Et litt storslagent Nanowrimofiksert innlegg =D

Jeg hørte om Nanowrimo første gang i 2005 og prøvde det første gang i 2006, ganske overbevist om at det var helt umulig og at jeg rett og slett ikke kunne skrive lange tekster (frem til den gang var det lengste jeg hadde skrevet en novelle på åtte sider). Men så gikk det og riktignok var den historien full av tull og tøys og alle slags rariteter, men det er den Nanowrimo-historien jeg i ettertid har lest i gjennom og ledd høy av og den Nanowrimo-historien det er mest sannsynlig at jeg prøver å editere eller skrive på nytt en gang for den har masse kreativt ved seg og ting som jeg personlig finner en smule genialt. Siden den gang har jeg vært med på Nanowrimo hvert år og klart det hvert år utenom 2007 og det har blitt en skikkelig tradisjon for meg og det er litt rart hvordan Nanowrimo inspirerer meg sånn. For jeg skriver jo utenom Nanowrimo, mest dikt og litt noveller riktignok, men likevel. Men når jeg prøver å skrive bøker mister jeg interessen, da blir det kanskje 25 sider før jeg begynner å skrive på andre ting i stedet. Unntaket er Nanowrimo, kanskje på grunn av stemningen, kanskje fordi jeg er flink til å finne frem til ting jeg bare får lov til å kjøpe om jeg klarer Nanowrimo, kanskje fordi november er så inspirerende på sitt vis for det er en på mange måter kjedelig måned og desember er den koseligste måneden i verden og da er det så fint å fylle november-tomheten med innhold. I mitt tilfelle Nanowrimo!

Som dere ser har jeg Nanowrimofisert headeren min og jeg skal definitivt kjøpe hele to typer te etterpå, jeg har begynt å bli kjent med karakterene mine (ikke så godt kjent med Gabriel, men det kan jeg få gjort noe med i løpet av dagen), jeg har en uåpnet pakning Tortillachips (dvs. Nanowrimo-snacks) og jeg har en plan! Dette er litt kort om konseptet mit for i år:

Det finnes engler og det finnes djevler og de er som alle andre utenom henholdsvis horn og vinger. Men når de har på et spesielt halskjede:


som forestiller en engel med djevelhorn som representerer engler og djevler så blir vingene og hornene usynlige for alle som ikke er engel, djevel eller en blanding av de to selv. Ellers så har englene og djevlene i min historie ingenting med bibelen å gjøre og lever helt som alle andre. Englene og djevlene liker ikke hverandre generelt sett og en av grunnene er at det oppstår jordskjelv når en engel og en djevel kysser, klemmer, gir hverandre kjærtegn eller har seksuelt samvær. Så begynner djevelen Damian og engelen Gabriel å brevveksle og det oppstår romantiske følelser…

Legg til utdrag fra Damians fars nyeste musikalkonsept, Niamh som er blanding av djevel og engel, musikalobsessing som i denne historien perfekt nok er relevant for historien og utdrag fra Seth Wilhelmsborgs dagbok blant annet og du har “Kjærlighetens Jordskjelv”, årets historie.

Og det veldig fine er at jeg har planlagt hele historien scene-for-scene, jeg vet alt fra begynnelsen til midten til slutten, i tillegg er målet for i år 75 000 ord og jeg har en liten ide om å skrive fra ti over tolv til tre på natta natt til i morgen mens jeg spiser tortillachips, har på “Into the woods”-film i bakgrunnen og drikker solbærtoddy, te og kakao om hverandre 😉 Men vi får se 😉 Uansett er det herlig å være så forberedt som jeg er i år, selv om det selvsagt ofte er én ting å planlegge og noe annet igjen å skrive. Jeg håper å skrive går like fint som all planlegginga.

Som vanlig med Nanowrimo skal jeg premiere meg selv om jeg når 50 000 ord fordi det hjelper for meg og dette er årets premier, ting jeg ikke får lov til å kjøpe før tidligst midten av januar om jeg ikke klarer 50 000 ord, noe som gjør at jeg MÅ klare det for dette er ting jeg har dødslyst på (som tingene på Amazon.co.uk-ønskelisten min: http://www.amazon.co.uk/gp/registry/wishlist/ref=wish_list):

– “Everybody sees the ants” av A.S. King er den viktigste motivatoren min siden A.S. King deler posisjonen som yndlingsforfatter med J.K. Rowling og jeg vil lese ALT hun gir ut EVER! Og hun har gitt ut en ny bok og jeg har dødslyst til å lese den og hvis jeg vinner Nanowrimo får jeg lov til å bestille denne og noen andre ting på nettet.

– “There is no dog” av Meg Rosoff fordi den har så kult konsept og slikt.

– “The Fault in our Stars” av John Green. Denne boka kommer egentlig ikke ut før i januar, men jeg skal preordere den om jeg vinner Nanowrimo for John Green skal visst signere bøkene førsteopplaget når det gjelder denne boka og en signert John Green-bok hadde vært awesome. Videre har jeg uansett lest alt av John Green og da må jeg jo lese denne og.

– “How to succeed in business without really trying” er en musikal med veldig fengende musikk, men egentlig har jeg mest lyst på denne fordi det er Daniel Radcliffe i hovedrollen. Jeg syns det er litt kult 😉

I tillegg har jeg en 500-lapp jeg ikke har brukt til noe og om jeg vinner Nanowrimo kan jeg bruke den på Platekompaniet til å kjøpe cder, hvis ikke må jeg spare den. Og jeg vil bruke denne 500-lappen på den nyeste cden til Siri Nilsen og Marit Larsen, det er det jeg vil. 

Så jeg har en plan, jeg har funnet ut ting jeg kun får lov til å kjøpe om jeg når 50 000 ord og jeg gleder meg innmari til november nå =D Kom, kom! Og nå håper jeg bare at jeg får en jobb eller på annet vis tjener mer penger snart for hvis ikke så blir det vanskeligere å kjøpe premier eller julegaver og det hadde vært kjipt. Hei, kjære bokhandler, ansett meg da, jeg vil, jeg vil 🙂

Men nå er dette innlegget sikkert langt nok så jeg skal avslutte det nå og så blogge igjen på onsdag, da med oppsummeringsinnlegg om oktober. Vi bables!

2 kommentarer
  1. Interessant konsept. Kva gjer du når du er ferdig med å skrive, kjem du til å prøve å få dette publisert på ein eller annan måte? Historia høyrast interessant nok ut til at eg kunne tenkja meg å lese ho.
   Einig i at nanowrimo er kjempemotiverande. Eg treng ikkje å gi meg sjølv belønning ein gong, berre det å ha utfordringa er motivasjon nok for meg. Og så er det så GØY!
   Lykke til vidare!

  2. Oi takk for kommentar og så bra at konseptet hørtes interessant ut, jeg har faktisk et lite mål om å redigere årets Nanowrimo-bidrag når jeg er ferdig med det og så kanskje prøve å sende det til forlag, jeg har veldig troa på historien min i år. Og ja, Nanowrimo er kjempemotiverende og det er ikke det at jeg virkelig trenger å belønne meg selv, mer at jeg bare har så lyst til det 😉
   Lykke til videre selv!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg