Oppsummeringsinnlegg 2E

Etterpå skal jeg på teaterdings og før det skal jeg på kafédings og nå har jeg bestilt musikalcddings og livet er fint på en dingsete måte (Ok, bruken av ordet “dings” tar midlertidig slutt nå selv om det jo er et meget fenomenalt ord) =D Og nå tenkte jeg å bruke litt tid på et lite oppsummeringsinnlegg angående mai siden mai var en måned da jeg så noen fine filmer og leste noen ypperlige bøker og det må bables om.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

-The Great Perhaps av Joe Meno

En sånn bok som vil så mye, men bare delvis får det til som jeg tross alt ble ganske glad i siden den er litt sånn quirky med karakterer man ikke nødvendigvis blir så glad i, men som er interessante å lese om. Fint skrevet og med et herlig språk og på mange måter en av de bøkene man liker nettopp på grunn av alle tingene man føler kunne vært gjort bedre. Det er rett og slett en veldig sympatisk bok, en bok jeg ønsket så sterkt å like at jeg tross alt endte opp med å like den mer enn gjennomsnittet godt. Terningkast 5!

– The Evolution of Bruno Littlemore av Benjamin Hale

Denne boka har jeg tidligere anmeldt og med dens episke fortelling om en ape som ønsker å være et menneske og ingredienser som sex mellom denne nevnte apen og et menneske blant annet så er det en noe forskrudd historie som er hundre prosent fascinerende siden den tar opp spørsmålet om hva det betyr å være menneske på en eksemplarisk måte, det er på mange måter en sånn bok man føler seg intellektuell av å lese og en bok som er dypt filosofisk, tenksom og original. Den er ikke perfekt, men det gjør den på en måte enda bedre for det er egentlig utrolig lite å klage over her og de små problemene som er å finne går ikke ut over den helhetlig fine opplevelsen som denne boka tross alt gir. Terningkast 6!

– Cosmic av Frank Cottrell Boyce

En kul, kosmisk og ganske så fin bok som er underholdende skrevet og forteller en hjertevarm historie. Jeg føler at den virket litt ubeslutsom angående nøyaktig hvor den ville hen og at den var en smule rotete og deux ex machina-aktig til tider, men den er en virkelig søt og kreativ historie, går fort å lese og har masse sjarm så den anbefales absolutt. Terningkast 4!

– Marcelo in the real world av Francisco X. Stork

En nydelig skrevet historie om Marcelo som har aspberger og sin egen måte å se på verden som er helt fortryllende. Man blir virkelig glad i Marcelo siden han har hjertet på den rette plassen og tenker mye fint og alt som skjer med ham gjennom en sommer på sin fars advokatkontor er meget engasjerende å lese om. Og dette er rett og slett en bok man blir veldig glad i. Dessuten har forfatteren et helt fantastisk navn, det er kult 😉 Terningkast 5!

– Ubestemt tid av Jan Grue

Dette er en litt merkelig novellesamling og den er litt irriterende siden mange av novellene føles litt uferdige, samtidig som det egentlig ikke gjør noe siden denne boka er virkelig fint skrevet med et språk som føles bare fint å lese. Dessuten liker jeg ideen om noveller der temaet er tid og det skjer sånne kule ting som tidsreiser og sånt. Terningkast 5!

– Room av Emma Donoghue

En bok der jeg ikke bør si noe særlig om handlingen, men som i alle fall forteller en ganske sterk og engasjerende historie som er skremmende aktuell grunnet saker som Fritzl-saken og slikt. Jeg er imponert over hvordan frøken Donoghue forteller boka fra perspektivet til en femårig gutt og holder stemmen hans like realistisk hele tiden. Dessverre er dette en sånn bok som starter veldig bra, men fra midten og utover mister den noe av appellen og holder seg ikke like engasjerende. Og jeg mistet personlig litt av interessen for boka etter hvert. Men det er en viktig bok som er verdt å lese altså. Terningkast 4!

– The Radleys av Matt Haig

Veldig engasjerende, spennende og herlig lesning om en liten familie som tilfeldigvis er vampyrer. Flott skrevet og en sånn bok som er svært vanskelig å legge fra seg. Karakterene er godt utviklet og ting blir ordentlig spennende og det er heldigvis mer Buffy-typen vampyrer i stedet for vesener som glitrer i sollys. Terningkast 5!

– Never let me go av Kazuo Ishiguro

En sånn bok som man liker aller best når man nettopp er ferdig med den siden det er en sånn bok da man først på slutten har alle puslespillbitene på plass og alt gir mening. Den var til og med tidvis irriterende å lese når man var midt i den siden det hele fortelles på en sånn “dette hendte og det minnet meg om dette som hendte da som igjen fikk meg til å tenke på dette igjen”-måte, men så gir fortellerstilen helt mening i etterkant og det virkelig fantastiske med denne historien åpenbarer seg virkelig i løpet av de siste femti sidene. Videre er dette sci-fi på en måte som appellerer både til folk som elsker science fiction og folk som ikke er så interessert i sånt og jeg syns karakterene er interessante å lese om og slutten er egentlig ganske hjerteskjærende og nå har jeg innmari lyst til å se filmen. Terningkast 5!

FILMER

– Rio

Fargerik og nydelig animert film som var svært søt og sjarmerende. Langt i fra Pixar-kvalitet og historien er egentlig ganske tynn og lite original, men man er jo underholdt hele veien og man blir i godt humør og det er jo mer enn nok til å gjøre en film verdt å se, det. Terningkast 4!

– Narnia (Voyage of the Dawn Threader)

Finfin eventyrfilm med utmerket Narnia-stemning. Eyecandy på flere plan, engasjerende historie og eventyrlig stemning som kaster tryllestøv over filmopplevelsen. Terningkast 5!

– The extraordinary adventures of Adéle Blanc-Sec

Kreativ og sprudlende film signert Luc Besson som ikke henger på greip og som er litt vel random til tider, men samtidig jo er genuint underholdende. Dessuten er det pene skuespillere, jeg liker franske filmer og de litt teite tingene er på en måte mye av sjarmen også. Terningkast 4!

– Water for elephants

Moulin Rouge på sirkus uten musikalnumre, det er vel på mange måter denne filmen i et nøtteskall. Og det er en veldig klassisk historie og ingen stor film på noen som helst måte, men likevel falt den absolutt i smak. For eksempel gjør Robert Pattison en ganske god rolle her, jeg er ingen stor fan av fyren, men her er han veldig flink. Ellers er det kule elementer som elefanter som forstår polsk, det er godt filmet og fotografert og pent å se på og historien er veldig engasjerende og spennende til tross for at den ikke byr på noen store overraskelser. Terningkast 5!
***

Og det var filmene jeg så og bøkene jeg leste i mai, en måned som bok og filmmessig sett var ganske så fin =D Men nå skal jeg avslutte dette blogginnlegget og heller finne på noe annet, nærmere bestemt å dra på kafé og slikt. Det blir kos! Vi bables 😉

2 kommentarer
  1. Water for Elephants har jeg ganske lyst til å se! Men gadd liksom ikke helt da den gikk på kino fordi den liksom virka så ordinær. Men den ser veldig pen ut sånn reint visuelt, da ^_^

  2. Den er ganske ordinær, men den fortelles på en såpass engasjerende måte at man ikke føler at det blir for ordinært heller da og ja, den er pen 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg