fine tirsdagen som blant annet inneholdt besøk på Hovedfilialen :)

I dag har vært helt vidunderlig <3 For eksempel innebærer det å jobbe på lørdager at man kan få avspasering på en vanlig hverdag og dermed hadde jeg plutselig en fridag i dag og det kom veldig godt med siden jeg har hatt et sterkt behov for å tilbringe tid på hovedfilialen og den neste muligheten til å ha over en time til å titte rundt på et bibliotek av ymse grunner ikke ville være før i uke 23 og det jo er tusen millioner år til. Så jeg koste meg der i to timer i stad og lånte disse bøkene:

Lånte bøker på biblioteket, da dah!

– Sirkelen av Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Jeg har hatt fryktelig lyst til å lese denne boka lenge, man blir jo nysgjerrig når det dukker opp nye boksuksesser og den har fått supre anmeldelser og høres skikkelig spennende ut så jeg ble virkelig happy da de hadde den inne på biblioteket i stad for den har vært utlånt omtrent bestandig ellers de siste månedene. Men nå skal jeg snart få lest den og i følge ting jeg har lest skal oppfølgeren ha kommet ut alt i Sverige og jeg skal jo til Sverige i juli en gang så hvis Sirkelen faller i smak skal bok 1 og 2 kjøpes i Gøteborg i juli, det er væffal planen!

– The Colour of Magic & The Light Fantastic av Terry Pratchett

En stund nå har jeg tenkt at jeg burde lese mer av Pratchett for jeg tror egentlig jeg vil like hans skrivestil ganske godt sånn når jeg kommer inn i den. Og da var det jo ganske brilliant at jeg fant en illustrert flott bok som består av de to første bøkene i Discworld-serien på biblioteket i stad 🙂

– The earth hums in B Flat av Mari Strachan

Jeg vet ikke så mye om denne boka utenom at den har et nydelig cover og at den liksom har mast litt på meg om å bli lånt de siste gangene jeg har vært på hovedfilialen (noen bøker trer liksom frem i hyllene mer enn andre) og at jeg i dag følte at jeg burde lytte til den.

– Monsieur Jean av Dupuy/Berberian

Grafisk roman som ser fin og sjarmerende ut og som jeg ellers lånte litt fordi grafiske romaner uansett alltid går veldig fort å lese og underholder hele veien i tillegg, ting som jo er kulhet.

– The absolutely true diary of a part-time indian av Sherman Alexie

Dette er en av de bøkene jeg på nettet har hørt usedvanlig mye bra om og den har artige illustrasjoner og ser ut som en ganske super ungdomsbok som vil være flott, interessant og engasjerende lesning. Jeg har veldig tro på denne boka!

– The Onion Girl av Charles De Lint

Charles De Lint er en av de forfatterne jeg er veldig glad i til tross for at jeg så langt bare har lest to av bøkene hans (noe som igjen skyldes at jeg ikke pleier å finne så mange bøker av ham hverken på bokhandler eller biblioteker og han ikke er blant tingene jeg prioriterer når jeg en gang i blant bestiller bøker på nettet). Likevel har jeg hatt supersansen for alt jeg faktisk har lest av ham og jeg elsker hvordan bøkene hans blander realisme og fantasi på en utsøkt måte og hvordan det meste han skriver visstnok tar plass i et spesielt univers som han stadig vender tilbake til. Og jeg var følgelig superhappy da jeg ikke bare fant en ulest bok av ham på biblioteket, men også en tykk bok på over 500 sider. Så det vil nok bli toppers!

– The rehearsal av Eleanor Cotton

Her har vi nok en sånn bok jeg stadig har tenkt at jeg burde lese siden den stadig roper etter oppmerksomheten min fra bokhyllene på biblioteket og jeg har faktisk lånt den en gang før i norsk utgave, men da endte jeg ikke opp med å lese den (for jeg pleier ikke nødvendigvis å lese alt jeg låner, noe leveres tilbake med mål om å gi dem et forsøk siden). Og jeg veit ikke så mye om denne boka, men tror den vil være interessant, så da så.

Gilda Jones: The Ladies of the Lake av Jennifer Allison

Senere research har vist meg at dette er andre bok i en serie der jeg ikke har lest første boka og det er litt bekymrende, men jeg satser på at det går greit. Uansett er dette en bok jeg aldri hadde hørt om eller noe, den hadde bare et veldig fint cover og så underholdende ut så derfor lånte jeg den.

Og det er alle tingene jeg lånte på biblioteket i stad, jeg skal prøve å få anmeldt noe av det væffal. Etter timene på biblioteket var neste stopp yndlingskaféen på Hasle før jeg dro til Nydalen for noen auditiongreier der konklusjonen var ordet “kanskje” og jeg vil få vite om “kanskje” betyr “ja” eller “nei” om noen dager. Sånn ved senere ettertanke håper jeg litt at det betyr “nei” for egentlig dro jeg mest for å kunne ha opplevd minst en audition i løpet av livet mitt, mest for erfaringens skyld og uten noen større mål enn det. Men jeg tar ting som det kommer, alt som skjer har nok en mening ved seg 🙂

Ellers har jeg handlet en fempakning hvite sokker i dag for sokkene jeg har de har det med å forsvinne, strømpebuksesesongen er over og det er så bra at de er hvite for det kler alt. I dag morges for eksempel fant jeg ikke noe annet og endte opp med svarte sokker i røde sko og det matcher jo ikke i det hele tatt så det vil jeg helst unngå siden. Hvite sokker er derimot fint kombinert med omtrent alt så det er bra å ha 🙂

Nå tenkte jeg å poste et bilde fra 17. mai (fant igjen bildene jeg tok den dagen likevel) og et dikt jeg skreiv i går kveld før jeg avslutter dette lille innlegget:


Jeg er ikke særlig fotogen egentlig, men jeg tok et bilde av meg selv da jeg var på Humanismens Hus på 17. mai og det er dette, et bilde som absolutt illustrerer hvor strålende humøret mitt var den fine torsdagen.

Og diktet heter “Der himmelen møter bakken” og ble skrevet på rundt ti minutter i går kveld fordi jeg leste andre ting og ble inspirert og så kom det noe ut av det. Forøvrig er ingenting sikkert, men jeg har begynt å tenke på juni og Camp Nanowrimo (som er som Nanowrimo, bare i en annen måned) og funderer på å prøve meg på det selv om jeg pleier å være for udisiplinert til å fullføre lengre prosjekter som skrives utenom Nanowrimo-november. Vi får se…

Der himmelen møter bakken

Det er lyden av regn mot bakken,
vindpust i full galopp,
med lukkede øyne, jeg lytter
og tankene tar et hopp

Når det er kveld og juni og sommer
og man ligger på balkongen og ser
inn i seg selv fremfor ut
mens det regner enda mer

Der himmelen møter bakken
finnes svar som jeg ikke har,
men jeg har ikke valgt å lete
for jeg trenger slett ingen svar

I stedet søker jeg spørsmål
kanskje regnbuen kjenner til,
den finnes et sted bak regnet
mellom solstreif og skyers spill

Det er lyden av regn som ender,
det er tromming som avtar helt,
det er natten som er så stille
og alt jeg i natt har delt

Og nå skal jeg snart spise middag (noe som vil gå megafort å lage siden jeg for enkelhets skyld bare lager meg hamburgere i dag) og klokka ni i kveld skal jeg benke meg foran tven pga. første semifinale i Grand Pri (sangene der er altså vurdert her: http://akimamontgomery.blogg.no/1336902451_karoline_vurderer_gra.html) og jeg er bevæpnet med sjokoladeboller, et Dagblad fordi de har sånt poengskjema som jeg kan kose meg med å fylle ut mens jeg ser på (for hva jeg mener om sanger forandrer seg til tider litt når jeg ser semifinalene og hovedfinalen) og skal også kose meg med solbærtoddy mens jeg fryder meg over årets første miniatyrjulaften/bursdag =D

Da blogger jeg igjen på fredag kveld og da skal jeg ta for meg de sangene under MGP som gikk direkte til finalen. Det blir gøy!

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg