En ny bookmemedings jeg fant på det vide vev :)

Heisann. Innlegget mitt om Florence Foster-Jenkins interesserte tydeligvis få, men det gjør ikke noe. Nå er jeg tilbake uansett og ting er fint. I går kjøpte jeg masse ting og tang på Ikea (til leiligheten som jeg dog ikke skal flytte inn i med det første i og med at badet der enda ikke er klart og vi fortsatt har en hel del mer som må kjøpes) og i dag har jeg trent litt og ellers sett på film og sittet på nettet omtrent hele tida. Jeg veit, jeg bruker helgene innmari fornuftig (not). Ja ja… Og nå er jeg bittelitt fantasiløs angående hva jeg skal blogge om så derfor låner jeg denne bokspørsmålsgreia som jeg fant her: http://book-memes.livejournal.com/83355.html#cutid1 og svarer på de spørsmålene enkelt og greit. Deretter håper jeg på at lesere av dette innlegget vil bli inspirert til å svare på spørsmålene selv og satser på at det er av interesse og videre blogger jeg igjen neste gang om noen dager =D

Bookmeme jeg fant på nettet (jeg svarer på norsk selv om spørsmålene er på engelsk bare fordi jeg føler for det)

1. Which book has been on your shelves the longest?
Jeg aner ikke. Muligens “Minou – Alene i Paris” for den har jeg hatt så lenge jeg kan huske.

2. What is your current read, your last read and the book you’ll read next?
Boka jeg leste sist var novellesamlingen “Ubestemt tid” av Jan Grue, en bok som jeg syns var virkelig bra skrevet, men den hadde samtidig alt for brå slutter og var litt rar. Men fin bok. Boka jeg leser for øyeblikket er “The Radleys” av Matt Haig, en bok som handler om en vampyrfamilie, men er noe helt annet enn “Twilight”. Har ikke lest så mye enda, men “The Radleys” er så langt ganske lovende. Den neste boka jeg skal lese blir nok antakelig “Never let me go” av Kazuo Ishiguro fordi den virker så interessant.

3. What book did everyone like and you hated?
Jeg kommer ikke på noen sånn bok egentlig.

4. Which book do you keep telling yourself you’ll read, but you probably won’t?

“Little People” av Tom Holt. Jeg kjøpte den fordi jeg bladde i den i bokhandel i London i fjor sommer og syntes den virket fengende skrevet, men problemet med den er at den er underholdende skrevet, men på en sånn måte som engasjerer i begynnelsen, men så mister man interessen og legger den fra seg.

5. Which book are you saving for “retirement?”
“Ulysses” regner jeg med at jeg ikke vil lese før om veldig lang tid. Kunne svart “Don Quoijote” også, men i teorien har jeg et lite mål om å få lest den i løpet av høsten.

6. Last page: read it first or wait till the end?
Jeg sparer siste siden til slutten i nitti prosent av tilfellene (et unntak må ha vært “Harry Potter and the Deathly Hallows” fordi jeg hadde lest spoilere på nettet og bare måtte finne ut om de stemte), men jeg har en sånn tendens til å sjekke hvor mange sider en bok har før jeg begynner å lese fordi jeg liker å vite hvor mye jeg har igjen uansett om en bok er kjedelig eller fantastisk og da har det hendt at jeg har lest noe fra sistesida ved et uhell.

7. Acknowledgements: waste of ink and paper or interesting aside?
Jeg liker dem. Leser dem ikke alltid så nøye, men syns det er koselig.

8. Which book character would you switch places with?
Lucy fra Narnia-bøkene fordi hun er en av de mest sympatiske litterære karakterene jeg vet om eller Luna Lovegood fordi jeg elsker henne, eller kanskje Bastian Balthazar Bux fordi jeg vil være den som redder Fantastica selv (Fantasia heter Fantastica i boka). Det er mange muligheter 😉

9. Do you have a book that reminds you of something specific in your life (a person, a place, a time)?
“Hvor er Willy”-bøkene har jeg riktignok ikke, men om jeg hadde lest dem er jeg sikker på at de ville fått meg til å føle meg helt tilbake på ungdomsskolen siden det er der jeg leste dem mest.

10. Name a book you acquired in some interesting way.
“On the third day” av Rhys Thomas (fikk den sendt gratis til meg i posten av forfatteren siden han var så glad for min überpositive anmeldelse av “The Suicide Club”) =D Er en måte å få tak i en bok jeg lett kunne blitt vant til, det 😉

11. Have you ever given away a book for a special reason to a special person?
Nei. Eller kjøpte en bok med krimoppgaver til mamma fordi hun liker krim uten at det var noen spesiell anledning, men det er vel ikke helt sånne scenarioer det letes ett her…

12. Which book has been with you to the most places?
Kanskje “Temp 2001” som er en antologi med noveller som jeg pleide å låne supermasse før fra biblioteket og som jeg har hatt med på ferier og nesten mistet på Danskebåten tre ganger. Eller “Jeg savner deg, jeg savner deg” 😉

13. Any “required reading” you hated in high school that wasn’t so bad ten years later?
Jeg har aldri likt å måtte lese bøker. Det definitivt foretrekkbare syns jeg er å velge å lese en bok selv i stedet for at jeg skal måtte lese den på grunn av lekser. Men jeg hatet ingen bøker jeg måtte lese, jeg tror ikke jeg har hatet noen bok noen gang egentlig.

14. What is the strangest item you’ve ever found in a book?
Et lite brev som jeg for lengst har mista.

15. Used or brand new?
Liker best nye bøker, men det er fordi jeg leser mest bøker som er nyere og de har liksom ikke rukket å bli brukte bøker enda.

16. Stephen King: Literary genius or opiate of the masses?
Jeg har bare lest en Stephen King bok så jeg kan ikke egentlig svare, men jeg likte den boka veldig godt da. Det var “On writing” som er en bok jeg føler alle forfatterspirer burde lese på ett eller annet tidspunkt.

17. Have you ever seen a movie you liked better than the book?
Ja. Blant annet likte jeg “Neverending Story” veldig godt som bok, men filmen fra 1984 elsket jeg og vokste jeg opp med og det var yndlingsfilmen min i mange år. Boka er jeg kjempeglad i, men den har aldri nådd den statusen.

18. Conversely, which book should NEVER have been introduced to celluloid?
Sikkert mange, men jeg kommer ikke på noe eksempel nå.

19. Have you ever read a book that’s made you hungry, cookbooks being excluded from this question?
Kan godt hende, men igjen. Jeg kommer ikke på noen eksempler.

20. Who is the person whose book advice you’ll always take?
Meg selv hovedsaklig!
***

Og da har jeg prøvd å svare på litt spørsmål i det litterære hjørnet. Håper det var finfin lesning og ha en fortsatt flott kveld!

4 kommentarer
  1. Never Let Me Go har jeg såååå lyst til å lese. Men akk. Det er så mye jeg vil lese. Har jo egentlig hatt som regel å ikke slutte/vente med å lese den boka jeg for øyeblikket leser fordi jeg heller vil lese noe annet, men har innsett at det bare er sånn det må bli med den jeg leser nå.

  2. Jeg er så glad jeg ikke har noen regler bokmessig sett, jeg bare leser det jeg vil lese og sånt jeg. Og ja, “Never let me go” virker så fantastisk, gleder meg til jeg skal lese den 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg