Om da jeg trodde Sagene Samfunnshus og Sagene Festivitetshus var akkurat det samme (noe det ikke var)

Som regel går ting som jeg har planlagt det, men ikke i dag. Nå sitter jeg hjemme i leiligheten og skal skrive om hvordan denne dagen har vært spennende og eventyrlig rett og slett fordi den har blitt helt annerledes enn forventet, delvis på en negativ måte. Jeg skulle hit: http://kulturpotetene.no/blog/2012/02/22/velkommen-til-showcase/ og hadde gledet meg skikkelig. Talentulle utøvere, derav mange fra Bårdar, sanger fra musikaler og show, kort sagt himmelen. Det ble dog ikke noe av…

Men la oss begynne med begynnelsen. Onsdag morgen, jeg sover forbi vekkerklokka, står ikke opp før kvart over syv og lager så frokost (dvs. spiser bringebær og sprøstekt løk faktisk, drikker solbærtoddy) og sjekker internett. Og når klokka er nesten åtte begynner jeg å gjøre meg klar (kle på meg, pusse tenner, alt det der). Mens jeg er i ferd med å ta på strømpebukse (som jeg bruker stadig vekk for tiden siden man fortsatt må ha det under om man har på skjørt og jeg har gått helt over til skjørt fremfor bukser) oppdager jeg at jeg har fått to små sår på en finger som blør. Det er ikke snakk om mye blod eller store sår, men det tar likevel ti minutter før det slutter å blø fra dem og først da drar jeg hjemmefra. Jeg rekker dermed ikke t-banen jeg pleier å ta og må ta den neste. Heldigvis rekker jeg jobben med god margin likevel, særlig fordi sjefen som låser opp ikke rakk en buss hun skulle ta og selv er forsinket. Dette gjør at jeg må stå ute og vente noen minutter og de benytter jeg til å lese selv om det er alt for kaldt for å lese utendørs om morgenen sånn egentlig. Så er det jobb, timene flyr av gårde, dagen spinner og spinner og plutselig er klokka kvart over fem og jeg drar fra jobb, tar t-banen til Nasjonaltheateret og spiser på tikka masala på en restaurant på Paleet. Jeg leser Hunger Games bok 3, jeg drikker vann, jeg er strålende fornøyd for jeg skal på en forestilling med utdrag fra musikaler.

Halv syv tar jeg bussen til Sagene for mens veianvisningene på Facebook er noe annerledes viste Ruters nettsider at Sagene Samfunnshus var der. Arrangementet skal jo være på Sagene Kulturhus (eller Festivitetshus) og jeg regner med at Sagene Samfunnshus og Sagene Kulturhus bare er forskjellige navn for det samme stedet. Så er jeg på Sagene og tar en kopp kakao mens jeg leser videre inne på en kaféting på Sagene Samfunnshus til klokka 19:15 da jeg bestemmer meg for å finne ut av hvor forestillingen skal være. Jeg spør ymse folk og en gammel dame mener at det nok er opp en trapp og inn en dør rett ved og at de sikkert ikke åpner der før halv åtte så da går jeg opp denne trappen og til den lukkede døren mens jeg føler meg ganske bekymret. Det er ingen mennesker her oppe, alt er stille, jeg er patetisk og begynner å gråte og ringer mamma i desperasjon siden jeg ikke skjønner noen ting og dette uansett var et arrangement jeg hadde gledet meg enormt til. Hun lar meg prate med broren min som sjekker noen ting på nettet for meg før han foreslår at jeg ringer 1881 og spør om veibeskrivelser. Dette blir neste trinn og jeg ringer og får forklart en vei som jeg klarer å huske og følge helt perfekt frem til et sted på Sagene like ved Akerselva der veiene løper litt forskjellige retninger. Her spør jeg ymse folk om hjelp og får litt forskjellige tips og innser at jeg er elendig til å følge veibeskrivelser, særlig fordi jeg er dårlig med gatenavn så vel som geografi og uansett ikke har så veldig god stedsans akkurat. Men jeg prøver meg frem selv om klokka nærmer seg åtte og jeg nok vil komme forsinket uansett, forestillingen skal nemlig starte halv åtte. Men etter en veibeskrivelse som jeg følger ganske nøye, men som fører meg tilbake til Grünerløkka i stedet gir jeg opp og tar trikken til Jernbanetorget og deretter t-banen hjem.

Så jeg var og er litt skuffet siden dette var en av de teaterplanene mine jeg hadde gledet meg mest til. Trøsten er at dette var en forestilling med utdrag fra musikaler og ikke teater i samme stil som de andre teaterplanene mine. I tillegg hadde jeg bestilt billetter, men man skulle betale i døra og derfor har jeg ikke tapt noe penger uansett. Dessuten har dette en del positive følger for jeg er optimist og finner noe fint ved alt!

1) Vi fikk skrittellere på jobben i stad som vi skal ha med oss overalt for å oppfordre oss til å gå så mye som mulig. Og i dag har jeg gått over en kilometer på jakt etter ting jeg ikke fant frem til og følgelig vil jo skrittellerscoren være super sikkert 🙂 Jeg skal skryte av det på jobb i morgen tenker jeg!

2) Jeg lærte at hvis man skal dra på et arrangement bør man ikke gå ut i fra at Sagene Samfunnshus er det samme som Sagene Festivitetshus og at hvis det er en veianvisning på Facebooksiden til arrangementet bør man følge den fremfor å stole på det man finner ut ved å sjekke Ruter.

3) Det har jo vært en veldig interessant dag i dag, greit så gikk ikke alt etter planen, men jeg fikk en fin spasertur, ble bedre kjent i Sagene/Grünerløkka-området og kunne se på fine Akerselva.

4) Av alle teaterplaner jeg har hatt i det siste er dette den eneste som ikke er et teaterstykke, men mer en forestilling med utdrag fra musikaler så teknisk sett er det den mest praktisk å gå glipp av selv om jeg selvsagt ideelt sett hadde fått vært der. Og med både “Rent” og “Evig Ung” veit jeg helt hvor de skal settes opp og det er ingen farer for å surre rundt på Sagene i en times tid. Jeg vet riktignok ikke hvor “Spelling Bee” skal settes opp eller nøyaktig når, men det finner jeg ut av nærmere det arrangementet og da skal jeg følge veianvisningene på Facebooksiden for arrangementet nøyere i stedet for å trekke dumme slutninger og dra dit på forhånd etter jobb en dag eller noe sånn at jeg, når dagen kommer, kan dra rett dit og være på plass uten fare for en gjentakelse av i dag.

Når alt kommer til alt er jeg ganske så tilfreds akkurat nå for ja, jeg hadde sikkert hatt det supert og gått ut fra lokalet nynnende på musikalsanger og i strålende humør, men jeg er i ganske godt humør uansett, har fine planer også til helgen (bibliotek og kino) og har både en fin historie å blogge om (dette) og nye erfaringer å ta med meg videre =D Og nå skal jeg jaggu lage solbærtoddy og lese videre på siste Hunger Games-boka, i tillegg til å lytte til musikalmusikk på Spotify og spise salte drops jeg kjøpte i stad og fortsette å ta livet med et smil.

Og nå skal jeg blogge igjen på lørdag kveld etter at jeg har sett Hunger Games-filmen på kino. Vi bables! Og så har jeg funnet en helt genial musikkvideo som jeg herved skal avslutte dette innlegget med:

 

6 kommentarer
  1. Så fint at du fikk noe fint ut av opplevelsen til tross for at du gikk glipp av det du egentlig skulle se. Noe lignende skjedde meg i overigår, faktisk. Jørgen og jeg skulle gå til Gulskogen gård i Drammen, men da vi kom fram, hadde det ikke åpna for sommeren ennå, men det gjorde ingenting, for turen dit gikk langs elva i forholdsvis idylliske omgivelser til Drammen å være, pluss at vi fant et sykt kult spøkelseshus på veien med en åpen kjeller det gikk an å utforske.

  2. Leit å høre at du ikke fant frem, selv har jeg retningsans som en appelsin. Rundt, rundt, og rundt 🙂
   Allikevel var det godt å høre at du fikk noen positive ting ut av ferden din, og at du har mye bra å se frem til 🙂

  3. hei! Det er premiere på Spelling Bee i kveld, og den vises lørdag og søndag de 3 første ukene i september, så finn veien tilbake til Sagene, og sjekk ut det endelige produktet!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg