Oppsummeringsinnlegg 2C

Det er april og jeg krysser fingrene for at det dukker opp finfint vær i morgen sånn at jeg kan kle meg i skjørt og kanskje ta med dataen til en kafé der jeg kan sitte utendørs å skrive eller noe sånt. Uansett er jeg stadig like klar for smeltet snø og hestehov, men det er vel rett rundt hjørnet nå. Og jeg har 10 sider på Script Frenzy og veldig få planer for morgendagen så da kan jeg vel få utvidet den summen og det er jo fint. Og nå tenkte jeg å skrive et nytt oppsummeringsinnlegg =D

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mars

BØKER

– Før jeg dør av Jenny Downham

Tidvis veldig fint skrevet bok, men samtidig så er det en sånn rørende ungdomsbok med kreft i en sentral rolle og jeg merker en gryende skepsis til slike bøker fordi det føles litt manipulerende. Jeg tar meg liksom i å lure på om forfattere som skriver om slike temaer tenker litt sånn “ja, la det være kreft, da blir det automatisk rørende og trist i seg selv og det vil sikkert bli lettere å få gode kritikker” og jeg vet det nok er feil av meg å tenke sånn, men det skjer litt likevel. Dessuten er jo sånne bøker veldig forutsigbare, man vet jo hvordan det vil gå til slutt. Da klarer man ikke å investere helt i karakterene egentlig. Men fint skrevet og lite klisjéfylt. Og såpass engasjerende at den får gode skussmål fra meg. Terningkast 5!

– Jeg kjenner dette huset av Merethe Lindstrøm

Noen bøker har det ved seg at de er veldig godt skrevet med språk som flyter fint og sterk formidlingsevne og likevel klarer de ikke helt å engasjere en. Dette var en sånn bok. Men den var jo en grei nok novellesamling absolutt og verdt å lese, men bare midt på treet for min del. Terningkast 4!

– En dag av David Nicholls

Veldig engasjerende og artig bok som fløt av gårde og var utmerket lesestoff. Dessverre hatet jeg en ting som skjedde på side 389 (eller noe sånt) da boka tok en uventet vending som ødela mye, men hvis man ser bort i fra de siste femti sidene så er dette fabelaktig 🙂 Terningast 5!

– Haruki og meg av Nils-Øivind Haagensen

Flott skrevet diktsamling som inspirerer. Ikke like interessant hele veien og tidvis noe uengasjerende, men mest fin. Og jeg er fortsatt storfan av Nils-Øivind Haagensen. Terningkast 4!

– Lottomillionæren av Patricia Wood

Søt og veldig fin bok som er både rørende, morsom og underholdende og har en hovedperson man blir oppriktig glad i. Noen ganger veldig trist fordi den har noen ganske fæle mennesker, men mest elskelig. Dessuten er det jo litt kult at forfatteren er halvt norsk. Terningkast 5!

– Julia & Leon av Maiken Van Brugen

Helt greit skrevet bok og rask å lese, men den overbeviste mg ikke helt. Og jeg falt ikke helt for skrivestilen og syns karakterene ble litt endimensjonale. Men grei lesning. Terningkast 4!

– Samman er ein mindre aleine av Anna Gavalda

Veldig fin bok, herlig skrevet, mer morsom enn forventet og med vakker nynorsk og tittel og figurer 🙂 Terningkast 5!

– An invisible sign of my own av Aimee Bender

Kreativt skrevet, men jeg syns den ble litt for meningsløs i lengden og følte ikke at det var noen ordentlig ende på den. Men den var rask og lese og har en masse fint ved seg. Terningkast 3!

FILM

– Nick & Norahs Infinite Playlist

Veldig sør og underholdende film, men ikke så mye mer. Boka er bedre og mer magisk, men filmen er helt fin den og. Terningkast 4!

– Goodbye Lenin

Utrolig fin film rett og slett, har fortryllende musikk, sympatiske karakterer og en god historie. Så terningkast 5!

– The six wifes of Henry Le Fay

Søt og underholdende og helt ålrei film som man  ikke tenker noe særlig over, men gir god underholdning så lenge den varer. Terningkast 4!

– Zero Degrees

Fascinerende dansefilm som jeg følte meg intellektuell av å se. Terningkast 4!

– Some like it hot

Underholdende, sjarmerende og artig film som jeg burde vært mer våken da jeg så. Jeg ble dessverre ikke så overbevist som jeg hadde håpet på, men det kan hende jeg bare er for uvant med svart-hvitt film. Marilyn Monroe er dog ganske fantastisk da. Terningkast 4!

– Legenden om vaktuglene

Veldig klassisk historie som ikke engasjerte like mye hele veien, men som tross alt hadde en sympatisk hovedperson og var nydelig animert, virkelig eyecandy for sansene sånn sett, Terningkast 4!

– Paper Man

Fin film som jeg ønsket å elske grunnet flinke skuespillere og en interessant historie. Likevel fant jeg filmen både kjedelig og uengsjerende til tider Terningkast 3!

– Howl

Svært fascinerende og interessant film som også var poetisk og tankevekkende. Heller ikke denne filmen er like spennende hele veien, men den er flott klippet og med en fortreffelig James Franco i hovedrollen.Terningkast 4!

***

Og det var de filmene og bøkene jeg leste og så i mars, en passelig mengde det 😉 Og da har jeg vel i grunnen fullført dette innlegget og da skal jeg bare trykke på send! Vi bables =D

4 kommentarer
  1. Våren er ikke noe dritt, Anne-Mari, du har bare misforstått den 🙂
   Og jeg likte “Some like it hot”, bare ikke så mye som jeg håpet på. Men er enig i at sluttreplikken er konge!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg