Lily & Dash & more :)

Det var antakelig ikke noe sjakktrekk fra min side å kjøpe Pokemon Black siden jeg nå har spilt det enormt mye siden mandag. Men det er definitivt det peneste Pokemon-spillet så langt og det føles nytt på en måte i stedet for å føles som en kopi av alle tidligere Pokemon-spill, samtidig som det er tradisjonelt nok til å føles hjemmekoselig. Og det har en bedre story i tillegg så det er kult. Problemet er bare det at jeg blir såå hekta. Ja ja 😉 Ellers så har jeg lest ferdig Harry Potter 7 nå (jeg leste den for andre gang nå i juli og likte den enda bedre enn sist faktisk og herlighet som om jeg skulle ønske jeg var J.K. Rowling, ikke på grunn av pengene og suksessen mest, men fordi hun fikk en sånn ide til noe å skrive som engasjerte henne nok til å skrive på det i flere år. Jeg prøver meg på nye skriveprosjekter hele tida, men jeg tror det som mangler virkelig er en ide som fascinerer meg nok. Og jeg har så store drømmer og mål og liker å tenke at hvis jeg virkelig, virkelig ble betatt av en ide så ville jeg klart å skrive videre på det uansett.

Anyway. Jeg lovet på et eller annet tidspunkt at jeg skulle anmelde alle bøkene jeg bestilte på Amazon i slutten av mai og det løftet har jeg tenkt å holde, noe som vil resultere i at dette innlegget i hovedsak vil brukes på en anmeldelse av boka “Lily & Dash’s book of Dares” og jeg setter i gang med en gang:

Lily & Dash’s Book of Dares av David Levithan og Rachel Cohn

?I?ve left some clues for you.
If you want them, turn the page.
If you don?t, put the book back on the shelf, please.?

So begins the latest whirlwind romance from the New York Times bestselling authors of Nick & Norah?s Infinite Playlist. Lily has left a red notebook full of challenges on a favorite bookstore shelf, waiting for just the right guy to come along and accept its dares. But is Dash that right guy? Or are Dash and Lily only destined to trade dares, dreams, and desires in the notebook they pass back and forth at locations across New York? Could their in-person selves possibly connect as well as their notebook versions? Or will they be a comic mismatch of disastrous proportions?

Rachel Cohn and David Levithan have written a love story that will have readers perusing bookstore shelves, looking and longing for a love (and a red notebook) of their own.
(Beskrivelsen av boka på Goodreads.com)

Dette er den tredje boka David Levithan og Rachel Cohn har samarbeidet om og den andre av samarbeidsprosjektene deres jeg har lest og den ga meg først lyst til å samarbeide med noen om en bok selv, litt på samme måte og den ga meg etterpå veldig lyst på en Dash i livet mitt for jeg liker Dash, han er en veldig fin karakter. Lily er på mange måter en typisk sånn karakter jeg streber litt etter å være som, den litt quirky, naive og optimistiske typen som jeg personlig også kjenner meg lett igjen i. Men Dash, som er en mer sarkastisk type er egentlig mye morsommere å lese om sånn i lengden og det er i hans kapitler jeg satte inn flest post-it lapper (ting jeg setter inn der det står noe genialt). Men det kan jo også handle om at jeg liker skrivestilen til David Levithan veldig godt og da. Uansett, “Lily & Dash”-boka er en sånn bok som ikke helt kan beskrives uten å høres noe rar ut. Og hvis man bare leser en tilfeldig side midt i så gir det ikke mening i det hele tatt. Men hvis man starter fra begynnelsen og først kommer inn i det gir det hele mening og er i tillegg veldig fint for dette er en kul bok. Den er søt, lett å lese og svært stemningsfull.

Egentlig er det bare noen få ting å kommentere på. Det ene er at jeg leste den på feil tidspunkt for dette er en bok som egentlig definitivt burde leses i juleferien. Men det er jo ikke bokas feil at jeg leste den i juni fremfor desember. Det andre er at det er en litt overfladisk bok i lengden føler jeg. Jeg likte den og det var en fin historie og alt det der, men det er noen ganger med bøker og filmer at jeg føler det trengs noe alvor og kanskje et dødsfall ting er i skyggen av eller liknende (og det høres jo litt feil ut når jeg skriver det på denne måten, men jeg håper folk forstår hva jeg mener), det blir litt for lett sånn det er og en sjarmerende fortelling, men ikke noe dypere man tenker særlig over i ettertid. Men hovedsaklig likte jeg det meste altså og nå skal jeg trekke frem noen elskverdige utdrag fra denne boka som viser det episke ved den:

“I mean, what if love isn’t a yes-or-no question? It’s not either you’re in love or you’re not. I mean, aren’t there different levels? And maybe these things, like words and expectations and whatever, don’t go on top of the love. Maybe it’s like a map, and they all have their own place, and then when you see it from the sky – whoa.”

“There are just lots of possibilities in the world…I need to keep my mind open for what could happen and not decide that the world is hopeless if what I want to happen doesn’t happen. Because something else great might happen in between.”

“I find I very rarely live up to my words. And since you know me primarily through my words, there are oh so many ways I can disappoint.”

Og samtidig som jeg kommenterte på det overfladiske ved denne boka så er det noe av sjarmen også, man får lyst på en verden med bibliofile smarte personer som treffes på unikt vis i et julemagisk New York og opplever kjærligheten. Det er en så fin klisjé og av og til er det akkurat det man trenger. Noen ganger er det mer enn nok.

Terningkast 5!

***

Og ellers så er musikalcder og filmer gøy og jeg har bestilt tur til København på nettet (jeg føler meg flink som klarte å bestille båttur og hotell og alt for meg og mamma helt selv) fra 16. juli til 19. juli så nå har jeg en ting til å se frem til. Dessuten skal jeg dette: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=224170124268000 til helgen og det tror jeg kan bli ganske gøy 🙂 Så livet er fint og nå skal jeg finne på andre ting og så kommer det nok et blogginnlegg om noen dager =D  


2 kommentarer
  1. Åh, jeg er så glad jeg har kommet inn i en leseperiode sjøl nå. Jeg har et lass av uleste bøker flytende hjemme, så noen nye på ei stund blir det nok ikke, og kanskje da ikke denne siden det er så utrolig mange andre du har gitt terningkast seks, men muligens hvis jeg kommer over den billig.

  2. Ta det med ro, mens jeg likte denne boka er det samtidig langt i fra å være en sånn bok som jeg elsker så mye at jeg vil at alle skal lese den med en gang 😉 Og leseperioder er innmari fint <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg