Kjære Hero’s Guide to saving your Kingdom og annen babbel

Livet er fint. Riktignok er det et spekter av småting i det siste som ikke har gått helt slik jeg vil, men det er tross alt bare småting som egentlig ikke er verdt å henge seg opp i. Og i hovedsak er livet så herlig, så herlig for jeg lånte syv bøker og tre filmer på biblioteket på mandag og hotell og tur er nå bestilt og betalt så jeg og mamma SKAL til Gøteborg fra 18. – 21. juli =D Av hensyn til økonomi og fornuft og ymse ting i samme nabolag skal jeg være så smart å unngå å oppsøke bokhandler og Platekompaniet og slikt frem til vi drar til Sverige for jeg vil shoppe mer enn nok da og jeg har så lett for å fristes. Derimot kan det godt tenkes at jeg kjøper et skjørt eller to på Fretex, vi får se. Uansett gleder jeg meg skikkelig til Gøteborg-turen for Gøteborg er i grunnen yndlingsbyen min og nå bare håper jeg skikkelig på at det sånn tilfeldigvis er oppholdsvær i det minste når vi er der. Strålende solskinn hadde selvsagt vært det beste, men jeg tar til takke med det meste så lenge det ikke er regn og grått hele veien for da blir jo Liseberg hakket mindre gøy og Liseberg er jo en av de viktigste planene. Ellers er “Watership Down” virkelig flott, jeg leser på den nå og den minner meg litt om Ringenes Herre selv om de er svært ulike bøker på veldig mange måter. Seriøst, jeg må nok anmelde også den boka når den er ferdiglest. Men nå skal jeg bable om en helt annen bok, nemlig “Hero’s Guide to saving your Kingdom”!

“Hero’s Guide to saving your Kingdom” er førsteboka til Christopher Healy og i så måte en eksepsjonelt god debut. Denne boka er nemlig el fantastico (bare for liksom å leke kvasispansk et øyeblikk)! Den er morsom, underholdende, sjarmerende, illustrert og har et dritkult cover og en vel så fin baksideillustrasjon og jeg låner et bilde fra internett der man ser både forsiden og baksiden i et langt bilde:


Bilde er funnet her: http://2.bp.blogspot.com/-jTkNzDitrQ0/T8rYB0Tz2kI/AAAAAAAAD6k/-Ug6ADLnJFU/s1600/Hero%27s+Guide+to+Saving+Your+Kingdom+crop.jpg og hvis man følger den linken kan man se det bildet i en større og tydeligere versjon. Og se: http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/fox-animation-heros-guide-saving-your-kingdom-318041, denne episke boka, som er første bok i en serie jeg definitivt skal lese resten av etter hvert som oppfølgere dukker opp, skal visst bli animasjonsfilm. Det kan bli superepisk! Anyway, jeg har i grunnen skrevet anmeldelse til denne boka allerede, originalt nok i form av et kjærlighetsbrev til denne boka og dette brevet/anmeldelsesgreia skal jeg poste nå og avslutte dette innlegget med. Og så skal jeg blogge igjen på lørdag og kose meg med jobb og andre ting i mellomtida 🙂

 

 

Kjære «Hero?s Guide to saving your Kingdom» av Christopher Healy, jeg tror jeg elsker deg! Du er riktignok en bok og jeg et menneske, men du fikk meg til å le, smile, engasjeres og riktig kose meg gjennom snaut 430 sider og jeg liker at du er bok 1 og følgelig skal følges opp.

Alt sammen begynte da jeg hørte om deg. Det var via internett, som med alt annet jeg bestiller på Amazon.com, og jeg leste først om deg i mars en gang og skjønte med en gang at du var en bok jeg måtte ha. Litt fordi du handler om Prince Charming-ene fra henholdsvis Askepott, Snøhvit, Tornerose og Rapunzel og like mye fordi du hadde et dritkult cover. Seriøst, jeg elsker coveret ditt, kjære fine boka, jeg tok pauser i lesningen for å betrakte coveret og hvordan bokas prinser og prinsesser var tegnet i en stil som på mange måter er ganske Disneysk og dermed automatisk meget karolinsk. Dessuten er jeg litt betatt av flere av prinsene på nettopp på grunn av disse illustrasjonene, noe som er nok et tegn på hvor awesome de er. Og jeg liker Shrek, Into the woods, 10th Kingdom, generelt det meste som enten er eventyr eller dekonstruksjoner av eventyr eller gjenfortellinger av eventyr og du skjønner tegninga liksom. Du var en sånn bok, en sånn der alt en vet snus på hodet og man finner ut at alle disse Prince Charming-ene er fire ganske så forskjellige prinser som slår seg sammen og opplever storslagne eventyr og jeg elsket å lese om dem.

Vi følger fire prinser! Prins Frederick som er diplomatisk, høflig og en god danser og som utvikler seg fra en pysete overbeskyttet prins til en som utvider horisonten sin og tar sjanser selv om det skremmer ham. Prins Fredericks utvikling er litt i samme nabolag som utviklingen til Neville i Harry Potter selv om de på mange måter er veldig ulike karakterer. Men de er personer som trosser frykten sin og har en sterk utvikling og derfor er det en litt naturlig sammenlikning. Ellers så har vi Prins Liam som er en mer klassisk prinsetype, modig og eventyrlysten og ganske smart og godhjertet i tillegg. På den negative siden er Liam litt for selvsikker og selvopptatt, men han er en god venn og en karakter man vil følge. Dessuten er han definitivt den mest klassisk kjekke hvis man ser på illustrasjonene. Vi har videre Prins Gustav som er impulsiv og dårlig til å ta i mot hjelp, men som også er lojal og som under sin mer gretne overflate gjemmer et stort hjerte og en egentlig ganske usikker person som aller mest fortjener en klem. Og til slutt har vi Prins Duncan, en merkelig og unik figur som blir slitsom i store doser, men som sånn jeg ser det er den mest snille og sjarmerende i prinsegjengen.

Ellers blir vi kjent med prinsessene, skjønt i mindre grad enn prinsene for det er prinsenes historie tross alt og i det hele tatt er dette enda en grunn til at jeg elsker deg «Hero?s Guide?», du har så himla episke karakterer og jeg kunne gladelig lest tusenvis av sider om både Liam, Gustav, Duncan og Frederick, de er AWESOME!

Kjære bok, du har altså episke karakterer og illustrasjoner og i tillegg til det er du fenomenalt skrevet. Riktignok skinner det noen gang i gjennom at du er debuten til forfatter Christopher Healy i form av at du har noen setninger som egentlig er overflødige og slutten er litt for åpen og uforløst sånn jeg ser det, men det er småting. Hovedsakelig elsker jeg bortimot alt med deg, kjære bok. Du er morsom, du er sjarmerende, du gir meg assosiasjoner til Disney, Monty Python (selv om jeg i grunnen har sett alt for lite Monty Python opp i gjennom) og Shrek og omtrent alt ved deg nærmest skriker Karoline-magnet og det er derfor jeg overser alle småfeil og gir deg terningkast 6! Det og det faktumet at jeg nøt hvert sekund av å lese deg og i grunnen syntes det var ganske trist da jeg nådde siste side.

Dessuten har du hekser, dverger, troll, banditter, kjemper og drager og det eneste du egentlig mangler er ninjaer og zombier, men der tar jeg alt med ro. Du skal jo følges opp, du må jo følges opp, det blir andre muligheter til å legge til andre fine ingredienser i bøker. Og da bør du også ha med sanger, dikt og kanskje litt alver og feer sånn for moro skyld. Det er mange muligheter!

I alle fall elsker jeg deg bok og anbefaler deg på det sterkeste siden du er så himla fantasifull og sprudlende at det er helt vidunderlig! Og du skal bli film, tenk på det, animasjonsfilm, det vil bli helt konge! Yay for deg, bok altså!

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg