Oppsummeringsinnlegg 3E

Denne sangen, “When I grow up” fra Matilda-musikalen er utrolig fin. Den har flott tekst, super melodi og man kjenner seg igjen i den, særlig fordi jeg sterkt betviler at man egentlig noen gang virkelig føler seg voksen. Jeg tror i grunnen man er atten år mentalt sånn ca bestandig fra man fyller atten og fremover og at en del av en alltid føler seg som en skuespiller når man gjør voksenting som å dra på jobb eller vaske og støvsuge leiligheten eller betale regninger eller lage middag eller alt det andre som hører med voksenhverdagslivet. Forøvrig er denne sangen relevant fordi jeg har bestilt Matilda-musikalcden også siden den kosta under 200 kr (da medregnet frakt) og da føltes det nødvendig. Men nå skal jeg prøve å være flink til å bruke bankkortet til så få ting som mulig fremover utenom middager og frokoster og slike innkjøp som MÅ gjøres, særlig fordi det tross alt kun er en måned til bursdagen min og rundt syv uker til jeg skal til Gøteborg. Anyway, gleder jeg meg til alt av bestilte underverker kommer i posten for det er fremragende å få slike finheter sendt til seg 🙂

Men nå tenkte jeg, sånn siden det fra og med i morgen er juni og en ny måned, å oppsummere mai bok og filmmessig sett, en måned som har vært temmelig super i form av at omtrent alt jeg så og leste var flotthet. Og jeg har attpåtil lest ni bøker og det gjør opp for det begredelige faktum at jeg bare har sett fire filmer 😉 Da setter jeg i gang!

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

– Henry Tumour av  Anthony McGowan

Morsom og tidvis genial bok som jeg likte godt selv om slutten var dum og den ikke hadde de mest utviklede karakterene akkurat. Men jeg liker skrivestilen og humoren og hvordan den i tillegg var svært underholdende. Terningkast 5!

– Gangsta Granny av David Williams

Morsom, rørende og Roald Dahlsk på den beste måten + har episk tittel. Dessverre kunne den vært enda bedre, men det virker som om forfatteren lot være å følge ting helt ut siden dette er en bok ment for barn og det gjør at dette bare blir en ganske god bok, når den kunne vært fenomenal, den levde ikke helt opp til potensialet føler jeg. Likevel en mer enn ålreit bok. Terningkast 5!

– Habibi av Craig Thompson

Fascinerende, interessant og superfengende bok skrevet av forfatteren bak nydelige “Blankets”. Minst like fin, bare på en annen måte, og så sykt fengende at sidene fløy av gårde og jeg stadig måtte kontrollsjekke at jeg ikke hadde hoppet over ting siden det gikk så fort å lese. Terningkast 5!

– The Story of Desperaux av Kate DiCamillo

Nydelig skrevet bok som er helt skjønn med fine illustrasjoner og eventyrlig stemning. Dessuten er den mye bedre enn filmen som er laget basert på den. Terningkast 5!

– Angelmaker av Nick Harkaway

Til tross for at denne boka tok meg elleve dager å lese, noe som for meg er lenge, så var dette en kul og flott skrevet bok. Den fenget meg ikke så mye som jeg hadde håpet og jeg prioriterte andre ting enn å lese mye av tida mens jeg holdt på med den, men det tror jeg bare skyldes at jeg var i litt annen modus bokmessig sett og når jeg først leste på denne boka nøt jeg jo omtrent hvert sekund. Terningkast 5!

– Like av Ali Smith

Tidvis nydelig og helvveis særpreget siden Ali Smith ikke minner om noen andre forfattere sånn jeg ser det, hun skriver bøker som alltid har noe eget ved seg og det liker jeg. Terningkast 5!

– Monsieur Jean av Dupuy/ Berberian

Underholdende og elegant grafisk roman som egentlig var ganske så overfladisk, men det gjorde liksom ikke noe. Terningkast 5!

– The absolutely true diary of a part-time indian av Sherman Alexie

Nydelig, trist, morsom og finfint skrevet bok som jeg har tenkt å poste en lang og overstrømmende anmeldelse av i løpet av neste uke hvis alt går etter planen. Derfor er det ikke så mye å si nå utenom “Wow!”, jeg syns denne boka var virkelig elskbar. Terningkast 6!

– Gilda Jones: The ladies of the lake

Interessant og sjarmerende med fint cover og kul hovedperson. Men baksideteksten fikk den til å høres kulere ut enn den endte opp med å være. Likevel helt grei lesning. Terningkast 4!

FILMER

– Nanny McPhee

Magisk og sjarmerende familiefilm som teknisk sett var en mer edgy Mary Poppins med mer magi og det var en finfin ting. Terningkast 5!

– Chico & Rita

Skjønn og moden kjærlighetshistorie, sånn i tillegg til å være noe så fenomenalt som en spansk animasjonsfilm som forøvrig hadde en veldig særpreget og stilig animasjonsstil. Har dessuten flott musikk. Terningkast 5!

– Møte med Marguerite

Basert på boka “Å telle duer” (som jeg elsket da jeg leste den) og en utrolig vellykket filmatisering, supert fortalt og utrolig skjønn og med en hovedperson man blir kjempeglad i. Dessuten en fransk film og jeg liker franske filmer veldig godt. Terningkast 5!

– Anonyme romantikere

Nydelig fransk romantisk komedie som jeg også skal få anmeldt etter hvert fordi den er så vidunderlig. Ekstremt søt og til å spise opp uansett om den ikke vinner noen priser for originalitet. Terningkast 6!
***

Og der har vi det folkens, filmene og bøkene for mai og med det skal jeg avslutte dette blogginnlegget og spille nintendo eller noe. Ellers blir helga super for det er musikkens dag i Oslo på lørdag og dessuten skal jeg på “Rent”-oppsetningen til Bårdar. Disse tingene kan det godt tenkes at jeg babler om i mitt neste blogginnlegg som antakelig kommer på søndag 🙂 Ok, da avslutter jeg dette innlegget, vi bables!

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg