Siri Nilsen: Alle snakker sant

Heisann, kule populære blogg (ha ha, så morsom jeg er, ha ha ha), NÅ skal jeg blogge igjen og aller først skal jeg klage over at verden er ond og grusom siden jeg nå IGJEN har rennende nese og øyne og altså er litt forkjøla og det i grunnen er fryktferdelig urettferdig siden det er under en måned siden sist. Det fine er at jeg er opplagt og jeg har ikke feber og jeg er jo ikke ordentlig syk, bare litt forkjøla og hvis jeg bare slapper litt av i dag (alt jeg skal er å handle, låne tre filmer på biblioteket, lage middag og ta oppvasken, utenom det skal jeg sitte som et slakt i sofaen og drikke maaasse solbærtoddy) så går det sikkert fort over. Dessuten er det bedre å få forkjølelser nå enn om fem dager da det er jul, jeg er optimist =D

Og det er bare seks deler igjen av Julekalenderen min og jeg er skikkelig fornøyd med at jeg rett etter Nanowrimo likevel har greid å skrive 2-4 sider på en historie hver dag. Det spiller sånn sett ingen rolle at den ikke interesserer så mange, hovedpoenget er at jeg greier å skrive hvert fall to sider hver dag, det gjør meg så glad! Ellers så leser jeg nok en Dan Rhodes-bok og den er <3 og jeg har det fint og dataen min er riktignok dum grunnet lydproblemer og litt generell treghet og slikt, men etter jul har jeg tenkt å ta meg råd til å kjøpe en ny bærbar data for jeg trenger ikke noe storslagent og det finnes faktisk laptoper som koster sånn 2000-3000 kr og denne dataen er tross alt 4 år gammel. I tillegg skal jeg få tak i ekstern harddisk for å være ekstra trygg så det blir så bra atte. 

Men nå skal jeg anmelde Siri Nilsens nyeste cd 🙂

Siri Nilsen: Alle snakker sant


På en måte har jeg vært litt fan av Siri Nilsen i flere år. Dette skyldes at jeg alltid har fulgt nøye med på hvem som dubber i filmer og tv-serier jeg har sett og hun synger jo nydelig som Kiara som barn i “Løvenes konge 2” og er dritkul som Candace i norske versjonen av “Phineas & Ferb”. I tillegg så jeg Maia Stenansikt da jeg var yngre og jeg fulgte med på den tv-serien om skolerevyen til Fagerborg for noen år siden. Så jeg har likt stemmen til Siri Nilsen i mange år. Likevel kjøpte jeg ikke den første cden hennes. Jeg har lyttet til den, flere ganger til og med på Spotify (før lydskurreproblematikken) og jeg syns noen av sangene var fine, men jeg følte liksom at helheten manglet for noen av sangene var på norsk og andre på engelsk og det var fint, men fenget ikke ordentlig. Men så kom 2011 og jeg hørte sangen “Alle snakker sant” (som kan høres på Youtube-klippet over) og jeg ble virkelig overbevist. For jeg har jo visst at Siri Nilsen kan synge, men her faller liksom alt på plass. Og så kjøpte jeg cden “Alle snakker sant” og jeg har ikke lytta til den så mye enda siden jeg fikk tak i en ny Marit Larsen-cd og en ny musikalcd omtrent på samme tid, men jeg skal lytte massevis for dette er veldig fint. Og nå skal jeg ta for meg hver sang med kommentarer og terningkast og slikt =D

– Brev

Jeg liker hvordan denne sangen begynner og hvordan den setter i gang cden. Det er en monotoni i melodien, men den gjør alt bare ekstra spennende og interessant og jeg liker Siri Nilsens stemme i det hele. Hun er en av de artistene jeg syns har evnen til å synge helt rent og klart og det liker jeg. Likevel føler jeg at denne sangen i lengden blir litt for mye av det samme og den er litt en sånn sang jeg ikke vet hvor vil hen. Men den gjør jobben sin, den vekker interessen min og jeg føler uansett at den første sangen på en cd ikke bør være høydepunktet, med musikalcder er jo første sangen orkestermusikk som jeg spoler forbi. Terningkast 4!

– Alle snakker sant

Denne sangen er så fantastisk umiddelbar. Med klappingen og melodien og den utrolig fine teksten er dette en sang jeg virkelig vil at skal bli en av årets låter. Og jeg føler det sier litt at jeg kjenner en hel del folk som er veldig forskjellige, men deler sans for denne låta, det viser at den favner bredt. Kort oppsummert: jeg liker denne sangen! Teksten, melodien og alt. Fine sangen <3 Terningkast 6!

– Ta meg med

Siri Nilsens stemme er på sitt fineste i denne skjønne melodien som på en naiv og vakker måte griper tak i lytteren og får den til å flyte på tonene som om de var forstørrede såpebobler. Det er en vakker og fascinerende sang som får deg til å ville bli tatt med selv. Og jeg liker at jeg føler at dette nesten blir litt trolsk og eventyrlig, det inspirerer meg. Terningkast 5!

– Kort evighet

Her har vi en litt mer poppa sang, spennende og stilig komponert. Jeg syns tittelen er så inderlig fin og hvordan den svinger litt i stil utover i sangen, går fra det mer tøffe til det mer stillferdige og flytende. Dette er musikk som utfordrer meg som lytter, som det bor mye i og som pirrer og engasjerer om hverandre. Terningkast 5!

– Hodet, hjertet eller magen

Jeg syns denne sangen starter på en ufattelig kul måte, den bygger seg så flott opp mot crescendoet som er refrenget “hodet, hjertet eller magen”. Og det er en interessant tekst og en flott melodi og jeg liker hvor rask den er til tider. Dessuten synger Siri Nilsen så fint og jeg syns det er bra at hun synger på norsk for jeg føler at norsk krever mer enn engelsk.Med engelsk kan man synge riktig banale tekster, men skjule banaliteten på en måte og det føler jeg ikke at man kan på norsk. På norsk kan man ikke “jukse” med sangtekster på samme måte og det gjør det vanskeligere, men samtidig blir det ekstra fint når noen får til gode sangtekster på norsk. Jeg vet ikke om det gir mening, dette kan være noe jeg tenker fordi jeg er norsk selv. Uansett er dette en av mine favoritter på denne cden. Terningkast 6!

– Snu, ikke snu

En av tingene jeg liker med denne cden er titlene, de er enkle og litt naive, men det gir dem bare litt ekstra sjarm. Og dette er en søt og fin sang, en av de mer rolige låtene der man kan slappe av. Det er spennende melodisk sett og instrumentalt og ganske behagelig. Like fullt er det noe som gjør at jeg ikke blir 100 % engasjert likevel. Jeg liker denne sangen, men jeg bare liker den, ikke noe mer enn det. Terningkast 4!

– Enkle ting

Jeg har forfattere jeg liker fordi jeg har veldig sansen for bøkene deres og likevel er sikker på at de enda ikke har skrevet det beste de vil komme til å skrive og det er litt det samme med Siri Nilsen. Musikken hennes er kjempefin, men jeg er så sikker på at cdene hennes bare vil bli bedre og bedre og at hun vil finne seg selv mer og mer som artist. Det gjør det så spennende for det er fint å vite at man har noe å glede seg til samtidig som man jo har sansen for det man har. Men til denne sangen. Denne sangen er skjønn. Jeg liker begynnelsen og jeg føler at dette i stor grad er vakkerhet. Likevel føler jeg at denne sangen føles litt tom for den starter så fint, men så blir det liksom ikke så mye mer ut av den. Den føles ikke så komplett og ferdig som mange av de andre sangene og jeg føler at den ikke vet helt hva den vil. Men fint er det. Terningkast 4!

– Skjøtet

Her har vi en spennende sang som er litt som skyggespill i skumring med en ensom gatelykt som lyser opp det hele. Det er en sånn melodi som pirrer sansene og det er liksom noe gåtefullt over det hele. Og så har vi en tidvis virkelig vakker tekst og jeg liker Siri Nilsens stemme her. Det som er med Siri Nilsen er at hun ikke har verdens sterkeste stemme eller noe, men den er så behagelig å lytte til, klar og fin og hun er smart nok til å bare synge, fremfor å prøve å leke Whitney Houston med irriterende tonetrilling og slikt. Dessuten vinner Siri Nilsen sikkert hver gang hun spiller SingStar siden det er å synge rent som gjelder der og hun har en herlig tone i stemmen som jeg får mer og mer sansen for. I alle fall er “Skjøtet” en spennende titlet og fin liten sang. Terningkast 5!

– Jeg vet

Jeg vet, jeg vet, jeg vet, jeg vet at jeg liker hvordan denne sangen begynner med de gjentatte “jeg vet”-ene. Gjentakelsene er i det hele tatt en styrke ved denne sangen. En rar ting her er ellers at jeg gir litt blaffen i teksten når det gjelder denne sangen. Mens jeg liker Siri Nilsens tekster så er de ikke det viktigste, jeg lytter mer for stemmen og melodiene. Og denne sangen er purt velbehag, det er som om jeg ligger i en hengekøye på en solskinnsdag, herlig og stemningsfullt. Terningkast 5!

– Stille vann

Denne sangen føler jeg i enda større grad enn de andre sangene på denne cden minner meg litt om musikken til Siri Nilsens kjente far Lillebjørn Nilsen. Jeg føler at denne sangen er litt visesang-aktig på en flott måte og jeg tenker ellers på nattasanger og eventyr. Det er litt magi innblandet her, litt skrømt og tryllestøv, melodien er fortryllende og teksten fascinerende og den er en nydelig måte å avslutte en virkelig fin cd. Terningkast 6!

Så jeg liker denne cden, sangene, tekstene (når jeg ender opp med å følge med fremfor bare å flyte) og Siri Nilsens stemme og jeg skal definitivt kjøpe Siri Nilsens neste cd for den er sikkert enda bedre. Helhetsmessig gir jeg denne cden terningkast 5 og jeg anbefaler den på det sterkeste.
***

Men nå skal jeg prøve å kurere forkjølelse med solbærtoddy og enda en clementin og så må jeg jo dra og handle og slikt, men jeg blogger sikkert igjen på onsdag eller torsdag! Vi bables =D

2 kommentarer
  1. Skal innrømme at jeg syns Siri Nilsens musikk blir litt kjedelig, men jeg òg liker titlene hennes ganske godt, pluss at jeg er helt enig med deg i at man slipper unna med mer banale tekster om man synger på engelsk. Det er en av grunnene til at jeg liker for eksempel Kent så godt og, jeg er bare utrolig imponert over hvor godt de klarer å skrive på morsmålet sitt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg