Oppsummeringsinnlegg 3B

På den positive siden: jeg har aldri vært så fornøyd med hvem som vant hva under Oscar-utdelingen som i år. Jean Dujardin er jo kanskje min nye drømmemann og han ble beste mannlige skuespiller, filmen “The Artist” i seg selv fikk blant annet beste regi og beste film (awesome, jeg ELSKER den filmen, definitivt den beste filmen jeg har sett i år så langt), jeg har ikke sett “Jernkvinnen”, men jeg er superglad Meryl Streep vant beste kvinnelige hovedrolle for hun er fantastisk og virker i tillegg utrolig hyggelig og sympatisk. Ja, jeg så Oscar i år, ikke midt på natta av ymse grunner, men jeg tok det opp og det ga meg en fin mulighet til å spole forbi de mer kjedelige partiene og bare se underholdning og utdeling av priser. Og det var gøy!

Ellers, se hva jeg har kjøpt meg:


XYLOFON!!! Jeg har i mange år hatt skikkelig lyst på en fargerik barnlig xylofon og så solgte de det på senteret på lørdag og da kjøpte jeg det jo selvfølgelig og det gjør meg veldig glad. Nå trenger jeg bare å lære meg noter og så har jeg store komponistambisjoner i retning musikaler 🙂

På den negative siden: jeg har vært syk de siste dagene. Natt til søndag fikk jeg nesten ikke sove fordi jeg hadde supervond hoste og søndag og mandag har det gått mye i å være snørrete, hes, slapp og vond hals. Det fine er at jeg i dag er mye bedre. Jeg har fortsatt kjempelite stemme, men jeg er mye mer opplagt og tror nok at jeg snart er ferdig med forkjølelsen i denne omgang. Matlyst har jeg dog fortsatt ikke, men når jeg er ferdig med å skrive dette blogginnlegget skal jeg overse det faktumet, lage spagetti med kjøttsaus og spise minst to porsjoner uansett om det har smak eller ei. Basta!

Men nå skal jeg oppsummere februar bok- og filmmessig sett. Jeg setter i gang nå!

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for februar

BØKER

– Amy & Roger’s epic detour av Morgan Mattson

Jeg likte denne boka veldig godt, ikke bare fordi den har ordet “epic” i tittelen (et faktum som dog er bare et pluss spør du meg), men fordi den er en virkelig opplevelse av en bok, herlig skrevet, interessant og engasjerende hele veien og en av de bøkene der man blir mer på reisen selv, der man lever hovedpersonenes liv på en måte rett og slett fordi ting er så filmatisk og fint fortalt. Terningkast 5!

– Wildwood av Meloy/Ellis

Et forfatterpar der den ene har skrevet og den andre illustrert som er eventyrlig og engasjerende. Likevel føltes ting ikke så veldig nytt og originalt og det var fint skrevet, men manglet snevet av magi som ville forvandlet dette til noe mer enn kun nok en roman i Narnia-stil. Men illustrasjonene er kjempefint og det er potensiale her. Terningkast 4!

– We have always lived in the castle av Shirley Jackson

Mens jeg ikke ble helt betatt slik som mange andre på nettet tydeligvis har blitt og jeg ikke hang helt med på slutten, så er dette en svært interessant bok som jeg absolutt anbefaler. Det er fascinerende og mystisk og ikke minst stemningsfullt og jeg liker Shirley Jacksons skrivestil, det er hele tiden så åpenbart at det er mye som bare hintes til og jeg liker at man ikke vet helt hvor man har karakterene. Terningkast 5!

– Winter Town av Stephen Emond

Fin bok, skjønt illustrert og med en søt historie. Dog er den bedre tegnet enn skrevet og den irriterte meg en del, blant annet fordi det faktum at karakteren Lucy begynner å drikke, røyke, tar piercing og klipper håret her er tegn på at hun har problemer, noe som er både stereotypisk og teit i og med at alle disse tingene er ting mange ungdommer gjør uten at de av den grunn har problemer. Jeg bare føler at det kom alt for godt frem at det var en godt voksen person som hadde forsøkt å skrive en bok for ungdom og da fløt det ikke helt som det skulle. Men det er en helt grei bok og rask å lese. Terningkast 4!

– How to save a life av Sara Zarr

Utrolig fin bok, en av de bøkene jeg har likt best i år. Jeg liker hvordan den er fortalt av to karakterer med hver sin personlige stemme, jeg liker handlingen og skrivestilen, hvordan Sara Zarr har et ganske knapt språk uten så mange metaforer, noe som bare gjør de metaforene som er der ekstra sterke. Og jeg liker slutten kjempegodt. Terningkast 5!

– The Name of the Star av Maureen Johnson

Veldig awesome, underholdende, fengende, spennende og engasjerende. Jeg liker karakterene, handlingen, London-settingen og generelt det meste med denne boka og den manglet det lille ekstra for å bli en sekser, men det er sabla ikke mye å klage over her. Virkelig kul bok med tøffe ting som spøkelser og sånt som jeg vil at mange skal lese. Terningkast 5!

– Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg av Kjersti Annesdatter Skomsvold

Jeg lånte denne boka på biblioteket i forrige uke fordi jeg har følt at jeg burde lese den i flere år, tilsynelatende elsker nemlig alle den. Personlig bare likte jeg den. Den er veldig godt skrevet og har et originalt språk, er bittersøt som bare rakkern og en genuint fin bok på veldig mange måter, men jeg tror jeg hadde litt for høye forventninger på forhånd og falt ikke så pladask for den som mange andre. Med det sagt er dette en svært fin bok og jeg er glad for å ha lest den. Dessuten ble det liksom noe ekstra sterkt ved å se blurben på forsida av Stig Sæterbakken i og med januars triste hendelser. Terningkast 4!

– Logicomix av Doxiadis m/flere

En grafisk roman og biografi om Bertram Russell som var interessant nok uten at jeg ærlig talt vet så veldig mye mer enn jeg visste fra før. Det er litt som når man har superpeiling på et emne og skal forklare det for noen som ikke vet noe om det og stadig glemmer seg og forklarer det på en for komplisert måte. For det er fint tegnet og interessant nok, men jeg klarte ikke å bli engasjert og aner virkelig ikke hvilken målgruppe skaperne av denne grafiske romanbiografien har hatt. Det er likevel noe ved denne boka som gjør at jeg tross alt likte den, kanskje det at jeg følte meg skikkelig smart mens jeg leste den. Terningkast 4!

FILMER

– Kung Fu Panda 2

Underholdende, kul og nydelig animert, dessuten likte jeg budskapet i den om å finne indre fred og hvordan historien var rørende til tross for en viss mangel på originalitet. Terningkast 5!

– Captain America

En av de filmene jeg ikke var helt sikker på, men endte opp med å like skikkelig godt. Er det verdens beste superheltfilm, nei, men fenger den, ja! Og det var engasjerende og spennende og jeg likte hovedpersonen kjempegodt. Terningkast 4!

– Midnight in Paris

Skjønn og fascinerende og med en interessant historie som jeg likte svært godt. Minuset er at jeg rett og slett ikke likte Owen Wilsons karakter særlig godt, noe som er upraktisk siden det var ham det handlet om, og at det er en typisk sånn film som er smart og underholdende, men ikke noe jeg føler behov for å se mer enn en gang. Men jeg likte stemningen og musikken og ble jo svært sjarmert. Terningkast 5!

– Jag saknar dig

Fin og trist film, men den lærte meg at man virkelig ikke bør se filmer basert på bøker man har lest over tjue ganger. Det var så mange ting i denne filmen som irriterte meg grenseløst som jeg ikke hadde brydd meg det minste om antakelig hvis det ikke var for at jeg elsker boka og jeg kan boka ut og inn og la jo med det merke til alt som var helt feil i forhold til hvordan jeg ville ha det. Men det er en rørende film, boka er bare mye, mye bedre. Terningkast 4!

– A time for dancing

En litt kjedelig film basert på en bok jeg likte ganske godt i tenårene. Nok et tilfelle der boka er bedre, men denne filmen irriterte meg lite. Problemet her er mer at det blir for overfladisk og det burde være mye mer rørende når det handler om bestevenninner der en av dem får kreft og i stedet var det en ganske følelsesløs og tom film. Likevel var den grei nok og dansingen var utrolig flott. Dansescener er en av de tingene som er lettere å få frem på film enn i en bok tross alt. Terningkast 4!
***

Det var mitt lille, lange oppsummeringsinnlegg. Og nå vil jeg nok blogge igjen enten torsdag eller fredag regner jeg med og i mellomtiden skal jeg bli frisk fra denne dumme forkjølelsen 🙂 Vi bables!

 

6 kommentarer
  1. Halloen! Ja æsj, forkjølelsessesongen er noe herk, men fint å vite at du har blitt bedre 🙂
   Merkelig nok fikk jeg ikke med meg utdelingen (vi har fire stykker i den første skoletimen, siden resten hadde sittet oppe og sett på), men ja det jeg hørte om den var lovende. Meryl er jo helt rå! The Artist har jeg kjempelyst til å se, søstera mi jobber på kinoen, så hun tar meg nok med på den 😀 Skal si du er effektiv når det gjelder å lese bøker, skulle ønske jeg hadde mer tid til litteratur. Det er uansett innspirerende, jeg får jo lyst til å lese mer selv 🙂

  2. Takk for kommentaren, det er fint å være på bedringens vei forkjølelsesmessig sett ja og Meryl er fantastisk. The Artist bør ses, definitivt <3 Jeg leser mye, ja, bøker er så herlig =D Ha en fin dag!

  3. Komposisjon på en Zylofonn for barn. Jeg vet ikke hvem som bør klage over penge jeg, men. Du må få deg frisk luft vis du skal bli frisk fra “forkjølelsen” din. Jeg så faktisk Tuba atlantic, dne var bra, men fikk vel ikke noen oskar? Ellers står bloggen min også fritt for kommentar. Ha en fin dag.

  4. Har ikke sett Tuba Atlantic (som ikke fikk Oscar), men tok den opp siden den ble sendt på Nrk så jeg får nok sett den snart. Og jeg er nesten kvitt forkjølelsen, nå er jeg kun litt tett i nesa og hoster av og til, men jeg tror nok jeg trenger mer frisk luft enn jeg får, heldigvis begynner jeg å jobbe på mandag, da blir sånt mye bedre. Komposisjon på barnexylofon, hvorfor ikke? Og skal få kommentert bloggen din i løpet av fredag, ha en fin dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg