Skaff meg en tenor og sånt :)

Heisann! Siden sist har jeg skrevet videre på Nanowrimo-historien min (60 950 ord i skrivende stund, men jeg skal skrive minst 1000 ord til seinere i dag så det varer nok ikke så lenge) og lest videre på “Good Omens”, drukket solbærtoddy og spist sjokoladeboller og jeg skal antakelig på kafé etterpå hvis ikke jeg er for forkjøla. Ja det stemmer, det jeg tenkte på som litt småforkjøla blei perfekt nok forvandlet til forkjølelse på sitt verste der nesa og øynene renner i ett sett og man ikke klarer å tenke i går ettermiddag da jeg skulle på teater med moren min. Og teater er alltid fint, men litt mindre fint når man er sørpeforkjøla og det hele er på sitt verste under andre akt D= Heldigvis har jeg drukket flere kopper solbærtoddy nå og tatt Paracet og nå føler jeg at jeg er på bedringens vei. Noe som er bra for jeg VIL på kafé etterpå og Splittet Skjerne i morgen og på søndag SKAL jeg i bursdagsselskap der de lager muffins mest fordi jeg maste (ehehe…) og å slappe av er kjedelig.

Ok, det var nok klaging, dere må bare unnskylde meg. Nå skal jeg skrive litt om teaterstykket jeg så i går.

Stykket het “Skaff meg en tenor” og var en farse/komedie av det meget underholdende slaget. Jeg har ikke tenkt å skrive så mye om handlingen for det står litt informasjon på Oslo Nye Teaters side om dette stykket og generelt sett er nok dette et av de teaterstykkene der det er like greit å vite lite på forhånd og deretter heller bli overrasket av alle artighetene som tar plass. Og det er masse humor og sjarm og artige karakterer så jeg anbefaler dette for alle som har lyst på en morsom teateropplevelse med masse forviklinger.

Jeg hadde likevel noen få små problemer med stykket og de skal jeg fort gå innpå her. Det største problemet var at jeg forventet meg en musikal litt siden jeg fant en Cast Recording som het “Lend me a tenor” på Spotify og av en eller annen grunn hadde fått det for meg at det var dette som nå ble satt opp på norsk. Men “Skaff meg en tenor” er basert på teaterstykket “Lend me a tenor”, ikke musikalversjonen og dette viser jo dårlig researching fra min side og ikke noe feil med forestillingen, jeg bare forventet meg noe annet enn det jeg fikk litt. I tillegg tok første og andre akt plass før og etter en opera og jeg fikk lyst til å se selve operaen i tillegg til forløpet og etterløpet. Jeg syns også at det var litt smådumt at alt tok plass samme sted, jeg forstår hvorfor, men det føltes litt begrensende. Med det sagt så var det rommet der alt tok plass helt ypperlig laget scenografisk sett, med flott interiør og alt som hører med og dørene (som i dette stykket er meget essensielt siden de gås inn og ut av stadig vekk) var perfekte.

Og det var det fine med dette teaterstykket, det er så godt løst. Det er ikke det mest originale stykket i verden, men det er morsomt og underholdende hele veien og skuespillet er fantastisk. Særlig Ola G. Furuseth var fantastisk og han hadde også den rollen med mest personlighet føler jeg, han spilte den karakteren jeg likte best og syns var mest interessant å følge. Jeg likte også Henriette Faye-Schjøll veldig godt og over hele linja var det gode rolletolkninger. Anders Hatlo for eksempel er jo virkelig fantastisk uansett. Og det er kanskje noen av rollene jeg føler hadde mer å spille på enn andre, men Oslo Nye Teater er i mine øyne forbundet med kvalitet hva skuespillere angår og det også her. Jeg fikk ellers mer lyst til å lytte til opera av dette stykket og sånn sett har det jo løst sin oppgave godt og jeg syns i det hele tatt ting var morsomt, fengende og uten et eneste kjedelig øyeblikk. Dessuten elsket jeg vrien på slutten der de gjennomgikk hele stykket på to minutter i beste “Betrayed” fra musikalen The Producers-stil og jeg syns kostymene var flotte.

Så jeg anbefaler absolutt dette teaterstykket og gir det terningkast 4!
***

Da har jeg skrevet en slags liten anmeldelse og nå skal jeg finne på litt andre ting og så regner jeg med at et nytt blogginnlegg dukker opp på søndag. Vi bables =D

 

2 kommentarer
  1. Jeg har ikke egentlig sett Henriette Faye i noe annet (jeg så jo Annie, men da jeg så Annie var det Jannecke Øinæs på scenen), men hun var veldig flink ja. Og stykket var bra, håper du får sett det 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg