Kung Fu Panda 2 er kul :)

Hallois! Ting som har skjedd siden sist: jeg har leid film, lest ferdig “Wildwood” som jeg holdt på med sist jeg blogga og jeg er nesten ferdig med å lese den meget interessante “We have always lived in the castle” (tips: Shirley Jackson skriver veldig bra), jeg har kost meg (og koser meg med usunne gleder) og trent og slike fornuftigheter og nå sitter jeg her og blogger i vei. Og ja, det skjer ting antakelig uka etter neste uke som vil hjelpe meg bort fra min arbeidsløse tilværelse og det er bra, jeg har endelig fått tak i billetter jeg vant i julekalenderkonkurranse (dvs. kommer jeg til å få med meg to teaterstykker på Det Norske Teateret uansett og jeg har allerede bestemt meg for at den ene av dem skal være “Evig Ung” som settes opp i en periode i mai visstnok for seriøst, jeg må jo få sett den. Og generelt sett tenker jeg veldig mye på teater og musikaler for tiden, det er så mye jeg har lyst til å få med meg, jeg burde få jobb som teateranmelder eller bli skikkelig rik eller noe sånt, det hadde vært supert 🙂

Men nå skal jeg skrive litt om en av filmene jeg leide på fredag, bruke dette innlegget på en liten anmeldelse før jeg lager middag:

KUNG FU PANDA 2

 

Jeg så Kung Fu Panda sommeren 2010 hos onkelen min og likte den. Det var ingen ny favoritt eller en sånn film jeg har tenkt noe særlig på i ettertid, men den hadde en fin historie og var sjarmerende. Kung Fu Panda 2 er heller ingen film som forandret livet mitt, men jeg likte den likevel bedre enn 1-ern og syns i det hele tatt det var en svært fin film.

Mens jeg generelt sett er mer glad i Pixar enn Dreamworks så er det mange Dreamworks-filmer jeg har likt kjempegodt (både Dragetreneren, Megamind og de første to Shrek-filmene er filmer jeg har hatt veldig sansen for) og jeg tror jeg kanskje tidvis har feilbedømt Dreamworks basert på at de lager oppfølgere til omtrent alt. Og jeg har, med unntak av Cars 2, følt at Pixar har spart oppfølgere til når de virkelig føles nødvendige og latt filmene stå alene ellers. Men Kung Fu Panda 2 føler jeg er Dreamworks beste oppfølger siden Shrek 2 og i tillegg er det en av de få Dreamworks-filmene der jeg virkelig har lagt merke til animasjonen. For jeg syns alle Dreamworks-filmene er flott animert, men jeg glemmer liksom å tenke “å så fint animert” mens jeg ser på sånn som jeg gjør med Disney og Pixar. Men her var det nydelig, jeg syns virkelig Kung Fu Panda er en utrolig pen film.

Historien i Kung Fu Panda er ganske basic, panda-hovedpersonen Po må finne ut av hvor han kommer fra, det er en hevnlysten bad guy-påfugl bevæpnet med fyrverkeri, gjengen som samarbeider for å redde Kina og Kung Fu og en hel del komikk pakket inn i en litt forutsigbar, men likevel fin historie. Og det gjør ingen verdens ting. Jeg koste meg hele veien og likte humoren og dramaet og actionscenene og det meste i grunnen. Dessuten ble jeg positivt overrasket av at filmen her var på under halvannen time for jeg føler at filmer ikke trenger å være så lange, så lenge de har med det essensielle så vil jeg heller se en film på en time og et kvarter som er engasjerende hele veien enn en på over to timer der man tar seg i å se på klokka. Og det kommer selvsagt an på filmen og sjangeren, musikaler trenger en viss lengde føler jeg, samme med historiske filmer og Fantasy-filmer og Harry Potter-filmene syns jeg til og med var for korte. Men generelt sett så er jeg mer utålmodig når det gjelder film enn bøker og syns halvannen time gjerne er nok.

Fine ting med Kung Fu Panda 2 var ellers karakterene som var mer interessante og tredimensjonale enn i den første filmen etter min mening. Jeg likte hvordan filmen begynte med annerledes animasjonsstil enn resten (et grep jeg har likt i filmer siden første gang jeg så Skjønnheten og Udyret), jeg likte moralen om å finne indre fred og jeg likte som sagt animasjonen utrolig godt. Og jeg liker ellers hvordan denne filmen passer like godt for voksne som for barn og hvordan det faktisk ikke var noen kjærlighetshistorie på gang der (selv om jeg personlig shipper Po og Tigress nå), det er så mange filmer og bøker og musikaler som har med kjærlighetshistorieplott som strengt tatt er unødvendige og det skjer ikke her. Forøvrig, mens jeg altså i mange tilfeller er skeptisk til oppfølgere, syns jeg det er litt herlig hvordan slutten på Kung Fu Panda 2 legger så opp til en oppfølger at det nesten er en smule komisk, det er så obvioust at det halve kunne vært nok. Nå er det nesten så jeg vil de skal lage en oppfølger bare for å kunne si “hva var det jeg sa” og flire litt for meg selv.

Anyway, dette er altså en film som engasjerte meg og underholdt meg og som jeg generelt hadde sansen for. Men det er samtidig ingen ny yndlingsfilm. For eksempel så er historien litt for klassisk og jeg blir aldri rørt på samme måten som i Pixar-filmer. Og mens man er engasjert og interessert hele tiden så er det hele på lik linje med veldig mange bøker jeg leser som er sånn fengende hele veien, men som jeg ikke vil tenke særlig mye på i ettertid. Like fullt er dette en svært fin film og jeg gir terningkast 5 og en varm anbefalning!
***

Greit, da har jeg blogga litt om den filmen og nå skal jeg straks lage meg middag og så regner jeg med å blogge igjen enten mandag eller tirsdag. Vi bables! =D

5 kommentarer
  1. Jeg digget den første Kung fu Panda-filmen for jeg syntes den var veldig zen 😀 Har ikke sett nummer 2 ennå, men har selvfølgelig veldig lyst! 🙂
   Kos deg med middagen 🙂

  2. Jeg vet jo lite om hva som er og ikke er zen, men det virka som om du ville likt Kung Fu Panda 2 da 🙂 Og jeg koste meg med middagen =D Takk for kommentaren!

  3. Du er heldig som får alt du ønsker deg. Skulle ønske at jeg fikk det jeg ønsket med mest for jeg har troen på at jeg blir lykkeligere av det. Ellers kunne isåfall kunne få noe jeg ønsket meg. Men du fortjener sikkert lykken, men jeg kunne tenke meg å få litt. Så kan du jo gi meg litt glede med å kommentere bloggen min som ligger uten kommentar.

  4. Jeg vil jo at du skal få det du ønsker deg og, håper alt ordner seg 🙂 Og jeg hadde tenkt å kommentere i vei på blogger, deriblant din nå så det så =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg