Enda en grunn til at jeg digger Dan Rhodes og litt annen babbel =D

Heisann! Jeg har fortsatt bare en leser når det gjelder Julekalenderen min (eller en som kommenterer og liker notene mine da, men det går i grunnen ut på det samme) og dataen min er ganske dum. Den har hatt lydproblemer siden søndag og det er kjempefrustrerende for jeg har jo lyst til å lytte til musikk på dataen og se klipp på Youtube og slikt og i stedet så skurrer lyden og slikt og det er litt bedre med høretelefoner, men likevel ikke så bra som jeg skulle ønske. Men, men, kan jo hende det bedrer seg eller at teknisk intelligente folk kan hjelpe meg etter hvert. Og ellers er jo ting fint.

Jeg hadde besøk fra tirsdag til onsdag av bestevenninnen min og det var koselig selv om hun slo meg på Nintendo Wii-spill. Og nå er jeg ferdig med julegaver og på lørdag skal jeg en dagstur til Sverige og der får jeg sikkert handlet essensielle ting som sjokoladeboller (de jeg hadde varte lenge, men i går tok det slutt) og godteri og slikt så det blir fint. Ellers så skal jeg antakelig lage nye pepperkaker på søndag og jeg har visst vunnet på en av julekalenderkonkurransene jeg trakk frem i mitt forrige innlegg 🙂

Men nå skal jeg skrive litt om en bok jeg leste for ikke så lenge siden og det setter jeg like greit i gang med NÅ:

Anthropology av Dan Rhodes

Dan Rhodes er den nyeste personen i samlingen “forfattere som ender opp med å interessere Karoline nok til at hun setter seg som mål å lese så mye som mulig av disse forfatterne” og grunnen til det er i Dan Rhodes sitt tilfelle at jeg liker skrivestilen hans veldig godt. Det er en paradoksal blanding av naivitet og kynisme i de to bøkene jeg så langt har lest av Dan Rhodes og det fascinerer meg og denne stilen har han til fulle i boka “Anthropology and a hundred other stories” som er en bok som består av 101 veldig korte historier om kjærlighet.

Mens mange av Dan Rhodes bøker er oversatt til norsk er jeg ikke sikker på om denne er det og jeg leste den jo på engelsk, noe som var like greit. Det som hvert fall er sikkert er at dette er en rask bok å lese, den har 202 sider, men er liten og søt og siden det er 101 veldig korte historier kan man lett lese den ut på bare noen timer. Og greit nok, dette er ikke en av de bøkene jeg i ettertid har tenkt masse på, men det er en fin bok, lettlest og interessant, fengende og velskrevet. I tillegg så liker jeg at Dan Rhodes har sansen for å la det han skriver ha enkelte morbide elementer, jeg har veldig sansen for sånt. Og nå tenkte jeg å linke til litt info om boka og slikt som man kan finne her: info om denne boka for der står det også en rekke utdrag fra boka også passende nok. Jeg poster også et kort utdrag her for latere lesere (eller lesere som er litt som meg, dvs. har tre faner oppe samtidig og ikke helt klarer å bestemme om de vil åpne en ny eller lukke en annen fane for å titte på linker jeg trekker frem):

Sailing

My girlfriend cannot play the guitar. She strums slowly, erratically and woefully out of time. She sucks her lips in concentration, and sometimes stalls for as many as fifteen seconds between chord changes. When she stops playing, her eyes are bright with anticipation.
“Ok. What was that?”
“I’m not sure. Was it ‘Moon River’?”
“No,” She looks disappointed. “It was ‘We Are Sailing’. You know, by Paul McCartney.”
She starts another, and I know I won’t be able to identify it, no matter how hard I try. This has been going on for seven perfect years. I hope she never learns.

Det er vel mest der det ligger, både her og i boka “Little Hands Clapping” (som jeg leste og anmeldte og elsket i november og som jeg ønsker meg til jul og som er <3 deluxe) viser Dan Rhodes at han i bunn og grunn er en skikkelig romantisk fyr. Han kan være eventyrlig og kynisk, sarkastisk og intellektuell, men dypest sett er han genuint romantisk og det er derfor jeg liker bøkene hans så godt. For jeg har kanskje ikke hatt kjæreste (eller noe stort ønske om en kjæreste, selv om det selvsagt er en rekke oppdiktede figurer og enkelte kjendiser jeg hadde sagt ja takk til når som helst) og jeg tenker ikke på kjærlighet hele tiden, men jeg er egentlig ganske romantisk likevel. Og jeg elsker når bøker eller filmer eller musikaler får meg til å sveve og bli helt sånn “ååå, så skjønt” mens jeg tenker sommerfugltanker. Og Dan Rhodes sine bøker har så langt hatt stort hell med å appellere til min indre romantiker og derfor gleder jeg meg til å lese mer av ham.

Så, jeg anbefaler “Anthropology”, gir den terningkast 5 og gleder meg til å lese mer av Dan Rhodes.
***

Og da skal jeg være med på dagens julekalenderkonkurranser, skrive dagens avsnitt på min egen Julekalenderhistorie og spille litt Nintendo Wii siden jeg ikke vil få spilt så mye de neste dagene (det er egentlig faren min sin Nintendo Wii, så det blir litt veksling mellom at jeg tidvis låner den og at den tidvis er hos ham og den skal være hos ham i jula). Jeg regner ellers med at jeg blogger igjen på søndag så da bables vi!

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg