Et innlegg som dreier seg om Københavnturen (med masse bilder) =D

Akkurat nå har jeg tatt et kveldsbad og ellers har jeg tilbragt dagen på henholdsvis kafé, bibliotek og bokhandler, noe som resulterte i at jeg kjøpte tre bøker til i stad, noe som bør resultere i at jeg holder meg langt unna bokhandler fremover siden jeg har så mye å lese på nå at det nesten er overveldende. Og nå tenkte jeg å skape et fascinerende blogginnlegg om turen min til København som jeg kom hjem fra i morges. 

Fine ting med Københavnsturen

– Tivoli

Vi var på Tivoli i en del timer på søndag 17. juli og mesteparten av tida der så var det finfint vær, perfekt for å gå rundt og titte på livet og ikke minst kjøre mange attraksjoner på det herlige Tivoli. Og jeg har tatt bilder:

Det blomstrer på Tivoli og de har pene fontener og sånt 🙂

Utsikt fra det høyeste Pariserhjulet =D

Det er pent på Tivoli, det er så himla fint der <3

Der oppe var jeg, det var hengende husker, de kjørte drithøyt opp og mamma sto nede på bakken og så på med panikk mens jeg hadde det toppers. Gøy =D

Så jeg koste meg på Tivoli, kjørte masse forskjellig og mamma satt riktignok mest på ymse benker og leste siden hun ikke liker å kjøre noe som helst, men jeg tror hun hadde det fint hun og, selv om hun dro tilbake til hotellet fra Tivoli før meg grunnet hikke og slikt.

– Elefantutstilling

Det var noe kalt Elephant Parade i København der de hadde masse elefantstatuer stående rundt omkring i København og dette var jo perfekt for meg siden elefant er mitt definitive yndlingsdyr. Og jeg tok en hel masse bilder siden jeg nå har et kamera og selvsagt er god til å benytte meg av nettopp det:

Elefant med stripesokker <3 Awesome!

Et nasjonalistisk puslespill + en elefant = dette 😉

Denne er i grunnen også ganske stilig 🙂

En elefant med sans for godteri er en elefant med god smak. Definitivt 🙂

Min favoritt. Denne elefanten er rett og slett vakker <3 <3 <3

Og det var mange flere elefanter, men dette var de jeg likte best av de jeg fant.

– Shopping

Ja, jeg innrømmer det, jeg er ganske glad i å bruke penger og jeg har egentlig alt for mange ting allerede, men så finner jeg noe annet fint og i København var det masse vidunderlig. Og i stad hadde jeg photo session med de nye innkjøpene mine og resultatet av det kan sees her:

Verdens fineste kopp 🙂 Den er oransje og har Ole Brumm og blomster på, kan det bli søtere?

Se sååå søøøøøt <3 Så skrukkete og nydelig og den kosta bare 49 kr. Jeg er litt betatt av denne elefantfiguren for den er jo faktisk helt perfekt 😉

Såpebobler er jo alltid et fornuftig kjøp og denne har hodeskallebilde og alt, very much kult 🙂

Fordi det kosta 100 kr per sesong og jeg låner Buffy-sesonger av onkelen min stadig vekk kjøpte jeg sesong 4-7 av Buffy på den enorme, geniale, fantastiske og episke butikken Fona som har så masse filmer og cder at jeg har lyst til å flytte inn der. I den nye leiligheten som jeg så sjelden babler om, men som jeg snart skal flytte inn i selv om jeg er håpløs på alt huslig, så vil Buffy-dvder se direkte vakkert ut i hyllene 😉

”Center Stage” har jeg sett veldig mange ganger, men det er en veldig fin dansefilm. “August Rush” har jeg ikke sett, men jeg har hatt kjempelyst til å se den i mange år så jeg er glad jeg fant den. “Requiem for a dream” har jeg hørt at er veldig bra selv om jeg mistenker at den er bra på samme måte som “Mysterious Skin” og dermed også forferdelig, uansett kosta den bare 49 kr og det er en bra deal.

Filmmusikken til filmen “Tangled”! Jippi =D

”The Borrower” kjøpte jeg fordi et blad anbefalte den og fordi jeg bladde i den og den virka svært underholdende. “The Waterproof Bible” kjøpte jeg fordi jeg elska “All my friends are superheroes” av samme forfatter, enkelt og greit 😉

Denne blir kjempegøy å kose seg med 🙂

Mamma betalte for disse to godteriherlighetene som jeg allerede har spist alt for mye av. Men det er så godt 🙂

I tillegg fikk jeg en genser i alle regnbuens farger som jeg ikke har noe bilde av, men det vil nok dukke opp et bilde av den på Facebook om noen dager.

– Annet fint

Da jeg satt på Høibro Plads og tenkte på sangen “Tre små kinesere” og deretter tenkte at det hadde vært utrolig passende om tre kinesere faktisk gikk forbi og dette deretter hendte. Riktignok kan det like godt ha vært japanere eller koreanere eller noe annet siden jeg ikke ser forskjell, men de så kinesiske ut og det gjorde det hele litt komisk.

Denne butikken:

Disney-butikk!!! Det var der jeg kjøpte Ole Brumm-koppen.

At det satt en guttegjeng på hotellet og spilte gitar på kveldene. De så ut til å være rundt tjue, var søte og sang fint og ga en ordentlig koselig stemning der de satt og spilte finfin musikk. Jeg savner dem i grunnen litt nå.

Denne gateartisten:

Han var stilig og usynlig (sånn utenom klærne).

De hadde noen fascinerende ting i danske bokhandler.

Maaasse Pop-Up bøker! Jeg kjøpte faktisk ingen av dem selv, men jeg måtte ta bilde siden den ene bokhandelen hadde så mange av dem 🙂Disse to bøkene var ikke Pop-Up bøker, men bøker med bilder av henholdsvis bher og truser i 3D. Og særlig med trusene så var 3D-effekten åpenbart og jeg fikk flashbacks til antrekkene til David Bowie i filmen “The Labyrinth”. Og jeg hverken kjøpte eller vurderte å kjøpe noen av disse to bøkene, jeg blei bare litt fascinert av dem, nærmere bestemt ideen til dem, det er liksom et bokkonsept som aldri ville falt meg inn en gang, men at de finnes tyder jo på at det er et marked for dem.

Dumme ting med Københavnsturen

– Det var litt kjedelig på danskebåten. Jeg mistenker at danskebåten er en sånn båt som er supergøy med en stor vennegjeng eller om man drikker og spiller på casinoet eller er liten, for meg var det derimot ikke så veldig spennende. Men det var en hyggelig kafé der og god mat så jeg er happy 🙂

– Jeg kjørte over den ene storetåa mi med døra til hotellrommet og det var ganske ubehagelig. Det gikk utover en tånegl og jeg skal ellers ikke gå inn på noen detaljer utenom å nevne at det ikke anbefales akkurat.

– Egentlig hadde jeg håpet å få kjøpt mange flere bøker, men ved senere ettertanke kjøpte jeg nok av ting uansett så det er ikke noe stort aber at jeg ikke shoppa så mye bokmessig sett.

– Hotellet var litt langt unna alt annet så man fikk mer trim enn planlagt. Dette er teknisk sett kanskje en mer positiv enn negativ ting, men det var uansett litt irriterende siden jeg ikke liker å bli sliten i beina.

***

Som dere ser er det masse mer positive ting enn negative ting og jeg hadde i grunnen en veldig fin tur 🙂 Og jeg håper dette innlegget var interessant og satser på at dere alle har det fint. Nå skal jeg avslutte dette innlegget og lage meg en tekopp og så kan det godt tenkes at jeg ser en Buffy-episode og skriver på “Eventyrmorderen”. Vi bables!

5 kommentarer
  1. Ååååh, jeg har så innmari lyst til å dra på Tivoli. Det ser så sinnssykt fin og liksom elegant ut der, og ikke sånn tacky som for eksempel Tusenfryd. Og Requiem for a Dream… ahh. Blir kanskje feil å si “kos deg med den”, for den er kanskje den mest depressive filmen jeg veit om (som i bare depressiv, og ikke vakker-melankolsk som Mysterious Skin, sjøl om det for all del er skambra filmer, begge to), men fyyyy faen. Den er helt usannsynlig bra. Blir så avhengig av den i perioder (passende nok, høhø). Jeg har veldig lyst på en anmeldelse av den når du har sett den, altså, bare for å se hva du syns om den!
   Så i væffal ut som om du har hatt en kjempefin tur 😀

  2. Ja det var en virkelig fin tur <3 Det vil nok ta en stund før en anmeldelse av "Requiem for a Dream" dukker opp da siden jeg ikke har noen store planer om å se den før jeg drar til Stavern, men jeg ser den nok i løpet av de to ukene og skal prøve å få skrevet en anmeldelse etter hvert etter det igjen. Og Tivoli er kjempepent ja, veldig idyllisk og sånt 🙂

  3. Nå fikk jeg litt lyst til å ta meg en tur til København. Har ikke vært der på ti år! Lurer på hvor lenge elefantene skal være der, de var jo veldig søte 🙂 Bra konsept er det også, kunst for å hjelpe utrydningstruet elefanter <3
   "Requiem for a dream" er ikke akkurat for sarte sjeler, filmen gikk veldig inn på meg da jeg så den. Men den er absolutt verdt å se.

  4. Ja det er et bra konsept (elefantkonseptet) og de skal visstnok være der til 29. august (har jeg væffal lest) =D
   Og jeg har tenkt å få sett “Requiem for a Dream” i løpet av de neste to ukene tenker jeg og jeg regner med at det nok vil være en sterk opplevelse, men jeg takler det nok 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg