Der jeg bobler over av glede over ymse episkheter og anmelder fine filmen som alle kattefans burde se :)

Heisann! Greia er at jeg nesten bobler over av entusiasme for øyeblikket for jeg har tenkt meg på kino på fredag og se “Brave” (anmeldelse vil dukke opp i løpet av neste uke) og jeg skal se musikalen “Spelling Bee” på lørdag (og nå veit jeg hvor Sagene Festivitetshus er så oddsen for å rote meg bort er desto mindre) og begge disse tingene er jo helt awesome. Og snart er det spillkveld på Humanismens Hus igjen og det er bare to uker til Oslo Bokfestival og Oslo Kulturnatt (den helgen blir seriøst hektisk, jeg gleder meg!) og jeg syns det er så gøy med slike episke finheter å se frem til. Det vil dukke opp anmeldelse av “Spelling Bee” i neste uke også (bare så dere vet det) for jeg har mål om å anmelde så godt som alt jeg ser av teater så det så.

Ellers, se her:

 

Jeg så jo altså filmen “Puss in boots” for ikke så lenge siden og nå tenkte jeg å poste en anmeldelse av denne finfine kattevennlige og superengasjerende filmen sånn for moro skyld. Jeg håper det er av interesse:

 

Puss in boots

Yay! Denne filmen er awesome! Her følger vi Katten med støvlene, kjent fra Shrek 2, 3 og 4 som han katten som tidvis ser så sykt adorabel ut at det er til å smelte av, og hva som gjorde ham til ham. Det er ganske Zorro-aktig naturlig nok (Antonio Banderas rolle som Zorro var jo åpenbart inspirasjonen bak hans stemmedubbingsrolle som Puss in boots), men er også et klassisk Dreamworks-eventyr. Man følger altså den støvlekledde katten Puss fra hans barndom på et foreldrehjem der han blir venn med Humpty Dumpty (Lille Trille satt på hylle-egget), videre til han som en eldre katt blir beryktet av ymse grunner og deretter på jakt etter en kylling som legger gullegg og her er det tydelig «Jack og Bønnestengelen»-inspirasjon. Og hele veien er det spennende og engasjerende og super underholdning uansett om det ikke er verdens mest originale historie.

Og jeg liker dette, jeg. Utenom at Puss er en svært kul fyr generelt sett og at denne filmen antakelig vil gjøre alle katteelskere særdeles tilfredse, så er dette også en film som er full av sjarm og som behagelig nok er ganske fri for ambisjoner utover å skape en svært underholdende film som passer for flere målgrupper samtidig, noe den får til med glans.

Dessuten er animasjonen fantastisk og den bruker noen kryssklippingsteknikker som jeg ikke kan huske å ha sett i animasjonsfilmer før og det er bare en bonus. Jeg liker ellers karakterene generelt sett (utenom Jack og Jill som jeg syns var ganske ufyselige, men det var det vel i grunnen meningen at man skulle syns) og jeg digger dansesekvensene (men dansesekvenser er det særdeles sjelden at jeg ikke liker, jeg elsker jo å se dans både i filmer og på tv). Det er ellers actionfylt, en god historie og hvis man liker katter og animasjonsfilm er man generelt sett i trygge hender her.

På den negative siden er det jo litt vel klassisk denne storyen som formidles her. Og jeg syns det hadde vært gøy om noen karakterer fra Shrek-filmene (utenom Puss) dukka opp i små biroller i det minste. Dessuten er jeg svært glad i Dreamworks, men jeg liker fortsatt Pixar bedre for de føler jeg har mer dybde i filmene sine og tør mer, Dreamworks sine filmer liker jeg kjempegodt, men de blir mer ren underholdning.

Med det sagt så er dette små bagateller og fakta er jo uansett at «Puss in boots» er en svært fin film som jeg klart anbefaler. Terningkast 5!

***

Enda en grunn til å se denne filmen er denne morotrailerdingsen jeg fant på Youtube:

 

Det er rett og slett en parodi på den velkjente Old Spice-reklamen med Katten med støvlene og resultatet er jo awesomehet som plutselig fikk meg til å like Dreamworks enda bedre. Yay!

Ellers så liker jeg at det går mot høst (selv om jeg er litt mer skeptisk til at det blir kaldere om morgenen og at det blir fortere mørkt om kvelden, men sånt hører jo med vel så mye som trær i vakkert fargespill), jeg liker at jeg har funnet ut at man sovner desto raskere om kvelden om man ikke hører på musikalcd på senga, men bare leser seg i søvn og jeg liker at jeg i morgen igjen kan starte dagen med å se nye SYTYCD-klipp på Youtube =D Ja, det er generelt mye som er likbart og nå tenkte jeg å avslutte dette innlegget og så kommer neste innlegg antakelig på lørdag. Vi bables!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg