Some things are meant to be (inneholder spoilere om “Little Women”, bare advarer)

(Advarsel: dette innlegget inneholder spoilere for “Little Women”. Det er trygg lesning forøvrig, men jeg bare sier fra sånn i tilfelle dette innlegget leses av noen som ikke kjenner handlingen i “Little Women” og ikke vil bli spoilet.)

Heisann! For øyeblikket er jeg hos faren min og snart skal jeg spille Nintendo Wii, men først skal det blogges. Og livet er fint 🙂 Jeg har nettopp spist kylling med ris og tomat og agurk som kjæresten til pappa lagde og det har riktignok regnet og vært ganske grått i dag, men det går bra. Generelt sett syns jeg liksom alt ordner seg så fint til for tiden og det er praktisk. Men jeg tenkte nå å følge opp innlegg som dette: http://akimamontgomery.blogg.no/1334256252_watch_what_happens_.html og ta for meg en sang og analysere i vei. 

Forøvrig har jeg ny header, litt inspirert av min bestevenninne som mener at jeg lever i en boble siden jeg er så blid og optimistisk. Så jeg tenkte at jeg kunne leve i en boble litt headermessig sett, omgitt av andre såpebobler med bokstaver som danner navnet “Akima”, sånn for moro skyld selv om jeg personlig føler at jeg ikke lever i en boble, men i virkeligheten slik som alle andre. For ja, jeg er naiv, optimistisk og blid, men jeg vet samtidig at verden ikke er perfekt og at det er mye i verden som er teit. Men jeg liker livet mitt og jeg tror alt ordner seg og syns egentlig det er bare bra at noen er mer blide og optimistiske for det er nok av pessimister i verden. Og hvis det gjør meg overfladisk så får det så være, jeg har det hvert fall mye mer gøy med idealisme og livsglede enn mange mer realistiske eller pessimistiske personer.

Men det var en skikkelig digresjon, NÅ skal jeg ta for meg en sang, nærmere bestemt  denne:

 

Dette er sangen “Some things are meant to be” fra musikalen “Little Women” som igjen er basert på boka av Louisa May Alcott med samme navn. Og jeg har ikke sett musikalen, bare lytta massevis til musikken fra den på Spotify og sånt, men jeg kjenner storyen veldig godt takket være filmversjonen fra 1994 (der Christian Bale forresten er veldig kjekk) og boka som jeg har lest flere ganger fordi den er så interessant. Jeg syns riktignok det er helt teit at Jo ikke ender opp sammen med Laurie for de er jo so meant to be og det er ikke alt i boka som er like fengende, men jeg liker at det handler om søstre, jeg syns generelt det er fint å lese om søstre litt fordi jeg ikke har noen erfaring med søstre selv, sånn utenom å være søsteren til lillebroren min da. Og jeg liker den historiske konteksten, at Jo (nest eldste søsteren og hovedpersonen i historien) er så kul (jeg kjenner meg mye igjen i henne, selv om det også er en del sentrale forskjeller) og musikalen følger historien veldig bra og er ganske så tro mot romanen, dog er en del ting forenklet, noe som er ganske naturlig. Og den største forskjellen mellom boka og musikalen er at musikalen har enda større fokus på Jos forfatterdrømmer, men akkurat det føler jeg er helt ok selvfølgelig. Det er uansett en fin musikal å lytte til, mye grunnet at jeg beundrer og er stor fan av Sutton Foster som er en musikalskuespiller med skikkelig flott stemme som jeg har veldig sansen for og hun har hovedrollen som Jo. Men nå skal jeg poste sangen som synges av Jo og den nest yngste av de fire søstrene, Beth, og dette er en ganske trist sang fordi den handler om hvordan Beth avfinner seg med skjebnen sin (spoiler: Beth dør). Og egentlig er teksten ganske rett frem, men den maler fine bilder liksom og har gode metaforer og sånt og aller mest er den bare innmari pen, definitivt en av de peneste musikalsangene jeg vet om tekstmessig sett. I tillegg er melodien nydelig, det synges fint av henholdsvis Megan McGinnis og nevnte Sutton Foster og stemningen er god og litt (les: veldig) trist naturlig nok. Og her er teksten:

Some things are meant to be

Jo: (spoken)
When you were first born, not an hour old, I told Marmee…

Beth: (spoken)
Beth is mine!

Jo: (spoken)
Everyone has someone special in the world, and I have you;
my sweet Beth. Give me a task to do.

Beth:
Let’s pretend we’re riding on a kite. Let’s imagine we’re flying through the air!

Jo:
We’ll ascend until we’re out of sight. Light as paper, we’ll soar!

Beth:
Let’s be wild, up high above the sand, feel the wind, the world at our command.
Let’s enjoy the view, and never land.

Jo:
Floating far from the shore.

Beth:
Some things are meant to be, the clouds moving fast and free.

Jo:
The sun on a silver sea.

Both:
A sky that’s bright and blue.

Beth:
And some things will never end.

Jo:
The thrill of our magic ride.

Beth:
The love that I feel inside for you.

Jo:
We’ll climb high beyond the break of day.

Beth:
Sleep on stardust, and dine on bits of moon

Jo:
You and I will find the Milky Way. We’ll be mad, and explore.
We’ll recline a loft upon the breeze.
Dart about sail on wit with ease.
Pass the days doing only as we please, that’s what living is for.

Beth:
We’ll be mad, and explore. We’ll recline a loft upon the breeze.
Dart about sail on wit with ease.
Pass the days doing only as we please, that’s what living is for.
Some things are meant to be, the tide turning endlessly,
the way it takes hold of me, no matter what I do,
and some things will never die, the promise of who you are,
the memories when I am far from you.
All my life, I’ve lived for loving you; let me go now.

Greia er at denne teksten er så himla poetisk, det er metaforer om å fly drager og å seile og så videre og alt har en slags flytende kvalitet og det liker jeg veldig godt. Og “sleep on stardust, and dine on bits of moon” er en skikkelig karolinsk setning bare det, hadde den stått i en bok ville jeg satt en post it-lapp akkurat der den sto og trukket den frem som en riktig episkhet om jeg skrev en anmeldelse, såpass fint er det. Ellers er det leting etter melkeveien og et fint, men litt vemodig budskap om at noen ting er meningen, uansett om det som er meningen er litt triste ting. Jeg har ikke så mye grundig analyserende å si forøvrig, men jeg liker denne sangen og denne teksten og denne melodien, det er i grunnen vakkerhet <3
***

Ellers er det ikke så veldig mye mer jeg har på hjertet og nå har jeg uansett fryktelig lyst til å benytte meg av muligheten til å spille Nintendo Wii (selv om jeg har den muligheten hjemme og for så vidt, men jeg har forskjellige spill her enn hjemme). Men jeg skal blogge på søndag og det blir årets første Grand Pri-fikserte blogginnlegg så det er bare å glede seg =D Vi bables!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg