Om MGP og Amazon :)

God andre pinsedag, verden! Jeg kan starte kort med at jeg nå har innsett noe og det er at jeg har misforstått Grand Pri helt og tatt det for seriøst. Jeg skrev nøyere om det her: http://www.facebook.com/notes/karoline-heldal-lund/mgp-tanker/10150917564014082, men essensen i det hele er væffal at jeg har behandlet Grand Pri helt feil de siste årene for jeg har gått etter musikksmaken min utenom MGP når jeg ha bedømt sangene og vært mer negativ til sanger fordi de ikke er min musikkstil og når det gjelder MGP så er musikksmak ellers uten betydning, det som gjelder er sceneshow, om det er fengende refreng og om det er underholdende. Det er derfor det er håpløst når jeg for eksempel liker noen ballader fordi de minner meg om Disney og musikaler for det er ikke det Grand Pri handler om og ballader går uansett i ett om ikke de har noe veldig eget ved seg som får dem til å skille seg ut (Albania og Serbia kommer i denne kategorien). Og hvis en sang er sympatisk og fin sånn som for eksempel Danmark og Storbritanias sanger, men samtidig kjedelige og helt uten noe som får folk til å trekke frem telefonen så hjelper ikke sympatiskheten i det hele tatt for det handler ikke om å virke koselig, det handler om å huskes blant 25 andre sanger når stemmelinjene åpnes. Saken er at før var MGP bare moro for meg, men de siste årene har jeg tatt det for seriøst og jeg tror det har en sammenheng med hvordan jeg har lytta gjennom alle sangene på forhånd og gitt terningkast og neste år har jeg bestemt meg for at nei, jeg skal ikke gi terningkast på MGP-sanger på bloggen min uansett hvor gøy jeg syns det er og jeg skal bare se semifinalene og hovedfinalen (og kanskje den norske hovedfinalen eventuelt da). Jeg vil tilbake til tiden da MGP bare var moro og ikke noe jeg tok på alvor for jeg blir litt gal av å ta det seriøst og jeg blir for skuffet når ting ikke går som jeg vil og det er så teit. Jeg vil Grand Pri skal være gøy og hvis jeg bare ser semifinalene og hovedfinalen neste år og fremover tror jeg at jeg vil få et mer avslappet forhold til det og det er bedre i lengden.

Forøvrig, det er helt greit at Sverige vant for nei, det var ikke blant sangene jeg likte best og jeg husker bare “up-up-up-up-uuuup”-delen av refrenget akkurat nå, men dansingen og sceneshowet gjør at det er en sang man husker og svenskene fortjener det for de vil det så mye mer enn oss. For ja, svenskene har periodevis vært dårlige tapere når de ikke har gjort det bra i MGP, men jeg tror det mest handler om at de i mye større grad enn vi i Norge ser på MGP som et sted å vise frem musikken sin, vise seg frem. De tar det seriøst på den riktige måten og skjønner at det de sender må være noe som huskes blant 25 andre sanger. Dessuten er svenskene gode på musikk, de vet hvordan man skaper musikk som slår an internasjonalt og som setter seg på hjernen, ofte uten at man nødvendigvis har så lyst til at det skal sette seg på hjernen, men det får så være. Så, de fortjener dette og det blir fint med MGP-finale i Stockholm eller noe sånt neste år. Så nå tenkte jeg å poste klipp jeg fant på Youtube med Loreen og “Euphoria” for å sette en stopper for MGP-fikseringen med det:

 

Hun kan jo synge, det er fengende og man husker det, sånn skal det gjøres 🙂 Forøvrig løy jeg i fjor da jeg påsto at jeg hatet Eric Saade og “Popular”, men jeg hatet det egentlig ikke, jeg ville hate det fordi det var så lite min stil, men nå har jeg jo innsett at hva som er ens musikkstil utenom MGP ikke har noe som helst å si og at jeg mest hatet det fordi den var så irriterende å få på hjernen. Og av alle sangene fra MGP i fjor er det “Popular” som er den jeg husker aller best og oftest har på hjernen og da blir det egentlig akkurat som med “Can’t get you out of my head” som var den sangen jeg likte minst av alle sanger i mange år mest fordi den var så inderlig frustrerende å få på hjernen og jeg i grunnen fikk den på hjernen hver gang jeg tenkte på den. Og “få på hjernen” er egentlig et slags kvalitetstegn når det gjelder musikk det og, det betyr ikke nødvendigvis at det er kvalitet, men det betyr at det er fengende og at ting er fengende er en positiv ting 🙂

Nok om det! Ellers er det altså andre pinsedag, fri og jeg drikker solbærtoddy (SOLBÆRTODDY <3) og siden det ikke ble gjort i går av ymse grunner må jeg støvsuge og moppe leiligheten min etter hvert. Sukk… Nei da, det tar meg ikke en halvtime en gang så det vil gå veldig fint 🙂 Og ellers har jeg ikke helt funnet ut av hvordan jeg skal tilbringe dagen, men jeg skal definitivt få noe ut av den. Akkurat hva kan jeg finne ut av senere, nå blogger jeg!

Men nå tenkte jeg å ta for meg noe annet, jeg har nemlig en liten tradisjon og det er at jeg, når det er ca en måned til bursdagen min (noe det er nå, jeg har bursdag 28. juni), bestiller en veldig tidlig bursdagsgave fra meg selv til meg selv på Amazon.com til verdi av rundt 700-800 kr. Dette litt fordi det alltid er supermasse bøker og cder og ting jeg har lyst på som ikke er å finne i norske bokhandler og cd-butikker, men mest fordi jeg liker å være snill mot meg selv og å bestille ting på nettet er en av de aller beste måtene å være snill mot seg selv. Og det er så herlig å få pakke i posten, det er helt fenomenalt! Så jeg bestilte ting i går og regner med at tingene kommer om litt over to uker. Og tingene jeg har bestilt er disse:

Min bestilling på Amazon.com

– Newsies Cast Album

Jeg har enda ikke sett filmen, men jeg lytter masse til musikken fra musikalversjonen på Spotify og har funnet ut at dette er en musikalcd jeg virkelig trenger å ha i musikalcdsamlingen (en samling som forresten ikke vokser så ofte lenger etter at jeg fikk Spotify og man også har Youtube og slikt, hvis jeg vil lytte til noe får man som regel gjort det uansett). Og det er så flott musikk, utrolig underholdende å lytte til så det blir supert!

– Fake Mustache: Or, how Jodie O’Rodeo and her wonder horse (and some nerdy kid) saved the U.S. presidental election from a mad genius criminal mastermind av Tom Angleberger


(Bilde lånt av Amazon.com, unnskyld, håper dere tilgir meg.)

Men seriøst, se det coveret og hør den tittelen, en bok med så kult cover og så flott (og lang) tittel bare må jeg ha i bokhylla og ellers hører den ganske awesome ut plottmessig sett også. Det handler om en gutt som har en bestevenn som kjøper en juksebart og deretter kan være superskurk uten å bli gjenkjent så lenge han har juksebarten på. Jeg tror dette vil være en svært siterbar og morsom bok så jeg må få lest den!

– The Hero’s Guide to saving your kingdom av Christopher Healy

Skal visstnok handle om prinsene fra Rapunzel, Snøhvit, Askepott og Tornerose og høres veldig underholdende ut, dessuten har også denne boka et flott cover og en super tittel. Og det faktum at både denne boka og “Fake Mustache”-boka teknisk sett er ment for yngre lesere enn meg syns jeg ikke spiller noen verdens rolle, det kan være moro lell 😉

– The Rook av Daniel O’Malley

Jeg har lest et utdrag av denne boka og fort konkludert med at dette er en bok jeg vil elske! Den virker svært underholdende og engasjerende og jeg gleder meg skikkelig til å lese den =D

– Boy meets boy av David Levithan

Jeg har aldri hørt noe negativt om denne boka, snarere tvert i mot, alle skal ha det til at den er fantastisk. Så jeg må få lest den, definitivt!

– Me and Earl and the dying girl av Jesse Andrews

Denne boka virker utrolig morsom og siterbar i følge det jeg har lest og hørt om den og jeg liker at dette blant annet skal være en bok som inneholder en kreftsyk jente uten at det hverken blir en kreftbok eller en trist bok, poenget med den er at den skal være morsom. Det kan slå feil, men det kan bli veldig fint også, jeg er spent.

– The Extraordinary Education of Nicholas Benedict av Trenton Lee Stewart

Jeg elsker alt jeg har lest av Trenton Lee Stewart før og dette er en oppfølger til “The Mysterious Benedict Society”-serien hans og da må den leses, sånn er det bare.
***

Og jeg har som mål å anmelde så mange som mulig av disse bøkene når de er lest så det er bare å glede seg =D Men nå har jeg i grunnen bablet nok så nå trenger jeg å slutte med å bable og i stedet prioritere andre ting som frokost og slikt. Men jeg blogger igjen på torsdag hvis alt går etter planen og håper alle har det supert i mellomtiden!


3 kommentarer
  1. Eg enda med å ikkje sjå på langt nær heile sendinga, har eit ganske avslappa forhold til konkurransen, på ein måte, er ikkje slik at eg må få med meg alt. Men synest det er morosamt, spesielt med dei sære bidraga innimellom. Og alt showet.
   Så enig i at å bestille ting til seg sjølv er ein bra ting å gjere! Ser ut som du har funne masse bra, gler meg til å høyre om dei seinare.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg