Oppsummeringsinnlegg 3G (med bonusmateriale i form av veldig kort utdrag fra et eller annet og litt OL-babbel)

Heisann! En liten del av meg syns sommer-OL bare kunne gått over med en gang nå siden favorittdelen med alle OL for meg er åpningsseremonien (som jeg forøvrig har på geföhlen at jeg var nesten alene om å ikke syns var det helt store i år, det var greit nok og jeg likte at J.K. Rowling leste fra Peter Pan, dessuten var det jo imponerende for så vidt, men jeg likte åpningsseremonien under OL 2010 mye bedre) og sommer-OL ikke inneholder kunstløp som er en av ekstremt få sporter jeg virkelig liker å se på. Dessuten innebærer sommer-OL at det ikke sendes noen ny episode av So you think you can dance, sesong 9, før etter OL i uke 33 og det føles som 100 år til (og det kan selvsagt innvendes at SYTYCD har tapt seg en hel del de siste tre sesongene og at neste episode uansett blir helteit siden de har noen eksepsjonelt idiotiske ideer som jeg bare veit om fordi jeg leser alt av spoilere som finnes omtrent, men likevel). Men nå har jeg tatt opp finalen av turning kvinner som sendes på tv en eller annen natt snart og jeg vurderer å se litt rytmisk sportsgymnastikk bare fordi det minner en del om dans så kanskje OL-interessen øker. Det praktiske er jo at man ikke trenger å se på, det er så enkelt som å la være å skru på tven eller lese sportssidene i avisene og om man får med seg noe går det bra det og. Dessuten kan det tenkes at jeg plutselig sitter der og ser lengdehopp eller løping eller deler av en håndballkamp med kvinner, Norge uten at jeg egentlig går innfor det, uansett hvor sportsuinteressert man er så kan ting plutselig være litt spennende likevel 🙂

Men nå tenkte jeg først og oppsummere juli bok og filmmessig sett, som seg hør og bør i slutten av en måned. Og denne måneden har jeg lest litt mer enn i juni uten at det spiller så stor rolle og jeg har sett bare fire filmer som er nye filmopplevelser, men det er til gjengjeld en del fint deriblant.

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– Fake Mustache av Tom Angleberger

Urealistisk, original og kul bok der coveret og illustrasjonene var det fineste av alt. Litt for urealistisk faktisk til tider og med noen ting som irriterte meg, men i bunn og grunn helt ålreit. Det dukker kanskje opp en anmeldelse etter hvert, men jeg kan ikke si noe sikkert. Terningkast 4!

– The Mysterious Benedict Society and the Prisoner’s Dilemma av Trenton Lee Stewart

Å, jeg vil egentlig at absolutt alle skal lese “Benedict Society”-triologien for de er underholdende, smarte og spennende og klarer å være slike bøker som teknisk sett er skrevet for tolvåringer, men kan være super underholdning for langt eldre folk enn det. Dessuten inneholder de den poetiske karakteren Constance Contraire og hun er alene nok grunn til å lese denne serien som altså avsluttes på utmerket vis i boka jeg her gir terningkast 5!

– Me and Earl and the Dying Girl av Jesse Andrews

Jeg hadde et litt mikset forhold til denne boka og jeg tror nok det er en litt enten-eller bok som man enten elsker skikkelig eller er mer kjølig til. Og så har vi meg da som er et sted i mellom og som likte at den er en kreftbok uten å være en kreftbok og at den er underholdende og engasjerende hele veien, men som samtidig ble ganske frustrert av ymse ting ved denne boka, deriblant skrivestilen. Uansett verdt et forsøk og liker den mer enn jeg misliker den. Det kan hende en anmeldelse av denne boka dukker opp etter hvert og. Terningkast 4!

Watership Down av Richard Adams

Som det tydelig kommer frem av anmeldelsen min er dette en bok jeg likte kjempegodt. Den ga meg litt “Ringenes Herre”-vibber selv om det er to svært forskjellige bøker og er antakelig den mest episke historien du kommer til å lese om kaniner noensinne om du leser den. Dessuten er Richard Adams ekstremt flink til å skrive. Terningkast 5!

– Essex County av Jeff Lamire

Grafisk roman på over 600 sider som likevel er så fengende og interessant at den går svært fort å lese. Fint tegnet, til tider rørende og veldig fin generelt sett. Terningkast 5!

– Dancing Jax av Robin Jarvis

Engasjerende og original, spennende og intens og irriterende nok avsluttet på en sånn måte at man egentlig bør ha oppfølgeren tilgjengelig med en gang (og nå har jeg så mange uleste bøker at jeg skal prøve å unngå å kjøpe flere bøker før tidligst midten av august, noe som antakelig er dømt til å gå til helvete kjenner jeg meg selv rett). Om en bok som har magiske, hypnotiserende evner som er farlige og med mange interessant karakterer og alt det der. Terningkast 5!

– Wee Free Men av Terry Pratchett

Jeg har et ørlite Terry Pratchett-dannelsesprosjekt der jeg prøver å låne minst en bok av ham hver gang jeg er på biblioteket og sist ble altså denne boka med meg hjem. Forøvrig er dette i grunnen en ganske genial bok og finfin, sjarmerende og smart så den var vel verdt lesingen. Terningkast 5!

– Atmospheric Disturbances av Rivka Galchen

En veldig fascinerende bok som både var kjølig og romantisk på samme tid og som i tillegg fikk meg til å føle meg smart. Dessverre ikke så fengende skrevet og den var litt kjedelig til tider, men den var bra uansett. Terningkast 4!

FILMER

– The Soloist

Det kan ha vært det at den litt for åpenbart etter min mening har blitt laget med mål om å sanke en og annen Oscar (et forsøk som så vidt jeg vet ikke lyktes), jeg vet ikke helt, faktum er uansett at jeg er litt usikker på denne filmen. Men den har jo en god historie da og det er godt spilt og alt det der så det er jo fint. Og jeg liker at den er så musikalsk. Terningkast 4!

– Shine

Svært interessant film om en pianist og basert på en sann historie (akkurat som “The Soloist” for så vidt) og denne filmen likte jeg ganske godt, dessuten er den svært så musikalsk denne og. Terningkast 5!

– The Muppets Movie

Herlig underholdning og jeg tror riktignok jeg hadde likt den enda bedre i en kinosal for det er litt en film man bør se sammen med mange andre, men den var og er super uansett og har fin musikk, god humor og masse sjarm. Terningkast 5!

The Dark Knight Rises

Ok, man kan sikkert plukke denne filmen fra hverandre hvis man bestemmer seg for det, men jeg syns dette var en fantastisk film og en super avslutning på en høyst vellykket Batman-triologi. Jeg syns denne filmen var rørende, spennende, smart og kul og likte i grunnen alt ved den. Så det så! Terningkast 6!
***

Det var min oppsummering angående juli og jeg er allerede spent på hva august vil by på av nye litterære og filmatiske opplevelser. Jeg veit i alle fall om tre forskjellige filmer som kommer på kino i august og som jeg MÅ se så det er jo noe. Og jeg har utrolig masse å lese på fremover 🙂 Yay! Men nå tenkte jeg å avslutte med et kort utdrag fra en historie jeg ikke vet hva skal bli til, men som jeg skriver litt på i ny og ne for tiden. Det handler om musikk og snø selv om det er sommer i stedet for vinter nå (uansett om værgudene ofte tror at det er høst for tiden) og det kan hende jeg poster mer når jeg har skrevet mer, dette er bare et lite utdrag sånn for moro skyld. God fornøyelse (og det kan hende jeg prøver meg på Camp Nanowrimo, jeg har i alle fall en ide nå og hvis det skjer kan det dukke opp utdrag fra det etter hvert og for øvrig kommer nok neste blogginnlegg på fredag, vi bables!):

 

Snødronningens bieorkester

Ja, musikk, det er en konsert på gang. Snødronningen har tilkalt biene sine, alle bevæpnet med sine instrumenter og klare til å spille natten til ende. En litt keitete pianist med briller roter litt før han får satt opp notehefte sitt og så setter seg ned. Han tørker brillene sine med et lommetørkle og så er han klar, like klar som stjernene er til å lytte. De er publikum, for orkestre trenger et publikum, noen som kan ta i mot musikken i stille ærbødighet før de bryter ut i applaus etterpå i form av stjerneblink i ly av måneskinn. Én av flere strykere stryker hånden sin over instrumentet sitt, en nydelig og eldgammel fiolin som hun tenker på som barnet sitt. Vanligvis gjemmer hun seg bak håret sitt, tykt og svart og blankt som fløyelsgardiner, men i natt vil hun kunne gjemme seg i musikken. Tonene som vil trille seg vei mellom gatelyktene, mellom bare vintertrær og husene der folk har tent i peisen siden det er kaldt, en slik kald kveld man finner i begynnelsen av januar når året er et nyfødt barn selv og man vet det utover året vil vokse til, lære verden å kjenne og til slutt nå desember som en klok gammel mann eller kvinne med tusenvis av hemmeligheter. Og kvinnen med fiolinen, som legger buen i riktig posisjon og bare venter for det er ikke lenge igjen, snart skal alt begynne.

 

3 kommentarer
  1. Veldig fint lite utdrag du har posta her! Sjøl har jeg utrolig nok ennå ikke fått somla meg til å se The Dark Knight Rises. Jeg ser pinlig få filmer og tilsvarende mengde bøker om dagen, men sånn går det kanskje når man jobber mer eller mindre hver dag. God helg!

  2. Jeg tenker litt at det å få sett filmer og lest bøker også handler litt om prioriteringer. For jeg finner masse tid til å lese selv om jeg har åtte timer arbeidsdag hver dag. Men alle er forskjellige selvfølgelig 🙂 God helg selv og så koselig at utdraget falt i smak =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg