Marit Larsen – Spark

Heisann! Jeg har for øyeblikket 54 000 ord på Nanowrimo (historien er slett ikke ferdig, må vite selv om jeg har nådd 50 000, det er fortsatt en del igjen) og skal i dag skrive litt på kafé (etter en del teit husarbeid som dog må gjøres, akk…) og så skal jeg til faren min. Og livet mitt er litt arbeidsløst og begivenhetsløst, men jeg fokuserer på de positive tingene i livet og det er jo ikke såå begivenhetsløst likevel, på torsdag skal jeg jo på teater! Og på lørdag er det Splittet Skjerne, søndag skal jeg i bursdagsselskap og det er bare ni dager til julekalendersesongen da jeg har fått et mål om å lage julekalenderhistorie som er nevnt i en status på Facebook og som jeg sikkert vil komme tilbake til. Men nå skal jeg teknisk sett ikke bable så mye og heller poste en nyskrevet anmeldelse siden jeg kjøpte cder på lørdag. Og Siri Nilsen-cden min skal anmeldes senere, men Marit Larsen skal anmeldes i vei nåp =D

Ellers skal jeg blogge på fredag antakelig (da vil det nesten bombe og kanonsikkert dreie seg om teaterstykket jeg skal se på torsdag som faktisk vil være en musikal jeg IKKE har lyttet noe til utenom en sang eller to på forhånd, det vil være en av de få tilfellene der jeg ser en musikal uten å kjenne til alle fakta og slikt allerede så det blir nok spennende) og nå skal jeg poste denne anmeldelsen siden den i seg selv er lang nok og så skal jeg spise frokost.

Marit Larsen ? Spark

 

Jeg har noen få artister jeg liker kjempegodt og jeg drar kanskje ikke på konserter (noe jeg for så vidt ville gjort på sekundet om bare Sara Bareilles hadde noen opptredner i Norge), men jeg kjøper cdene deres og lytter til dem like mye som mange av musikalcdene mine. Og en av disse artistene er Marit Larsen der jeg var kjempeglad i Under the Surface, litt mindre glad i The Chase (som jeg fortsatt likte, jeg bare syntes den fenget litt mindre) og nå har fått tak i Spark som er hennes nyeste cd og den jeg egentlig tror jeg liker aller best. For jeg elsker Marit Larsens melodier, hvordan det er naivt og fortryllende med piano og strykere og man på en måte kan flyte på dem. Og nå skal jeg ta for meg hver sang og anmelde i vei =D

 

 • The Keeper of the Keys

 

Jeg liker den spede pianobegynnelsen og forsiktigheten og hvor drømmende denne sangen er. Den føles som en virkelig fin begynnelse og jeg får en fin Disney-følelse og tenker på feer og fantasi og det er så deilig. Og jeg elsker når hun nynner, harmoniene og stemningen da, det føles nesten litt barnlig og det gjør det bare enda mer fortryllende. I tillegg syns jeg Marit Larsens stemme løftes av arrangementet på denne melodien og ja, jeg syns rett og slett dette er en virkelig fin sang. Terningkast 6!

Beste strofe:

I wish I were the keeper of the keys

 

 • Don’t move

 

Der «Keeper of the Keys» er den spede begynnelsen tar cden mer av her og det triller frem en skikkelig poplåt i beste Marit Larsen-tradisjon, litt i samme stil som mange av hennes tidligere mer up-tempo sanger. Det er fin tekst og fin melodi og alt det der, men jeg føler at akkurat i dette tilfellet drukner mye av sangen i innpakningen, man får ikke helt taket på låten fordi det skjer så mye rundt. Og det er fortsatt en fin sang, men kanskje den som gir meg minst. Terningkast 3!

Beste strofe:

He’s all of my unwritten songs

 

 • What if

 

Jeg elsker smartheten i hvordan denne sangen begynner, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men det er en slags skarphet og det er en melodi som pirrer og lokker deg på en måte. Man blir dratt inn i sangen med en eneste gang og nysgjerrig på å følge den videre. Og så kommer refrenget og blir Marit Larsen på sitt mest flytende, brusende og her liker jeg arrangementet, det blir aldri for mye, men alt balanseres så fint og dette er en av mine store favoritter på denne cden. Terningkast 6!

Beste strofe:

You put all your trust in me

And I’m yours, indefinitely

 

 • I can’t love you anymore

 

Denne sangen har litt mer country-aktig stil, noe som kler Marit Larsens stemme. Og her er det litt mer sårt og likevel er det en behagelig sang å lytte til, den har en veldig komfortabel melodi man kan flykte inn i. Dette er riktignok ikke en av de sangene på denne cden som gir meg mest, men den er trygg og fin og interessant nok. Terningkast 4!

Beste strofe:

While you were busy dreaming

My life was moving on

 

 • Coming home

 

Dette er den første singelen fra denne cden og det med rette, dette er virkelig en innmari fengende sang. Her er det også en passende country-twist til Marits stemme og jeg liker melodien. Og denne sangen har det fine ved seg at den vokser for hver gjennomlyttning for jeg likte den ikke så godt først og så hørte jeg den igjen og likte den bedre og så enda bedre og nå er jeg fan. Dessuten er teksten utrolig skjønn og refrenget utpreget romantisk på «aww»-måten. Terningkast 5!

Beste strofe:

Are you thinking what I keep thinking

The most magical thing that I’ve known

One look in your eyes, I’m sinking

And it feels like coming home

 

 • Me and the highway

 

Denne sangen kler tittelen sin så utrolig godt, jeg får virkelig lyst til å sette meg i en bil og kjøre av gårde med solbriller på mens jeg lytter i vei til denne sangen (eventuelt sitte på mens noen andre kjører, jeg har ikke og har ingen planer om å få lappen). I hvert fall føles det som en road trip-sang og melodien har en groovy, cool stil som jeg har veldig sansen for. Jeg liker i tillegg melodien og syns dette er en utmerket poplåt. Terningkast 5!

Beste strofe:

Slow dancing in the kitchen in the early hours of the morning

 

 • Last night

   

  Denne sangen er så trist og en så godt beskrevet følelse og jeg liker teksten og hvordan den er en sånn tekst der man ser for seg karakteren og får følelsen av at hun lyver for seg selv, at hun synger «I’m not gonna call, I’m not gonna write» og egentlig vil gjøre det. Jeg liker når sanger virker som små noveller (som er grunnen til at jeg har sansen for Hello Saferide-cden min) og slik er det her og melodien bygger godt under stemningen i teksten. Terningkast 5!

  Beste strofe:

  Late last night I saw you with that look in your eyes

  You know the one you used to save for me

   

 • Have you ever

   

  Jeg liker denne sangen aller best på denne cden for det starter i poppa, livlige toner og så går refrenget fra det veldig nedtonede for vi igjen dras opp i skyene. Melodien i denne sangen bare elsker jeg og arrangementet og hvordan det her igjen er en slik sang som melodisk sett er mye mer glad enn teksten som er mer sår. Det er ulykkelig kjærlighet, men melodien gjør at det føles håpefullt likevel og jeg elsker det hele veien. Terningkast 6!

  Beste strofe:

  But she makes his coffee in the morning

  They share umbrellas in the rain

  He kisses her without a warning

  I bet he’ll marry her someday

 

 • Fine line

 

Denne sangen starter også veldig fint og har noe mer forsiktig og stillferdig ved seg igjen. Og her har vi en rolig og fin melodi og en interessant tekst og det er ikke blant de mest interessante sporene på denne cden, men den blir en slags fin hvilepause etter å ha vært helt oppe i skyene på en rekke mer bølgende og flytende sanger. Dessuten blir den fryktelig spennende etter hvert da melodien glir i nye retninger og det føles mer desperat og av den grunn mer spennende. Det fascinerer meg litt dog at denne sangen har veldig lik tematikk som sangen med nesten lik tittel i Avenue Q, men det er nok tilfeldig. Terningkast 4!

Beste strofe:

Give me the book and I’ll read it too

 

 • That Day

 

Denne sangen føles også litt som en novelle og en slags sår vuggesang og det er så lett å kjenne seg igjen i ønsket om å gå tilbake i tid, til en dag da alt var lettere. Det er så fint med sanger som kanskje handler om en ting, men likevel har noe åpent nok ved seg til at man kan legge egne historier inn i teksten slik at den får en helt egen betydning som er unikt ens egen. Og dette er en slik sang, en slik flytende fin sang med en rolig melodi og fin tekst og en sårhet som samtidig er eventyrlig. Terningkast 5!

Beste strofe:

I’m pacing the streets

Where our story begins

On a pale autumn day

It was a day just like this

 

Jeg syns bare dette er en virkelig fin cd med gode melodier og tekster og gir helhetsmessig denne cden terningkast 5 og en meget varm anbefalning.

8 kommentarer
  1. Jeg har ikke helt sansen for Marit Larsen sin musikk sjøl, men jeg kjenner veeeeldig godt igjen følelsen av å være kjempespent på det nye albummet til en av sine yndlingsartister, for bare å få forventingene innfridd så det holder <3

  2. Jeg gir CD en sjanse og høre på den etter å ha sett din beskrivelse! 🙂
   Ha en fin dag å jeg håper at jeg liker den like godt som deg da, men nå har jeg beynt med julen så de sangene er prioritert. Klem fra meg!

  3. Kan du ikke mase med å sende messages på Facebook i stedet for her da i det minste? Og jeg får kommentert veldig lite mens jeg sover 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg