Into the woods – topp 7 øyeblikk =D

En litt irriterende ting er at jeg begynte på å skrive et blogginnlegg på søndag og så hadde jeg skrevet massevis da jeg mista hele greia. Det handlet om “Into the woods” siden jeg har brukt en hel del tid på denne musikalen i det siste og syns den er helt genial og nå skal jeg gjøre et nytt forsøk på å skrive i vei om den, men i en annerledes stil. Jeg skal rett og slett trekke frem de syv beste øyeblikkene fra “Into the woods”-musikalen (hovedsaklig med klipp fra den filmede oppsetningen fra slutten av åtti-tallet) og med det vise hvorfor dette er en musikal som fortjener massevis av oppmerksomhet. Kort oppsummert om handlingen først. Første akt av “Into the woods” er Askepott, Rødhette, Rapunzel, Jack og Bønnestengelen + en ny historie om en barnløs baker og hans kone puttet i en blender. Dvs. er det litt á “Shrek”, eventyr sammensatt på originalt vis frem mot slutten av første akt der alle er lykkelige. Eller er de virkelig det? Så kommer andre akt av “Into the woods” og løfter dette fra en god musikal til en direkte episk musikal siden det er i andre akt en hevnlysten kjempe tramper rundt og alt går til helvete med veldig mange karakterer. Og hele veien er det veldig underholdende, sårt, morsomt, rørende og fascinerende mens tekstene i hovedsak er geniale og melodiene er nydelige. Sondheim er med andre ord et geni og nå skal jeg komme til poenget:

Topp 7 øyeblikk fra “Into the woods” i villkårlig rekkefølge


 “Witch’s Rap” Ja, det er en slags rap i denne musikalen og den er AWESOME!!! for her synger heksa og egentlig tenkte jeg å poste Bernadette Peters-versjonen, men den fant jeg ikke på Youtube. Derimot fant jeg denne geniale versjonen der han som synger i grunnen høres litt ut som Bernadette Peters og det hele er ufattelig morsomt på grunn av grimasene hans og slikt. Jeg har nå lyst til å se dette klippet så mange ganger at jeg lærer meg hele teksten utenat for den er utrolig underholdende og ja, bare <3

“Hello little girl” =D En del av meg klarer ikke å komme helt over ulvens ehm… veldig veldefinerte overkropp og det faktum at han har en penis for det gjør jo at man blir sittende og fnise litt mens man ser på og jeg aner ikke hvordan menn kledd ut som ulver generelt sett har en stor eye-candy faktor (et annet godt eksempel er ulven i “Rock’n Roll Wolf”-filmen som de sender på lillejulaften). Det er litt fascinerende. Kremt… Utenom slike faktorer så er jo dette en veldig fin melodi og teksten er fenomenal og jeg tenkte å av og til poste utdrag fra musikalens libretto og når det gjelder “Hello little girl” er dette utdraget jeg vil trekke frem:

Think of those crisp, aging bones,
then something fresh on the palate
Think of that scrumptious carnality
twice in one day!
There’s no possible way
to describe what you feel
when you’re talking to your meal.

Seriøst, man får jo litt lyst til å synge akkurat det verset mens man prater med folk og så sende dem blikk de kan tolke som glupske før man gnir seg i hendene og ler en ond latter i to minutter. Men nei da, skal ikke gjøre det, er jo ikke helt gal, bare bittelitt sånn som resten av befolkningen.

 “Agony!” Jeg har sikkert lyttet til denne sangen et tosifret antall ganger bare i forrige uke og så har jeg lyttet til den mange ganger før og før bare lyttet jeg til den, men i forrige uke viet jeg mye oppmerksomhet til teksten også og den er innmari smart. Her har vi henholdsvis Askepotts prins og Rapunzels prins som synger om hvordan de søker etter henholdsvis Askepott og Rapunzel og hele humoren ligger i hvor pompøse og selvgode de to prinsene er. De mener begge at de er Guds gave til kvinnen og det gjør deres “agony” dritgøy å lytte til. Videre elsker jeg hvordan de spilles, det er jo fantastisk sunget, men grimaser og alt sammen er så gjennomført. Og nå tenkte jeg å poste et representativt utdrag fra denne episke sangen:

BOTH
Agony!

CINDERELLA’S PRINCE
Misery!

RAPUNZEL’S PRINCE
Woe!

BOTH
Though it’s different for each.

CINDERELLA’S PRINCE
Always ten steps behind-

RAPUNZEL’S PRINCE
Always ten feet below-

BOTH
And she’s just out of reach.
Agony
That can cut like a knife!
I must have her to wife.

“Agony (Reprise)!” Her har vi de to prinsene igjen og dette er i andre akt da de er gift med henholdsvis Askepott og Rapunzel, men ikke er tilfredsstilt. I stedet jakter de på nye erobringer, denne gang Tornerose og Snøhvit og det er like underholdende å lytte til dem , like fengende og de har denne gang bonusmateriale i form av dette utdraget om dverger:

CINDERELLA’S PRINCE
It’s no sicker
Than your thing with dwarves.

RAPUNZEL’S PRINCE
Dwarfs.

CINDERELLA’S PRINCE
Dwarfs…

RAPUNZEL’S PRINCE
Dwarfs are every upsetting

Akkurat det utdraget syns jeg er veldig artig 🙂 Og ellers får jeg lyst til å bare synge “Aaaagony” med lange toner i pompøse drag for meg selv. Seriøst, jeg burde få tak i filmen og cden med “Into the woods” og så ha Sondheim-kveld der jeg ser “Into the woods” og “Sweeney Todd” etter hverandre mens jeg synger med, det hadde vært konge!

En fin ting er at Askepott i denne musikalen har blitt utviklet. Med unntak av “Tre nøtter til Askepott” er hun jo vanligvis en ganske endimensjonal karakter, men i “Into the woods” er hun godt utviklet og faktisk en karakter man virkelig får sympati med og vil vel. Og dette er hennes høydepunkt i musikalen og jeg fant en amv med Disneys Askepott som var ganske kul så derfor er videoen jeg poster den.

Åh <3 For det første elsker jeg hvordan denne sangen begynner (og det har jeg jo grunnen gjort lenge), men mer enn det så er jeg litt betatt av Ben Wright som er han som har rollen som Jack og synger her. Jeg aner ikke hvordan han ser ut nå, men i denne sangen er han jo så skjønn, særlig 2:24 inn i klippet da smilet hans gjør at jeg smelter helt. Og stemmen hans, herre jemini, det må jo være blant de fineste mannestemmene som finnes. Vakkerhet altså! =D

Bakerens kone, som her spilles av Joanna Gleason som jeg herved er stor fan av siden hun spiller og synger helt fantastisk, er nok min yndlingskarakter i “Into the woods” (tett fulgt av Rødhette, Ulven, heksa og Askepott) og dette er hennes solo etter at hun har hatt en kort affære med Askepotts prins før han dro videre for å søke etter Tornerose. Prinsene er ikke så veldig monogame for å si det sånn. Hun synger om dette øyeblikket og slikt og denne sangen er så fin, så veldig fin, jeg digger den. Og Joanna Gleason er jo veldig pen i dette klippet og jeg liker hvordan hun fikler med skjerfet og slikt, det viser en slags rastløs energi og bakerens kones praktiske tilnærming til livet og slikt og det er veldig kult så ja, veldig fint. Videre er selvsagt teksten helt episk her og, la meg poste et utdrag som viser hvor eksepsjonelt smart skrevet det er:

Let the moment go…
Don’t forget it for a moment, though.
Just remembering you’ve had an “and”,
When you’re back to “or”,
Makes the “or” mean more
Than it did before.
Now I understand-

And it’s time to leave the woods.

***

Så dette er en musikal vel verdt å lytte til, se på film og obsesse over og jeg liker Stephen Sondheim bare mer og mer for han har de smarteste musikaltekstene og melodiene hans er nydelige og eventyr er flotte ting. Og nå er sikkert dette innlegget langt nok i massevis så jeg avslutter det like greit nå og så gjør jeg andre ting. Babler i vei igjen snart!


4 kommentarer
  1. Jeg har faktisk aldri funnet ut hva den er før?? Men ooh så kult, så takk for at du introduserer meg til nye musikaler stadig vekk!

  2. Noe er gærent med internetten min eller et eller annet, for jeg får ikke sett på klippa, men det virka faktisk ganske greit awesome ut fra det du skriver, ja, særlig det du skreiv om Agony-sangen til prinsene!

  3. Hm… merkelig, men de er lette å finne på youtube og jeg kommer sikkert til å poste mange av disse videoene på Facebook etter hvert uansett 😉 Og ja, det er veldig awesome, særlig Agony-sangen, jeg liker prinsene 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg