Fine ting, teite ting og Universeumting :)

 

Det er ting som irriterer meg for tiden. At internett har det med å klikke alt for ofte for tiden i leiligheten min, noe jeg må innrømme at jeg takler fryktelig dårlig siden jeg er veldig glad i internett, nesten litt for mye i grunnen og problemer som dukker opp da gjør meg gal. At SYTYCD sesong 9 er supert, men de kutter for mange dansere om gangen og det gjøres så mange forskjeller som bare gjør det himla åpenbart at det som tv-serie synger på siste verset og ikke vil få særlig mange flere sesonger enn denne uansett og det er dumt siden det er yndlingstvserien min utenom Buffy. At enkelte hvis navn ikke skal nevnes gir meg følelsen av at jeg er en kald og følelsesløs robot bare fordi jeg ikke gråter så lett og ikke viser følelser så tydelig, jeg smiler som regel og har et ganske jevnt humør og ja, jeg leter etter lyspunkter som regel, ser etter noe å smile over, men det betyr ikke at ting ikke går inn på meg, jeg har sterke følelser jeg og, de bare er mer på innsiden enn utsiden og sånn er folk forskjellige og jeg skulle denne personen jeg ikke nevner navn på forsto det.

Det er ting som gleder meg for tiden. At jeg har supermye å lese på, både biblioteksbøker og andre ting, deriblant de to bøkene jeg sikkert ikke burde ha bestilt på nettet i forigårs, men bestilte likevel siden de fristet så mye (nå har jeg teoretisk sett gitt meg selv forbud mot å kjøpe nye bøker før tidligst midten av august, men vi får se hvordan det går). At jeg skal jobbe på lørdag og derfor har avspasering i dag og kan bruke dagen til slike fornuftige ting som blogging, trening og å spise hvitløksbaguettlunsj på en Peppes i sentrum etterpå. At jeg har sjokoladeboller som er omtrent det beste jeg vet om i hele verden i skapet mitt. At jeg en eller annen gang denne uka så definitivt skal på kino og se “Dark Knight Rises” (nå prøver jeg på Facebook å finne ut om jeg kjenner andre i Oslo-området som også har tenkt seg på kino, men det går fint å se den alene og), herre jemini som jeg gleder meg til det. At det tross alt er flere av de øyeblikkene da jeg liker meg selv enn de øyeblikkene da jeg ser på meg selv som teit og patetisk.

Så ja, det fins fine ting i verden og ting som ikke er fullt så fine, men hovedsaklig liker jeg verden, ikke minst fordi det har gått så fint å dra tilbake til hverdagslivet igjen. Mens det skal innrømmes at jeg ikke tenkte “hipp hurra, ferdig med ferien” da jeg sto opp på mandag morgen, så har det likevel gått veldig fint, godt hjulpet av at jeg tross alt liker hverdagene mine med alt de har å by på. Og som jeg nevnte har jeg tenkt meg på kino i løpet av uka og den filmen regner jeg altså med at jeg vil blogge i vei om i mitt neste innlegg. Nå derimot har jeg andre planer.

Universeum er episk! Hvis man hadde krysset Teknisk Museum med akvarium, krydret det fint med regnskogsavdeling og butikken med det rare i og til slutt lagt til en koselig kafé, da får maén Universeum som attpåtil ligger rett ved siden av Liseberg. Dette museet er yndlingsmuseet mitt i hele verden, jeg liker det faktisk hakket bedre enn Liseberg til og med og siden jeg elsker Liseberg så sier det litt, det er engasjerende, lærerikt og det har både Teknisk Museum-vibe og bonusmateriale i form av regnskogen og akvariet (og her kan det jo nevnes at jeg liker akvarier bedre og bedre jo eldre jeg blir, å kunne se haier og andre fisker svømme forbi syns jeg er supert. Og jeg tok noen få (les: veldig mange) bilder da jeg var der på fredag og nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget til å poste dem.

Universeum

Utsiktspunkt for å se utover avdelingen “Vannets vei” der det var en del fisk og vann, men også andre finheter og en og annen fugl å finne i tillegg.

Det var en slags liten skjærgård der som minnet meg om hytta i Stavern og omgivelsene der.

Frosker og padder! Særlig frosker syns jeg er søte og fine dyr.

Stilige fisker og minifossefall 🙂

Tre bilder fra akvariet, det midterste av dem tatt i haitunnelen. Fikk dog ikke tatt noen bilder av haier, men vit at de var der.

Sjøstjerne!

Blekksprut! Det er jo såå kult 🙂

Jeg beklager til alle med edderkoppskrekk for disse to edderkoppbildene, men jeg syns i grunnen edderkopper er fryktelig stilige og fascinerende så lenge de enten er bak et glass eller på bilde. Det er litt som med slanger og skorpioner, finfine dyr så lenge de holder seg langt unna meg. Og den nederste edderkoppen er i tillegg supergiftig (noe som gjør det bare ekstra betryggende at den er bak et glass) og minner meg om edderkoppen i første Spiderman-filmen med Tobey Maguire så kanskje den egentlig ikke er giftig, men gir superkrefter.

Snakes on a plain! Ha ha, så morsom jeg er og de er jo strengt tatt i et annet landskap enn sletter, men likevel 🙂

I regnskogen regnet det logisk nok og de hadde kule ting som øgler.

Dessuten var det masse fugler omkring på alle kanter 🙂

Aper! Veldig nærgående og menneskevante aper. Hoppet fritt omkring i regnskogen.

Dinosaurutstilling på taket. Spoiler: dinosaurene er ikke ekte! Regner med at alle gikk ut i fra at de var det, men nei, jeg ble ikke en plutselig statist i en ny Jurassic Park eller noe sånt. I stedet var det figurer som lagde lyd og beveget på hodene sine og i grunnen så ganske ekte ut likevel.

Sist, men ikke minst, utsikten fra dinosaurtaket. Fredag var det strålende solskinn og supersommerlig i Gøteborg, virkelig herlig =D Og det var spådd mer grått vær og regn så det viser at det alltids er håp uansett hvor negative aviser og værsider kan være.
***

Det var det, neste gang jeg blogger vil jeg ha sett tredje Batman-filmen regner jeg med og da vil den anmeldes! Vi bables 🙂

 

4 kommentarer
  1. Av en eller annen grunn tror noen mennesker at alle er like. At alle viser følelser på samme måte, hvor ulogisk er ikke det egentlig? Vi er biologisk forskjellige for det første, og vi har alle sammen hatt forskjellige oppvekster og fått forskjellige inntrykk gjennom årene. *riste på hodet*
   Jeg elsker sjokoladeboller. Boller er min størstsvakhet egentlig. <_< Og du er verken teit eller patetisk forresten. Kan jeg aldri tenke meg du er på noe tidspunkt! Gosh, jeg skulle ønske jeg hadde skoleferie. To måneder med fri, ah så deilig det hadde vært. Men...sånn er det å jobbe, I suppose. Jeg elsker ferie, da kan jeg gjøre kreative ting! Aahh så spennende! Jeg og vil på universeum! D8 Selv om de slangene der ikke akkurat...vel...så lenge det ikke er edderkopper. Du hadde heldigvis ikke en edderkopp i innlegget dit. Det er bra. Kjempebra. Ingen edderkopp i det hele tatt. Ingen...stor...og..stygg... ...you know what they say, denial is not just a river in egypt. 8D

  2. Boller er min svakhet og, elsker det (foretrekker boller uten rosiner, men alt annet er elsk). Takk for snille, fine ord og ja, Universeum er superspennende og jeg lover at ingen skumle, bekymrende dyr skal dukke opp på lang tid nå, lover, ingen flere slike bilder på lange stunder.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg