Castaway on the moon

Det skjer i grunnen ikke så mye spennende, samtidig som det jo faktisk gjør det og egentlig er det en blanding av flere aspekter. Uansett er jeg herved tilbake i virkeligheten og det gikk veldig fint å være tilbake på jobb i stad selv om jeg savner ferien innmari allerede. Og nå har jeg jo vanskelige beslutninger å ta også, jeg leste nemlig ferdig en episk bok i stad og hva skal jeg lese nå?

Men jeg så en fin film forleden dag da og anmeldte den på Filmfront i en anmeldelse som jeg nå tenkte å poste her siden anmeldelser er fine ting å bruke blogginnlegg på. Og jeg setter like greit i gang med en gang og lar det avslutte dette lille innlegget:

 

Castaway on the moon (En ganske så perfekt film)

 

Jeg har sett en film og den var fantastisk og antakelig en av de beste filmene jeg har sett i år. Den handler om ensomhet og kjærlighet og har en god dose humor, samtidig som den også har øyeblikk som er oppriktig såre og triste. Og den er koreansk og episk og jeg elsker den <3

 

Det handler om Kim, en koreansk mann som har på seg dress og hopper fra en bro for å ta selvmord av ymse årsaker. Tilfeldigvis så dør han ikke, noe som for så vidt er bra siden det hadde vært en veldig kort film om han gjorde det i og med at å hoppe fra denne broa er det første han gjør i filmen, i stedet blir han skylt i land på en øy som er akkurat nær nok sivilisasjonen til at han kan se byen i nærheten og likevel langt nok unna til at han er skipbrudden. Dvs. Han er «Castaway» på en øde øy og det kunne like gjerne vært månen for han er like fortapt uansett.

 

Det handler også om Kim, en koreansk dame med samme fornavn (noe som ikke er så overraskende i og med at Kim visstnok er et ofte brukt navn i Korea), som også er som en skipbrudden på en øde øy bare at øya i hennes tilfelle er rommet hennes som hun ikke har forlatt på tre år og der hun lever hele livet sitt på internett. En dag om høsten og om våren er det en øvelse-greie som jeg har glemt hva de kalte som innebærer at all trafikk stoppes og alle må holde seg innendørs og da finner Kim frem teleskopkameradingsen sin som jeg heller ikke er helt sikker på hva kalles og tar bilder av gatene som nå er like øde som Månen og da ser hun litt på øya, får øye på ordet «HELP» som er skrevet i store bokstaver i sanden og ser mannen Kim i hans ensomme majestet på øya i byen.

 

Og historien følger først mannen Kims forsøk på å overleve på en øde øy der det vises til fulle hvordan han ikke akkurat er så veldig praktisk anlagt i utgangspunktet og hans stadige forsøk på å komme seg vekk, en ting som blir ekstra komplisert i og med at han ikke kan svømme. Senere blir det fortsatt en historie om en mann som prøver å overleve på en øde øy, men det blir også en søt fortelling om forholdet som utvikles mellom mannen Kim og kvinnen Kim via beskjeder skrevet i sand og flaskepost kastet fra broa.

 

Mer enn det vil jeg egentlig ikke fortelle om historien i filmen, men det er utrolig skjønn film, genial på alle måter og spekket med øyeblikk som gjør at latteren henger løst, samtidig som det også er en sårhet i det hele siden det i bunn og grunn jo er en historie om ensomhet, om å være alene uansett om det er selvvalgt eller ei, en historie om hvor vanskelig virkeligheten kan være som man virkelig blir henført og betatt av. Og alt er liksom toppers. Skuespillet (man tror virkelig på Kim og Kim som karakterer og blir glad i dem), musikken (søt og litt rar på en fin måte), filmingen og fotografiet (nydelig) og manuset i seg selv er utmerket det og. Og egentlig kan jeg ikke komme på noe en kan kritisere her siden denne filmen så godt som på alle måter er en perfekt liten perle som gir deg latter og tårer og forteller sin historie i naive, men såre drag. Dessuten blir du kjempeglad i båter formet som ender, du ser mer nytte i bæsj og du får lyst til å dra til øde øyer for å se etter om det er noen romvesner som ikke er romvesner der og det er jo fine ting å få ut av en film 😉

 

Terningkast 6!

 

 

Dessuten er han mannlige hovedrolleinnhaveren helt enormt sjarmerende til tider <3

6 kommentarer
  1. Åååhh, jeg har så lyst til å se den! ^_^ Skulle gjerne blitt med deg på kino, men Vibeke hadde ikke penger, og siden det tross alt var hun jeg besøkte, hadde jeg ikke lyst til å ditsje henne, liksom… men jeg må få sett den, det er sikkert!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg