Oppsummeringsinnlegg 3F

Heisann! Jeg er tilbake i leiligheten igjen og ferdig med to ukers hytteferie 🙁 Nei da, livet er fint uansett om jeg er i Stavern eller i Oslo, men jeg har jo hatt det veldig koselig på hytta. Været har vært noe variabelt, men det har vært noen doser solskinn og mamma er Yatzy-kongen, men jeg tok igjen med å være eksepsjonelt fantastisk på Ubongo. Ellers prioriterte jeg hovedsaklig blader og Buffy-episoder første uka på hytta, men i juli har jeg så langt lest ut tre forskjellige bøker og i forigårs begynte jeg på “Watership Down” som så langt er kjempefin.

Her er et bilde av verdens fineste hund, Snickers, som liker å bjeffe på folk fra hytteverandaen for å vise at han er sjefen, men ellers er uskyldigheten selv:

Dama man ser litt av i bakgrunnen er mamma, men hovedattraksjonen ved dette bildet er altså verdens fineste dvergschnauzer, som jeg har kost masse med i Stavern på hytta og som bor hos mamma.

Ellers har jeg sett en frosk:


Og jeg kysset den ikke (siden jeg en gang løftet opp en frosk, kysset den og den den gang takket meg med å tisse på hånda mi, sånn i tillegg til at den ikke ble forvandlet til en prins, nå løfter jeg derfor ikke opp frosker lenger, jeg tar bare bilde), men jeg betraktet den ivrig i noen minutter og syns den var svært søt.

Ellers har de hatt internett på kaféen som ligger 15 minutters spasertur unna hytta så jeg har fått sjekket internett to timer hver dag (og drukket kakao som bare(!) kostet 12 kroner og spist en godteting bortimot hver gang jeg var innom der og) og ellers har jeg startet nytt spill på Pokemon Pearl, lest masse aviser og hatt dilla på polarbrød. Generelt sett har jeg altså hatt det supert!

Men nå skal jeg oppsummere juni bok- og filmmessig sett, en måned der jeg ikke leste nok eller så nok filmer etter min mening. Da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Sirkelen av Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Bok jeg leste fordi den hørtes interessant ut og har vært en skikkelig snakkis og den var verdt å lese takket være interessante karakterer og en story som virkelig holdt på interessen. Jeg syns ikke alle karakterene var like velutviklede, men det stoppet ikke dette fra å være en både spennende og kul bok og jeg gleder meg til å få lest bok 2 i serien. Terningkast 5!

– The Onion Girl av Charles Du Lint

Ganske spesiell og magisk bok og det må innrømmes at Charles Du Lint er litt for glad i karakterene sine og gjør dem litt for Mary Sue til tider, men jeg syns ting var så fint skrevet og jeg kunne tilgitt Charles Du Lint det meste for han får det til å fungere ypperlig. Terningkast 5!

– The color of magic av Terry Pratchett

Random, original og interessant og jeg har enda ikke blitt helt Pratchett-overbevist, men det kan jo hende det kommer. Terningkast 4!

– The light fantastic av Terry Pratchett

Og når vi snakker om Pratchett så likte jeg jo denne boka enda bedre enn den andre boka, denne likte jeg faktisk veldig godt for den var så underholdende og en smule genial attpåtil. Terningkast 5!

– The Heroes Guide to saving your Kingdom av Christophet Healy

Karolinsk, herlig og full av sjarm og det vil dukke opp en veldig positiv anmeldelse etter hvert for denne boka fortjener det. Terningkast 6!

– Boy meets boy av David Levithan

Denne boka er helt himla fin og i tillegg romantisk og skjønn og nydelig skrevet og jeg er og ble veldig glad i den. Det vil dukke opp en anmeldelse av også denne etter hvert. Terningkast 5!

FILMER

– Prometheus

Ikke min type film, svært ekkel og noe forvirrende siden jeg ikke har sett noen andre av filmene i serien den hører til. Dessuten syns jeg noe av dialogen var helt idiotisk og den har noen ekstremt dumme karakterer som gjør hjernedøde valg. Samtidig er det teknisk sett en meget flott film, alt fra musikk til fotografi til spesialeffekter var supert og den var jo helt grei underholdning de gangene jeg ikke gjemte øynene bak hendene av lettskremthet. Terningkast 4!

– Love’n dancing

Tittelen sier i grunnen alt man trenger å vite om denne filmen for det er akkurat disse to tingene det handler om. Veldig forutsigbar i tillegg, men dansingen var super da, jeg likte at Benji fra SYTYCD dukket opp og den var helt ålreit. Terningkast 4!

– Jesus Henry Christ

Denne filmen var jeg på nippet til å slå av fordi jeg ikke syns den var morsom og egentlig syns den heller var mer teit og forvirrende når det liksom skulle være en mer mørk komedie. Samtidig var den på sitt særegne vis interessant nok og den hadde øyeblikk da den var veldig fin så det reddet den likevel. Terningkast 4!

– Submarine

Utrolig fin film med karakterer man blir engasjert i og kul stemning. Terningkast 5!

– Moonrise Kingdom

Rar og spesiell og i grunnen veldig fin film som definitivt var verdt kinobilletten og vel så det. Terningkast 5!
***

Jepp, bare seks bøker og fem filmer i juni og filmmengden gjør meg ikke så mye i grunnen, men jeg har mål for juli om å lese minst ni filmer sånn at juli blir en mye bedre måned bokmessig sett. Og det spiller jo egentlig liten rolle akkurat hvor mye man leser, men likevel. Jeg skal lese massevis fremover. I morgen for eksempel, da skal jeg på hovedfilialen og låne massevis av bøker. Ellers så skal jeg altså jobbe i uka som starter i morgen og deretter ha en uke til med ferie og frihet før hverdagen begynner igjen sånn skikkelig og det fine er at jeg skal jobbe på lørdag og dermed har fri i morgen og følgelig altså kan dra på hovedfilialen. Det blir gøy!

Men nå er dette blogginnlegget langt nok og jeg har uansett lyst til å drikke solbærtoddy og se på film eller noe sånt, men jeg skal blogge igjen enten tirsdag eller onsdag så vi bables!

6 kommentarer
  1. Gler meg til å høyre meir om Healy-boka! Og polarbrød – nom! Det er ferie. Eller fjelltur, eller festival. Ein pakke polarbrød og ei flaske bringebærsyltetøy. Kos deg på biblioteket i dag 🙂

  2. Det ser ut som du kosete deg på hytta. Jeg er fortiden på Sætra og jobber samtidig. Jeg holder på å bli gal av å sitte å glo i kirkeveggen. Håper det bare er noen få timer i morra. klem!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg