Hold still

Etter tre dager med arbeid har jeg funnet ut at tiden går mye fortere om man jobber enn om man har fri. Jeg har riktignok ikke enda kommet så langt at jeg faktisk bruker det jeg har av fritid fornuftigere og siden jeg har håpløs har jeg ikke funnet tid til skriving i det hele tatt de siste dagene, men det vil sikkert bedre seg og det er så fint at dagene blir så mye mer givende nå, dessuten gleder jeg meg til hvordan helgen virkelig vil føles som en helg og være en nytelse i mye større grad 🙂

Men nå skal jeg blogge om en bok jeg tilfeldigvis lånte på biblioteket sist jeg var på låningsferd og som jeg endte opp med å like ganske så godt.

“Hold Still” BY Nina LaCour

 

 

Noe av det fineste er når man er på biblioteket og titter på en bok og så er så nær å sette den tilbake i hyllen, men så bestemmer seg for å låne boka likevel og deretter finner ut at det var smart siden boka er fin. Akkurat slik var det med “Hold still”, en vakker og poetisk bok som fløt av gårde.

Dette er historien om Caitlin som forståelig nok er skikkelig deppa siden bestevenninnen hennes Ingrid nettopp har tatt selvmord. Og så handler boka om året etterpå og hvordan fotografi, Ingrids dagbok og nye venner hjelper henne gjennom sorgen og mot nye begynnelser.

Saken er at handlingen var grunnen til at jeg var litt usikker på boka før jeg lånte den for det kunne blitt for melodramatisk eller for mye som en sånn tv-film av det “rørende” slaget der alt egentlig er en smule kynisk når alt kommer til alt. Og det kunne blitt for deprimerende. Men i stedet var dette en levende bok og egentlig ikke særlig trist i det hele tatt til tross for det ukoselige temaet. Det er triste øyeblikk selvsagt, men det er befriende tomt for klisjéer og i det hele tatt utrolig fint skrevet.

For det første er det en svært realistisk bok, alt føles så ekte og så levende og man blir glad i karakterene. I Ingrid som var for trist for livet, i Caitlin som er bokas forteller og som man følger gjennom sorg, glede, kjærlighet og personlig utvikling, i Caitlins foreldre, Caitlins nye og gamle venner og så videre. Det er skapt karakterer som ikke føles oppdiktede, men reelle og som man gjerne vil lese mer om og det er så fint når bøker gir den følelsen, når de har så mye ved seg. 

Og jeg liker hvordan interessen for fotografi blir veldig sentral og hvordan det bygges et trehus, den nedlagte kinoen som til slutt rives og hvordan selvmordet til Ingrid er viktig, men samtidig ikke tar alt fokus, hvordan det samtidig er nok av mer glade øyeblikk og hvordan det skjer mye utvikling med Caitlin og hun lærer om seg selv og om livet.

Jeg liker ellers utdragene fra Ingrids dagbok, hvordan boka er skrevet i et flytende, poetisk språk som alene er grunn nok til at jeg har mål om å få lest det neste Nina LeCour gir ut uansett hva det er, jeg liker hvordan jeg syns det er ganske vanskelig å finne de rette ordene for å beskrive følelsene denne boka ga meg og jeg liker hvordan den var passelig lang og hadde en fin slutt.

Samtidig mangler det lille ekstra som forvandler en bok fra svært likbar til direkte elsk og jeg ble ikke følelsesmessig påvirket nok på en måte, det er en fin og interessant bok, men de beste bøkene får meg til å le eller få tårer i øynene og til tross for temaet i boka hendte ikke dette. Videre føler jeg ikke behov for å sitere i vei eller kjøpe en utgave og sette i yndlingsbokhylla, det holdt å lese denne boka denne ene gangen. Med det sagt er kommentarene mine mest pirking og hovedsaklig syns jeg “Hold still” var en virkelig fin bok som fortjener terningkast 5!
***

Da har jeg bablet litt om den boka og nå skal jeg drikke solbærtoddy og finne på geniale ting frem til jeg legger meg. Og så regner jeg med at neste blogginnlegg kommer enten fredag eller lørdag så da prates vi 🙂

5 kommentarer
  1. Denne har eg skikkeleg lyst til å lese!
   Så fint at dagane er givande no, og ha ein superflott fredag i morgon 🙂 Lenge leve fredagskjensla, altså.

  2. // Jeg er så latterlig dårlig på å svare på kommentarer at jeg burde fått en premie for det…..huff.
   Vel, tusen tusen takk for fine ord! Rød kåpe liker vi…..:D Faktisk har jeg klart å fått tak i en rød kåpe (fra Kina!!), men den var litt liten….:/
   Leste forresten profilbeskrivelsen din – “forfatterespire..”, mihihiihih, det liker jeg! Fortell om deg selv! 😀 Hva skriver du, når skriver du, har du gitt ut noe? osv.
   God helg-klem fra Ingvild 🙂

  3. Røde kåper er supert og det er ikke noe stress med kommentarsvaring, bevares 🙂 Er forfatterspire ja, har ikke gitt ut noe, men skriver dikt, noveller, Nanowrimo og stadige forsøk på romaner som ender opp med å bli max 36 sider før jeg mister interessen og skriver på noe annet 😉 Jeg er litt dårlig på å avslutte ting og skriver ikke hver dag, men jeg fortsetter å prøve og skal definitivt bli forfatter en dag! =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg