Om uflaks og årets 5 filmfavoritter

Heisann verden! Jeg føler litt at verden har hatt litt mye rart for seg i det siste. Optimisten i meg har nemlig blitt satt på prøve. Det startet lett med at musa begynte å fryse i ny og ne sånn at jeg måtte skru av dataen på feil måte og deretter fikk dataen min generelt sett litt problemer med treghet og liknende koselige irritasjonsmomenter og så har man jo dette med lyden som skurrer og er elendig slik at jeg ikke får lyttet til Spotify for eksempel. Så jeg har vel i grunnen bestemt meg for å kjøpe ny data etter jul uansett. Og nå har jeg funnet ut at jeg må kjøpe ny bærbar dvd-spiller siden jeg greide å miste fjernkontrollen til den i en kopp med solbærtoddy i går praktisk nok. I tillegg var jeg forkjølet fra torsdag til mandag (men nå er jeg frisk heldigvis). La oss så supplere det med natt til onsdag, klokka 03:15 da jeg lå og sov min skjønneste søvn og brannalarmen satte i gang. Noe jeg etter hvert fant ut at skyldtes en antatt påsatt brann i kjelleren i blokka som henger sammen med blokka jeg bor i. Og brannen ble fort slukket, men det var mye røykutvikling i gangene overfor denne kjelleren og brannalarmen ringte frem til ti over halv seks væffal da jeg dro hjem til moren min for å få sove. Og dette har medført at hverken tv eller internett har virket i leiligheten min de siste dagene (noe som alene er litt katastrofalt siden jeg er internettavhengig). Heldigvis har jeg hørt fra Get at de jobber med saken og at de tror de vil få ordna det i løpet av dagen så jeg har jo ikke mista internett og tv for RESTEN av livet eller noe sånt, men det er veldig irriterende likevel og nå er jeg hjemme hos mamma slik at jeg kan gjøre essensielle ting som å BLOGGE igjen. Med andre ord har jeg hatt en del uflaks i det siste sånn på toppen av en arbeidsløs, kjedelig og alt for usosial høst der jeg har følt meg ganske meningsløs mye av tiden så at jeg LIKEVEL er optimist nå syns jeg faktisk er ganske imponerende.

Men nok om sånt, la oss fokusere på det positive =D Som for eksempel film, jeg tenkte nå å kåre mine topp 5 filmer jeg har sett i år og det kan selvsagt hende jeg ser noe som overgår alt i løpet av de neste ni dagene, men jeg tar dette kåringsinnlegget nå likevel. Og da setter vi i gang:

Årets 5 beste filmer etter min mening i villkårlig rekkefølge

– Tangled


<3 <3 <3 Med en gang jeg får tak i en ny bærbar dvd-spiller skal jeg se denne filmen igjen og synge med og kose meg for det ER en av de fineste filmene Disney har laget og jeg elsker den og Rapunzel, Flynn og Pascal er så adorable og jeg er veldig, veldig glad i denne filmen kort oppsummert og jeg føler sånn generelt sett at Disney-filmer er ganske perfekte for de har liksom alt, musikaløyeblikk, god animasjon, action, humor, drama og eventyrlighet. Yay! Og jeg var helt i himmelen da jeg så denne filmen på kino så det er jo óg en god ting =D Klippet viser den besteste sangen forresten, derfor poster jeg den.

 

– Black Swan

Over denne teksten ser man trailern til Black Swan som er med på denne lista fordi det er en av de sterkeste filmene jeg har sett i år og fordi jeg fortsatt husker hvordan jeg i salen skvatt opp til flere ganger mens jeg så den på kino og enda større prosentandel popcorn havnet på gulvet enn noen gang ellers. Black Swan var så vakker, så intens og så ekkel og det er dette som gjør den så interessant. Og et filmatisk høydepunkt i år. 

– Castaway on the Moon

Jeg husker at jeg tenkte på dette som en perle av en film da jeg så den og jeg har skikkelig lyst til å se den igjen selv om jeg ikke har sett dvd-en noen steder enda. Dette er nemlig en av de få filmene som er bortimot perfekt og som har humor og drama i like store porsjoner og forøvrig rett og slett er nydelig fotografert med fin musikk og stemning og handling og alt! Dessuten er den original og herlig annerledes og det at den er koreansk burde ikke skremme noen for det er ikke noe problem i det hele tatt så lenge man har subtitles. Fine filmen <3

 – Harry Potter and the Deathly Hallows 2

Greia med denne filmen er at jeg ville ha elsket den uansett om den hadde vært elendig tror jeg. I det hele tatt tror jeg ikke jeg klarer å tenke nøytralt om denne filmen for den var jo avslutningen. Jeg har vært Harry Potter-fan i over 11 år og det er sikkert mange som har vært mer fan enn meg, men det er uviktig. Det viktige er at J.K. Rowling er en av mine to yndlingsforfattere og at jeg kjøpte bøkene dagen de kom ut og leste i et sett i to dager, jeg elsker historien og jeg satt som så mange andre med tårer i øynene den dagen i juli da jeg så filmen som avsluttet alt mens jeg visste at det likevel ikke var en avslutning, ikke egentlig. Uansett hvor mange eller få ganger jeg leser og ser filmene er de en del av meg og dermed er denne filmen selvsagt på denne lista.

– Into the Woods

 

Her ser vi sangen “Moments in the Woods” som er en av mine favoritter i musikalen Into the Woods som jo må sies å være en av mine yndlingsmusikaler i år, herlighet så mye jeg obsessa over den i oktober og som jeg gleder meg til jeg kan låne denne filmen på biblioteket igjen og så nyte alle de tre timene med EPISK Sondheim-musikal med hjerte og sjel. Å, jeg bare elsker handlingen med eventyrene som flettes inn i hverandre på en enda mer sofistikert måte enn i Shrek og melodiene er jo nydelige og tekstene geniale og ja <3

Og ikke alle disse filmene er fra i år, men alle ble sett for første gang av meg i år og det er derfor de alle passer på denne lista. Jeg håper ellers dette innlegget faller i smak og er god underholdning som lesestoff. Dessuten anbefaler jeg også animasjonsfilmen “Illusjonisten” som ville vært med om jeg hadde tatt med seks filmer fremfor fem, den filmen fikk nemlig også terningkast 6 av meg 🙂
***

Ellers fikk jeg NÅ melding fra Get om at nettverksproblemene skal være fikset så det betyr at internett og tv nok vil virke etterpå når jeg er tilbake i leiligheten min og det er jo fint. Og i dag er det mandel i grøten siden det er årlig tradisjon og jeg er sta nok til at det er enkelte tradisjoner jeg nekter plent å slutte med. Jeg skal nå plyndre meg selv litt, mitt eget lager med nye pepperkaker nærmere bestemt og så må jeg være med på julekalenderkonkurranser og så skal jeg blogge igjen på søndag om alt går etter planen.

God jul alle sammen! <3

 

2 kommentarer
  1. Åååh, Castaway On the Moon har jeg fortsatt til gode å få sett. Har så utrolig lyst til å se den! Ellers trur jeg faktisk jeg har Illusjonisten liggende et sted, uten at jeg har somla meg til å se den ennå av den grunn.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg