Sweet Charity =D

Heisann, hadde tenkt å blogge i morgen eller ta det i kveld, men nå er jeg jo her, sittende i sofaen, klar for alt! Så ja, nå kommer et blogginnlegg altså 🙂

Mens jeg har hatt og har en fin påskeferie har jeg tatt meg litt i å sukke over at jeg ikke skal reise bort eller noe for jeg har så ofte hatt noen planer for påsken før og i år har jeg bare vært hjemme og jeg burde skrive eller lese eller finne på ting, men jeg blir så tiltaksløs og så gjør jeg tull i stedet. Og jeg har ingen planer for sommerferien heller enda og det virker som folk rundt meg har så mange spennende planer og ting og tang og så glemmer jeg at jeg har vært massevis av steder før og at dette bare er et år i en større sammenheng. For greit, kanskje blir ikke dette det året da jeg har herlige reiser til fjerne (eller ikke så fjerne) strøk eller finner på så masse spennende i ferier, men det har så langt vært et helt herlig år og om jeg har en noe tiltaksløs påske finner jeg på desto mer ellers. Dessuten har jeg skikkelig mange kulturelle planer fremover og det er supert 🙂

Så, jeg tror rett og slett man må prøve å skru av hjernen hver gang den begynner å tenke teite tanker, eventuelt gjøre noe som får hjernen over på et helt annet spor og en ting som er særdeles effektivt i så måte er musikaler. Jeg har de siste dagene sett flere musikalfilmer og nå har jeg også sett Sweet Charity som jeg herved skal bable om siden den var genial! Ellers skal jeg på kino senere i ettermiddag og se “Mirror Mirror” som sannsynligvis vil anmeldes i mitt neste blogginnlegg (som høyst sannsynlig dukker opp på mandag fordi det passer best) og nå skal jeg altså bruke resten av dette innlegget på å leke filmanmelder:

 

 

Sweet Charity

 

Jeg er herved fan av Shirley MacLaine siden hun er perfekt, ikke bare i scenen over som er hentet fra filmen Sweet Charity, men i hele denne filmen forøvrig. Hun er utrolig lett å like. Men nå kommer litt info.

Sweet Charity er musikalen om den håpefulle og håpløse romantikeren Charity Hope Valentine som alltid jakter på kjærligheten, men alltid forelsker seg i feil menn. Jeg visste i utgangspunktet lite om denne musikalen, men har nå funnet ut at den er flott. I det minste er filmversjonen fra 1968, som er mitt møte med denne musikalen, super.

Man kan argumentere med at den er en smule utdatert stilmessig sett, når det gjelder filmtekniske ting og klipp og alt sånt er den intet underverk, særlig ikke med nyere filmer i minnet. Og den er også en av de musikalene som er veldig musikal, dvs. perfekt for musikalelskere, men ikke særlig interessant om man ikke er så into musikaler. Disse tingene føles likevel som bagateller og når alt kommer til alt er Sweet Charity en herlig film.

En blir utrolig glad i Charity, ypperlig spilt av Shirley MacLaine, en jente som forblir like evig håpefull og optimistisk uansett hvor galt ting går og som man virkelig unner lykken. Hun jobber som ballroom hostess (noe som er litt i samme nabolag som prostituert, men det virker som det de leier ut heller er tid og en dans fremfor seksuelle tjenester i grunnen), men drømmer om et bedre liv, selv om hun ikke aner hva dette livet skal være. Og så forelsker hun seg hele tiden, men hver gang går det skeis og man ender opp med å tenke at det er dem hun forelsker seg i som er idioter for Charity er kanskje naiv, men samtidig så godhjertet og snill at man ikke kan forstå hvorfor folk er så slemme at de svikter henne.

I tillegg er dette altså en musikal og sangene er veldig fengende sanger som er lette å få på hjernen. Dessuten står Bob Fosse bak regisseringen og koreografien, noe man kan kjenne igjen på dansestilen, og jeg skal ikke påstå at jeg er noen ekspert hva dans angår, men jeg syns Fosses stil her gjør seg veldig godt, det er noe veldig presist og samtidig litt quirky over dansingen som gjør det gøy å se på. Og jeg liker jevnt over alt av dans og skuespill, sang og det hele.

Ellers er «If my friends could see me now» en super sang, stemningen god og slutten håpefull til tross for at man rett før slutten blir en smule deprimert av ting jeg ikke skal røpe, men som jeg syns var riktig synd. Men sånn seriøst, hovedgrunnen til å se Sweet Charity ligger i et helt annet aspekt, nemlig en scene med en sang kalt «Rhytm of life». Denne scenen er veldig hippie-aktig, har egentlig ingenting med handlingen å gjøre og involverer Sammy Davis Jr. og det er i grunnen en fryktelig random og merkverdig scene og nettopp derfor er den AWESOME!! Såpass AWESOME at den alene er grunn nok til å se Sweet Charity, at jeg likte resten av filmen og er bare en bonus.

Så Sweet Charity, terningkast 5, en varm anbefaling og et stort ønske om at Charity etter filmens historie endelig finner kjærligheten siden hun virkelig fortjener det.

Og til slutt må jeg jo bare poste et klipp med den enormt geniale “Rhytm of life” som viser at Sammy Davis Jr. er episk og at det samme også gjelder hippier og ting som er fullstendig random (uten at det forøvrig er noen stor overraskelse at disse tingene er herlig), scenen som er Sweet Charitys store høydepunkt etter min mening:


Farlig fengende, seriøst!!! <3

2 kommentarer
  1. Åh, jeg ELSKER Shirley MacLaine! Og jeg har sååå lyst til å danse i “Sweet Charity” en gang, den scenen med “Big Spender” ;D Det er Bob Fosse som hadde koreografien og stilen hans er rett og slett fantastisk <3
   "Sweet Charity" er forresten basert på den italienske filmen "Nights of Cabiria", som jeg synes var veldig fin. Giulietta Masina, som spiller Cabiria, har noen skikkelig flotte monologer i filmen.

  2. Shirley MacLaine er awesome (hadde ikke sett henne i noe før denne filmen) og stilen til Bob Fosse er fantastisk ja =D Og leste at Sweet Charity var basert på “Nights of Cabiria” som jeg ikke har sett, men som nå skal opp på min uskrevne liste over filmer som jeg må få sjekket ut 🙂
   Takk for kommentaren!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg