Meanwhile…

Fillern, det forrige innlegget mitt forble kommentarløst… Og jeg som skreiv om den episke boka og alt. Ja ja 🙂 Nytt  blogginnlegg, nye muligheter =D

Fine ting: det var bursdagsselskap for meg og kusinen min i stad. Vi spiste pizza og kake og jeg drakk brus og alt var i grunnen temmelig idyllisk. Og grunnen til at bursdagsselskapet delvis var for meg var at jeg har bursdag i morgen, hurra for det 😉 Ellers så er det snart ferie for min del og jeg har dilla på SYTYCD og Pokemon-spill og skal sannsynligvis shoppe litt til helgen og i morgen etter jobb skal jeg på kafé. Så ja, alt er i grunnen ganske utmerket.

Men nå skal jeg bable om en annen bok siden jeg har lest en annen bok av det geniale slaget:

Meanwhile av Jason Shiga


Alt begynner med et enkelt spørsmål: vil du kjøpe vaniljeiskrem eller sjokoladeiskrem? Svaret på dette spørsmålet derimot kan føre deg ut på meget ville veier.

Denne boka er som de Grøsserne-bøkene jeg elsket som liten, der man fikk to muligheter og gikk til en side om man valgte en løsning og en annen side om man valgte noe annet. Og jeg har likt “Choose your adventure”-typen bøker helt siden jeg på barneskolen leste noen Super Mario bøker med samme konsept som jeg virkelig skulle hatt fortsatt siden jeg tror de hadde vært like gøye nå og muligens er en smule verdifulle. Jeg leste også noen sånne bøker der det var historiske begivenheter i sentrum og en som jeg tror het “Jenter” som jeg ikke kan huske å ha hørt noen nevne noensinne (hm… lese den på nytt og anmelde etter hvert) og hele poenget mitt er at jeg liker denne sjangeren og følgelig var veldig nysgjerrig når jeg “Meanwhile”, en bok som kombinerer “Choose your own adventure” og grafisk roman med stort hell. Men her er det en original vri, man følger streker og slikt på en annen måte som jeg ikke på noen måte klarer å forklare særlig godt. Uansett er det viktigste at det funker helt perfekt og tar deg med på et eventyr som inneholder alt fra tidsreiser til dødsmaskiner og annet gøy 😉

Og noen bøker har sin magi i flotte setninger, karakterer man blir virkelig glad i eller en dyphet ved det hele, mens denne boka er herlig av helt andre grunner. For man begynner ikke å sitere hele utdrag her og man blir heller ikke betatt av karakterene, men man blir fullt og helt oppslukt av å finne hver bidige mulige slutt og det er i grunnen en bok som er veldig vanskelig å legge fra seg, jeg leste den ut på to t-baneturer og en busstur på femten minutter hver for eksempel bare fordi den var såpass fengende. Og det største aberet med denne boka er nok det at den går så fort å lese ut, men samtidig gjør det også at det er en sånn perfekt bla-i-bok, sånn ta opp og lese en løsning eller to med å følge forskjellige retninger og så legge den fra seg, rinse and repeat.

Jeg har i grunnen ikke så mye fornuftig å si, men jeg anbefaler denne boka på det sterkeste for den er genial, kreativ og superengasjerende og i tillegg er den herlig illustrert, dette er en praktbok av en grafisk roman, virkelig. Og kult, kult, kult nok kan denne boka leses i forkortet og svart-hvitt form her: http://www.shigabooks.com/interactive/meanwhile/01.html og, mens jeg absolutt føler at den er verdt å kjøpe og ha i fysisk format fremfor å lese på nettet, det er jo en fin måte å få et inntrykk av akkurat hva dette er.

Så terningkast 5 og en klar anbefalning =D

***

Ellers skal jeg nå finne på noe annet enn blogging, men jeg blogger nok igjen om noen dager. Vi bables!

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg