Hovedpoenget med dette innlegget er å bable om “Evig Ung!” i grunnen =D

Mye av forrige uke bekymret jeg meg skikkelig for å jobbe på en lørdag og det var skikkelig ubegrunnet frykt, lørdag var nemlig ganske super og alt gikk fenomenalt og nå ser det ut til at jeg vil få fri en eller annen hverdag i stedet og når det skjer veit jeg riktignok ikke, men det vil vise seg. Jeg har forresten funnet ut at værgudene er bipolare, det er ingen annen forklaring på det. Lørdag morgen snødde det nemlig på Stovner, det la seg på bakken til og med, ordentlig snøvær var det. Men da jeg dro fra jobb var det ikke noe snø å se og strålende sol og hele pakka. Og så prata jeg med mamma på telefonen og fant ut at det hadde vært både regn og hagl på Stovner i løpet av dagen. Det er av og til litt regn og av og til sol og alt veksler og det er jo helt normalt norsk vårvær sånn sett, men det er likevel fascinerende. Nå håper jeg bare det er sol på 17. mai, men man får ta det som det kommer. Og nå gleder jeg meg ellers til de neste to søndagene da jeg skal ha sånne storslagne “Karoline gir terningkast til alle årets sanger Grand Pri-messig sett”-innlegg og så skal jeg blogge om ett eller annet fenomenalt på torsdag sikkert, men akkurat hva er enda ukjent.

NÅ derimot skal jeg skrive om teater. Igjen skal det postes en storslagen anmeldelse og som en introduksjon poster jeg herved denne Youtube-videoen:

 

ENDELIG!!! har jeg sett “Evig Ung!” som jeg har hatt lyst til å se i flere år og hadde høye forventninger til og den var virkelig genuint vidunderlig, magisk, fabelaktig, en av de beste musikalene jeg har sett noensinne og jeg elsket hvert sekund og ville at hele musikalen skulle starte på nytt igjen i det sekund den sluttet (noe som jo er et ganske godt tegn). Her har vi brilliante og ganske unge skuespillere som er sminket gamle i en jukeboxmusikal (for uinnvidde, jukeboxmusikal betyr at det er kjente sanger fremfor at sangene er nyskrevne for musikalen, gode eksempler på jukeboxmusikaler er forøvrig “Moulin Rouge”, “We will rock you” og “Mamma Mia” bare for å nevne noen) som alle burde se =D Og jeg har jo skrevet en anmeldelse, uansett om det allerede har kommet frem at jeg er ganske fornøyd og den skal jeg nå bruke resten av dette innlegget på. God fornøyelse!

 

 

Evig Ung!

 

Det er i grunnen bare et problem med dette stykket og det er at det tok slutt. For det var nemlig helt fabelaktig og jeg nøt hvert sekund og for min del kunne de gjerne hatt 13 ekstranumre og startet hele musikalen på nytt to sekunder etter at den slutta, såpass bra var det.

Dette avsnittet kan oversees siden det er en digresjon deluxe og ikke har noe med poenget å gjøre. Men det er bare å lese det likevel altså, tenkte bare å advare. Jeg har et ønske. Jeg skulle ønske det var slik med alle musikaler (deriblant “Evig Ung!”) og teaterstykker at de ble filmet under den siste forestillingen av dem, sånn når de ikke skulle settes opp lenger uansett, og så kom på dvd. For jeg skjønner at sånt ikke skjer når en forestilling går for da vil man jo helst at folk skal dra å se det fremfor å bare kjøpe dvd-en, men når spilleperioden er over syns jeg ikke det burde være noe i veien for å filme musikaler og teaterstykker sånn at man kan oppleve dem igjen hjemme i stua. Og alt er selvsagt best live hva angår teater, men det hadde vært himla fint likevel. Særlig hadde det vært praktisk med tanke på utenlandske musikaler som går på Broadway eller Off-Broadway eller i London eller Gøteborg eller noe sånt, alle de musikalene som jeg ikke har sett og kanskje aldri får sett fordi man dessverre ikke har muligheten til å se alle musikalene man vil se. Hvis alt ble filmet kunne det sees likevel i dvd-form og det hadde vært perfekt!

Tilbake til poenget, alle som vil lese anmeldelsesbabbel fremfor digresserende babbel kan trygt lese dette avsnittet og de neste for nå skal jeg holde meg mer til poenget og det er at «Evig Ung!» er perfekt. «Evig Ung!» som jeg var ganske treig med å se og som jeg forventet at jeg ville like kjempegodt, men som jeg endte opp med å elske. Milde melkespann og metaforiske matematiker og alle andre fine ord på M man kan sette «milde» foran for å skape fine bokstavrim som er kule og melodiske å si eller skrive etter min mening. Dette var bra! Himla bra! Episk!

Det handler om seks gamle mennesker på et gamlehjem som gjør opprør så snart den kristne operaglade pleieren deres forlater rommet der de holder til. Da danser de, synger, har dueller, tryller og viser at greit nok, kroppene deres er kanskje gamle, men de er unge av sinn. Og det viser jo hvordan alder tross alt bare er et tall, i grunnen tror jeg egentlig de fleste er rundt 18 år i sinn og sjel selv om pass og fødselsattester og slikt kan vise noe annet. Og de gamle i Evig Ung er helt rå. De synger fenomenalt, de byr på kroppslig komikk, de gir mang en latterkrampe, samtidig som man også blir rørt i ny og ne og får tårer i øynene. Det er sårt, morsomt og aller mest genialt og en virkelig fantastisk musikal som jeg er superglad over å ha sett og som jeg skulle ønske jeg kunne sett igjen og igjen og igjen, ikke minst fordi min lange liste over teaterplaner ikke er så lang lenger. Nå er det bare «Spelling Bee» (som jeg ikke veit når settes opp eller hvor) og «Rent» og så er det jo flere musikaler jeg har lyst til å se til høsten, men høsten vet jeg enda lite om og det er jo i grunnen like greit. Det er enda vår, man får leve i nuet og ta høsten til høsten.

Anyway, jeg er full av digresjoner i dag, men det er liksom ikke så mye å si når man i bunn og grunn egentlig sitter mest og smiler og tenker at et stykke var ikke bare bra, men enormt bra og man ikke føler man kan trekke frem én spesifikk skuespiller når fakta var at alle var fenomenale. Jeg elsket covringene av sanger som «Barbie Girl», «I got you babe», «Staying alive» og «I love rock?n roll» blant annet, alle gitt ekstra kontekst når de synges av ungsinnede gamle. Jeg likte at Charlotte Frogner spilte den gamle Charlotte Frogner og så videre med de andre skuespillerne. Jeg likte scenografien og pianospillet og saksofonen og sangene som var mer medleyer enn en spesiell låt. Kort oppsummert. Jeg likte alt!

Alle burde se «Evig Ung!», terningkast 6 og de varmeste anbefalinger =D

7 kommentarer
  1. Ja når jeg så den biten nå var det jo den musikalen jeg egentlig tenke at jeg skulle ha sett. Chalotte er jo med, jeg synes hun er verdens beste skuespiller. Har jo spilt sammen med henne.

  2. Du hadde sikkert likt “Evig Ung!” ja 🙂 Ellers så kommenterer jeg jo bloggen din av og til, jeg kommenterer bare ikke hver gang eller hvert innlegg, noe som for så vidt er helt lov for meg å styre selv.

  3. Skulle ønske jeg hadde kunne sett evig ung med deg. Så den gikk til begynnelsen av juni. Siden du er så entusiastisk over den så kan jeg vel prøve å få den som veldedighet av en eller annen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg