Felix’ Fantastiske Orkester =D

Livet er fint! Det eneste som er dumt er at jeg de siste dagene har kjent noen symptomer som etter min erfaring har pleid å bety at jeg snart vil bli forkjøla, men jeg satser på at jeg slipper for slikt har jeg virkelig ikke tid til, særlig ikke når jeg nå altså jobbmessig sett og på andre måter har en masse planer for neste uke. Min løsning: drikke solbærtoddy, kjempevarm solbærtoddy og krysse fingrene.

Men bortsett fra slike små besværligheter er jeg egentlig veldig tilfreds for jeg leser så fine bøker og spiller nintendo og skriver og i går var jeg på teater og det er det jeg skal bable om nå:

Felix’ Fantastiske Orkester

Som en kan se av bildet overfor så har jeg et nytt programblad. Dette har jeg fordi jeg i går var på teater, noe som igjen skyldes at jeg brukte et av to gavekort jeg har på Det Norske Teater i går kveld, noe som var meget smart av meg. Jeg valgte nemlig å se «Felix? Fantastiske Orkester» og den var fenomenal.

En av de mange drømmene mine er å lage musikaler der jeg står bak tekst og melodi til alle sangene (la oss bare overse at jeg hverken kan noter eller å spille noe instrument og at ingen av mine forsøk på å skrive teatermanus har funket særlig bra). Når jeg tillater meg selv å flyte av gårde på slike ønsketanker begynner jeg å forestille meg ting som at jeg står bak en ny storsuksess i samme stil som Torbjørn Egners stykker eller som Kaptein Sabeltann, noe som elskes av barn, men også funker fett for voksne og som gjør at folk ser på meg som en inspirasjon. Og det er bare fantasier på lik linje med mine storslagne planer om å bli den norske J.K. Rowling, men det er fine fantasier og jeg tenker bare at barn er et så herlig publikum og at det hadde vært så rått å skape noe som hele familien kan underholdes av.

Sånn som med «Felix? Fantastiske Orkester» (som jeg stadig har tenkt på som «Felix? Magiske Orkester» i stedet av uante grunner). Her følger vi marihønen Felix som blir utvist fra maurtua der han har vokst opp av den onde maurdronningen som er en falsk dronning og søster til den ekte dronninga. Med andre ord er det helt i begynnelsen egentlig ganske likt «Løvenes Konge». Videre utover i historien opplever Felix masse rart, får venner og fiender og får et eget orkester (derav tittelen) og det hele er fengende og superbt underholdende og så absolutt en musikal for hele familien.

Jeg gidder ikke gå så mye nøyere inn på handlingen, sånn for å unngå spoiling og sånt, men jeg har en masse annet jeg har ymse formeninger om. For eksempel har vi kostymene som er ekstremt flotte. Det formelig bruser over av fantasi og fargerikdom og dette gjelder også scenografien. Videre har vi musikken som er flott (og jeg husker riktignok lite tekster og musikk nå, men det tror jeg er rent tilfeldig) og ja, generelt er alt sånt supert gjennomført. Dessuten er det altså en virkelig flott historie i bunnen.

Jeg liker også veldig godt karakterene som ikke er så kompliserte, dette er jo en familiemusikal og ikke et kammerdrama, men som er godt formidlet og interessante å følge. Og dette skyldes jo selvsagt skuespillet som er kjempebra. Man får virkelig på geföhlen at skuespillerne har hatt det supergøy og det smitter over på publikummet der det var en masse latter og smil og klapping og jeg forlot salen med tårer i øynene og et skikkelig tilfreds smil, et typisk sånt smil som man har når man er virkelig lykkelig. Jeg vil sammenlikne det med smilet til VG-mannen, han statuen utenfor VG-bygget som har lest den samme avisa i flere tiår og som jeg er superglad i fordi jeg elsker smilet hans. Man vil smile slik, smile uten fnugg av falskhet, smile som om alt er magisk. Og når vi prater om skuespillere tenker jeg først og fremst på Thomas Bye (som pga. sin nydelige Henry i «Next to normal», en av de mange musikalkarakterene jeg er litt betatt av, var hovedgrunnen til at jeg valgte å se «Felix? Fantastiske Orkester»). Thomas Bye har nemlig hovedrollen som marihøna Felix og han er helt perfekt. Han virka veldig sympatisk, med en god sangstemme som jeg gjerne lytter mer til og en flott opptreden som gjorde det superlett å tenke på Felix som en helt av høyeste kaliber. Videre er jeg dårlig på navn, men alle de andre skuespillerne var like flinke og jeg bet meg spesielt merke i Belinda Braza som blant annet var sommerfugl og fikk æren av og «fly» over salen på finest Peter Pan-vis (noe som jeg har skikkelig lyst til å få sjansen til en gang, det ser så gøy ut).

Kort oppsummert var dette altså en musikal jeg i grunnen ikke kan finne noe å kritisere på (det ville så vært lengden, denne musikalen er ganske kort). Flott skuespill, fabelaktige karakterer, herlig musikk og tekster, en fin historie og scenografi og kostymer av en annen verden gjør dette til noe av det smarteste man kan velge å se. Terningkast 6 og mine varmeste anbefalinger =D
***

Så, jeg hadde det med andre ord veldig fint i går kveld og håper det ikke er snakk om veldig lange stunden før jeg igjen er på teater for jeg elsker teatre, de er så fortryllende herlige <3 Og nå tenkte jeg egentlig ikke å bable noe mer, men heller finne på andre ting og så kommer det sannsynligvis et nytt innlegg om to, tre dager. Vi prates!

5 kommentarer
  1. Smart å drikke solbærtoddy! Hold deg varm på føttene, også, og slapp av. Så spring sikkert forkjølelsen sin veg før han har kome heilt fram 🙂

  2. Jeg har skikkelig lyst til å se “Forvandlingen”, har bare ikke noen billetter eller gavekort eller noe sånt når det gjelder Nasjonaltheateret. Men den er blant teaterstykkene jeg har lyst til å se, definitivt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg