50/50

Heisann! Desemberønske: at de neste blogginnleggene mine alle får en hel del kommentarer =D Er jo lov å håpe 😉 Liker forøvrig veldig godt at det er julekalendersesong, at jeg har Nintendo Wii-en hjemme hos meg og at jeg nå har pepperkaker også.

Ellers besluttet jeg altså til slutt å skrive julekalender på Facebook der jeg skriver to, tre sider hver dag på en sammenhengende historie fra 1-24 desember og poster i noter på Facebook, en ide som så langt har gått veldig fint og som gjør at jeg fortsetter å skrive hvert fall to sider hver dag også nå som jeg er ferdig med Nanowrimo. Og ideen min blei noe helt annet enn det jeg hadde planlagt opprinnelig og handler heller om magiske sanger og vindusvaskere og en masse annet som jeg ikke en gang vet så mye om selv enda, men jeg veit at jeg virkelig liker Julekalenderhistorien min, den gjør meg glad og er artig å skrive på <3

Forøvrig har jeg denne helgen vært på filmkveld i dag, spillkveld i går og kino på fredag og nå skal jeg poste en enkel og grei anmeldelse av filmen jeg så og deretter avslutte dette innlegget og blogge igjen på tirsdag sikkert. Så da er det anmeldelsestid:

50/50

 

50/50 er en oppløftende dramakomedie om en 27 år gammel fyr ved navn Adam som går til legen på grunn av vond rygg og får vite at han har kreft. Etter videre research finner han ut at det er en krefttype med 50% sjanse for å overleve, derav filmens tittel 50/50 og så handler det om å takle dette og slikt i en film som kunne blitt melodrama deluxe, men som ender opp med å være en virkelig fin film.

 

Og problemet med å skrive en anmeldelse nå er at jeg har såå lyst til å spoile hvordan det går og det syns jeg jo ikke jeg kan. Men det er også vanskelig å skrive om en film der man i utgangspunktet vet at slutten er som Hamlet, «å være eller ikke være» bokstavelig talt. Jeg skal likevel gjøre et lite forsøk på å skrive litt kort om hva jeg tenker om denne filmen.

 

Innrømmelse: jeg så denne filmen av en eneste grunn og det er at Joseph Gordon-Levitt hadde hovedrollen og han er en skuespiller jeg har fått mer og mer sansen for de siste årene. Og han gjorde en kjempefin prestasjon, man ble virkelig glad i karakteren Adam og ønsket det beste for ham. Seth Rogen gjør også en fin rolle som Adams bestevenn og Anna Kendrick likte jeg kjempegodt i denne filmen, hun var super. Jevnt over er i det hele tatt skuespillet bra og karakterene er interessante og hyggelige å følge. Videre er det en film som handler om kreft og likevel er ganske morsom og jeg liker hvordan det er elementer av kjærlighetshistorie i filmen, men at dette likevel kommer i bakgrunnen for hivedhistorien som jo er historien om Adam og bestevennen hans og hvordan det takler det når kreft brått kommer inn i livet deres. Jeg syns ellers en flott ting med denne filmen er at den er oppslukende nok til at jeg ikke en gang tenke over om det var fin musikk eller fotografi eller filming, jeg var bare opptatt av historien og det syns jeg egentlig er en ganske god ting.

 

Hvis jeg skal kritisere noe med filmen er det kanskje det at den manglet det lille ekstra. Den har drama og komedie fint balansert og det er egentlig ingenting å klage over, men det er samtidig ikke noe av wow-faktoren, noe som gjør at jeg tenker «oi, dette var fantastisk» og noe av grunnen er kanskje at den gjør alt så riktig. Det er interessant og verdt å se, men ikke noe mer enn det.

 

Men man kan jo påpeke at det er mer enn godt nok og jeg gir uansett terningkast 5!

 

4 kommentarer
  1. Hørtes ut som en rar film, men det er kanskje noe med at jeg sitter her å ikke er tilstede når jeg leser. Jeg har ikke leste julekalender historien på facbook. Greit innlegg selv om mitt engasjerende ikke er av de store.

  2. Det går bra at du ikke var helt tilstede i det du leste, sånt skjer med meg av og til og det og fint at du syns innlegget var greit selv om det ikke engasjerte så veldig. Jeg tror ikke så mange har lest julekalenderen min, men jeg har reklamert for den til en del da så det kan hende det er flere som leser, men at det bare ikke kommenteres særlig mye. Og jeg er kjempeglad for kommentaren din for det er mye bedre med en kommentar som ikke er særlig interessefylt enn ingen kommentarer i det hele tatt.

  3. Hei! Her kommer en kommentar! Koselig å se deg inne hos meg *smil* Har lagt igjen en kommentar til deg. Modern og jeg var i pausa uenig om den døde broren i NtN var han som gikk rundt på scenen eller om det var en tredje bror med.
   Ellers spiller jo Heidi helt fabelfabel! Digger den dama. Har forøvrig lasta ned Broadwaymusikken. Hvordan følger jeg deg??

  4. Heisann! Det var ikke noen tredje bror sånn jeg har forstått stykket (og jeg håper da jeg har forstått det siden jeg har sett det fire ganger), men interessant teori. Og Heidi spiller fabelaktig ja og jeg har Broadway-musikken på cd alt =D Jeg veit faktisk ikke helt hvordan man følger folk på blogg.no (jeg veit sånt går an på blogspot, men på blogg.no veit jeg ikke hvordan eller om det faktisk går), men hyggelig at du vil følge meg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg