De 5 usette musikalene jeg har mest lyst til å se for tiden

Jeg gleder meg til helgen og i mitt neste blogginnlegg tenkte jeg å gå nøye inn på min storslagne plan for Oslo Bokfestival og Oslo Kulturnatt. I dag tenkte jeg derimot å bable litt om musikaler og skrive om de fem musikalene jeg ikke har sett som jeg har mest lyst til å se og hvorfor. Og jeg setter like greit i gang med en gang.

 

De 5 usette musikalene jeg har mest lyst til å se på teater for tida

 

Last 5 years er en av de musikalene jeg har elsket siden 2008 og en musikal jeg har på cd og stadig lytter til. For det er noe med Jason Robert Brown, hvordan musikken hans og tekstene hans har en slags lekenhet ved seg og etter min mening også har en jordnærhet ved seg, det er musikk som man blir avslappet av, samtidig som man vet at det har mange lag og rent komposisjonsmessig nok er ekstremt flott håndverk. Og særlig denne av Jason Robert Browns musikaler har jeg sansen for siden jeg liker hvordan den forteller en kjærlighetshistorie fra a til å og å til a parallelt og hvordan den har en virkelig sterk story og på samme måte som “Next to normal” viser at musikaler ikke nødvendigvis trenger å være noe overfladisk. Og jeg har så lyst til å se denne musikalen og det irriterer meg at jeg ikke fikk sett den da den ble satt opp i Sverige i fjor en periode for det er så fine tekster og så fin musikk og jeg tror definitivt at det er en terningkast sekser-opplevelse å se på scenen.

 

Book of Mormon er en musikal som er helt fantastisk på cd og den er sikkert fullstendig AWESOME!!! live for det er så geniale tekster og melodier og det er en sånn musikal som har massevis av ekstra og tilby for musikalelskere, den gjør meg rett og slett glad for å være musikalelsker. Og sangene er kule og skuespillerne synger bra og hvis jeg hadde jeg vært rik og i New York akkurat nå ville jeg sikkert sett den fort som svint 😉

 

How to succeed in business without really trying har jeg fått sansen for i det siste siden jeg i sommer så filmversjonen av denne musikalen og den var kjempekul med enormt fengende sanger. Og den er sikkert enda mer vidunderlig live for ting er etter min erfaring vanligvis bedre live enn på film eller tv og det er veldig kule tekster og sånt. Dessuten har jeg lyst til å se Harry Potter på scenen mens han synger, det hadde vært ganske episk!

 

 

In the heights har utrolig kul musikk som dessverre ikke er å finne på Spotify, men som jeg heldigvis har på cd og det er nok en av de musikalcdene jeg spiller veldig ofte. For selv om det ikke er blant mine største musikalfavoritter så er det muligens den musikalen utenom Spring Awakening som jeg blir mest glad og energisk av, det er så fengende musikk og den er så åpenbart laget med hjerte og hjerne i like stor grad og tekstene er smarte og jeg elsker hvordan latinske rytmer blandes med rap og pop i en flott harmonisk sammensetning. Dessuten tror jeg dette er en musikal der man går dansende og syngende ut av salen og det er aldri en negativ ting i musikalsammenheng 🙂

 

Shrek: The Musical har jeg mest lyst til å se med de originale rolleinnhaverne siden Brian James D’Arcy (som har skikkelig stilig etternavn) og Sutton Foster er så geniale, men uansett cast så er dette en musikal jeg har veldig sansen for siden den har noen sanger jeg har på hjernen stadig vekk og generelt sett er ganske flott både tekst- og musikkmessig sett. Videre er Shrek en kul story og karakterene er lett å like og ja, jeg vil se!
***
Av musikaler og liknende som settes opp i Oslo denne høsten er det óg mange ting jeg har lyst til å få sett for så vidt (ting jeg SKAL få sett hvis alt går etter planen), men uansett så bør jeg nok vente til jeg har litt mer penger før jeg begynner å fare på musikaler siden ting koster penger teit nok. Men dette var i alle fall et veldig smart tema å blogge om siden det ga meg en unnskyldning til å poste kule musikalting fra Youtube 🙂 Og nå tenkte jeg å ikke bable noe mer, men i stedet lage middag og slikt, men jeg blogger igjen antakelig på torsdag og i mellomtida håper jeg alle har det strålende!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg