Oppsummeringsinnlegg 2D

Siden sist har jeg laget og spist taco, skjært meg fordi jeg glemte å ta vekk fingeren da jeg skulle skjære opp tomat, kjøpt fire bøker som ser helt vidunderlige ut på Tanum og Norli og fortsatt å spille “Big Brain Academy” alt for mye i håp om å få ny rekord. I tillegg har jeg innsett at jeg nok ikke kommer til å klare Script Frenzy siden jeg kan skrive mye på en dag til tider, men 49 sider på under to timer slår meg som ganske så umulig. Men jeg vil ikke gå rundt og være skuffet over meg selv for jeg klarte 51 av 100 sider og det i seg selv er jo en del. Like fullt håper jeg at jeg på ett eller annet tidspunkt vil klare å skrive en ordentlig musikal siden musikaler tross alt er noe jeg elsker.

 

Men nok om det, nå tenkte jeg å by på et nytt oppsummeringsinnlegg selv om april ikke har vært en særlig vellykket måned hverken film- eller bokmessig sett. Jeg har lest lite bøker og sett lite film og har tenkt å lese veldig masse i mai for å liksom gjøre opp for sånt. Og jeg har jo en hel del episke ting å lese på så det er jo fint.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for april

BØKER

– Write Naked av Peter Gould

En sånn bok som jeg tror jeg ville elsket for noen år siden, men som nå ikke greide å engasjere meg i særlig stor grad. Like fullt fint skrevet og formidlet og med en interessant handling for så vidt. Terningkast 4!

– Popsongar av Frode Grytten

Anmeldt i innlegget før dette og en virkelig fin bok med helt nydelig nynorsk og en blanding av siterbarhet deluxe, herlig stemning og vakkerhet generelt. Terningkast 6!

– Percy Jackson og Titanenes Forbannelse av Rick Riordan

For første gang med Percy Jackson-serien la jeg merke til smårusk som at vokabulariet ikke er av det sterkeste og at det er langt i fra perfekt. Samtidig så brydde jeg meg ganske lite om slikt siden dette tross alt er veldig underholdende når alt kommer til alt og engasjerende hele veien igjennom. Og det er rett og slett så deilig lesning for man tenker ikke, bare følger med mens spenning og eventyr og hele pakka kommer frem og stemningen er super. Terningkast 5!

– The Pigeon av Patrick Süskind

Jeg har enda ikke lest “Parfymen”, men jeg har lest to andre bøker av Patrick Süskind som begge har ført til at jeg forguder ham som forfatter og syns han er et regelrett geni. Og en av disse er altså “The Pigeon” som det nok vil dukke opp en anmeldelse av i løpet av neste uke og som imponerte meg grenseløst siden følelser og tanker og alt dette skildres så ekstremt fantastisk. Ja, denne boka var ganske kort, men den var også helt perfekt. Terningkast 6!

– Happy av Linn T. Sunne

En liten og søt bok som er fint skrevet. Den ble litt for tynn for meg og også litt for enkel, men den er engasjerende lesning og har fin stemning og nynorsk. Terningkast 4!

FILMER

– L’Illusionniste

En vakker og stemningsfull fransk animasjonsfilm som var meget inspirerende og som jeg ble meget glad i. Terningkast 6!

– Castaway on the moon

– Virkelig herlig koreansk film som jeg ble helt betatt av og som rett og slett var en ganske så perfekt perle av en film. Terningkast 6!

– Tristram Shandy

Denne filmen skjønte jeg ikke. Den har jo sine morsomme øyeblikk, en viss sjarm og formidles på en original måte, men likevel holdt den ikke på interessen min og jeg så virkelig ikke poenget. Terningkast 3!

– Au revoir, Les Enfants

Flott fransk film som var rørende, interessant og sterk og i tillegg hadde karakterer man ble virkelig interesserte i. Terningkast 5!
***

Og det var de nye filmatiske og litterære opplevelsene i april og mens det ikke var så veldig mange filmer og bøker så var det hele fire terningkast 6-kandidater i samlingen og det er jo et positivt tegn. Men nå skal jeg la blogg være blogg og finne på noe annet. Vi bables =D

 

 

7 kommentarer
  1. Anne-Mari, du Anne-Mari, kommentarene dine er så grundige og sier så mye liksom 😉 Men veldig glad for kommentaren din, den beviser at du lever og det er bra =D

  2. Har hørt masse positivt om den Tristram Shandy-filmen, og har egentlig veldig lyst til å se den på tross av treeren fra deg. Frode Grytten så jeg i Odda 😀

  3. Jeg tror den Tristram Shandy-filmen er veldig smak og behag og det kan selvsagt hende at jeg bare ikke var i den rette modusen da jeg så den for så vidt. Og kult at du så Frode Grytten, han virker i grunnen som en kul fyr ut i fra “Popsongar” å melde 🙂

  4. Ja, Frode Gryttens noveller er vakkerhet <3 Jeg syns forøvrig det er episk at du kaller deg "Mannen med ljåen" selv om jeg først syns det var bekymrende at noen med det alter egoet hadde kommentert siden den virkelige mannen med ljåen forhåpentligvis ikke dukker opp før jeg er min sytti 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg