Det Store Stygge Nanowrimo-innlegget med litt info om årets mål og sånt :)

Fin ting, jeg har sluppet både å trene og å moppe og støvsuge i dag siden jeg rett og slett ikke har hatt tid. Faren min har nemlig hatt bursdagsselskap og det har tatt opp mesteparten av dagen (og vært fryktelig koselig ikke minst)! Og det fine er at han ble kjempeglad for gaven fra meg som var dette:

Det er ikke så tydelig her, men jeg tegnet ham og samboeren hans, Petra, og så er det “Cola”-hilsener siden jeg forbinder faren min med Cola i ganske stor grad (han lærte meg å elske det da jeg var halvannet år gammel visstnok) og det er fra Karoline (selvportrett med meg bak en bok naturlig nok). I tillegg skrev jeg en sang med melodien “Just a Gigolo” (siden det er den sangen han velger å synge hvis det er snakk om karaoke) og tekst som jeg fant på og den fremførte jeg til stor applaus siden jeg er veldig lite sjenert sånn sett. Jeg har fått ekstra dilla på å tegne i det siste i grunnen og har sånn tilfeldigvis tegneblokk, tegneblyanter og tusjer liggende i veska til enhver tid, det er så fint at man kan lage kreative ting til folk, det blir jo mye mer personlig også 🙂
***

Men NÅ skal temaet være Nanowrimo, dette skal være det store, stygge Nanowrimo-innlegget med masse fascinerende informasjon om prosjektet mitt, målene mine, premieplaner og så videre og så videre. Forhåpentligvis er det i alle fall en smule interessant å lese om.

Historien og ymse mål

I år handler historien min om Samuel, Minette og Ravna som blir brikker i et større spill på tvers av flere verdener. Samuel er fra Superlandia der 98% har en form for superkrefter og blir valgt til å være superhelt eller superskurk når de er tre måneder på og så blir det basically forventet at de lever opp til den skjebnen de har blitt tildelt. Og Samuel passer ikke inn for han har ingen superkrefter og han har ikke spesielt lyst på det heller, noe få viser særlig forståelse for. Heldigvis har han en uke hvert år der han får dra til vår verden på en form for inspirasjonsutflukt og der møter han Minette som er der i samme ærend. Hun kommer egentlig fra verdenen Melodicus der 98% har talent for musikk, dans og drama (eller bare en eller to, men det er mange trippel threats) og Minette elsker sang, dans og teater, men mangler talent helt og holdent. Samuel og Minette blir fort venner og sniker seg på besøk til hverandres verdener og slikt, men av ymse grunner setter deres vennskap tre verdener i fare og de må finne en måte å redde situasjonen. Opp i alt sammen kan vi legge til politiske konspirasjoner, skumle skyggespill og musikalnumre bare for å nevne noe og resultatet blir forhåpentligvis både spennende og interessant.

Når det gjelder historien min har jeg forøvrig allerede planlagt alt supernøye, jeg klarer bare å fullføre romanprosjekter hvis jeg har alt planlagt på forhånd har jeg funnet ut for hvis ikke så blir det sånn tjue sider før jeg begynner å skrive på noe annet siden jeg er seriøst udisiplinert utenom Nanowrimo-november da jeg til gjengjeld gjerne er såpass disiplinert og flink at jeg ofte når 50 000 ord i god tid før første desember. I år er forresten målet mitt det mest ambisiøse jeg har hatt noen gang for jeg har kommet frem til at historien min skal bestå av tretten deler som hver skal være på rundt 6000 ord noe som vil medføre at jeg altså har mål om å skrive 78 000 ord hvert fall i år (noe som jeg har funnet ut at vil tilsi over 270 sider hvis man bruker skriftstørrelse 12 og halvannen linjeavstand og slikt). Så kort oppsummert er jeg gal! I tillegg skal jeg starte hver del med å intervjue delene, noe som vil se ca sånn her ut:

Navn: Del 1 eller 2 eller videre

Hvor tar du plass: Superlandia (eller Melodicus eller Norge eller flere verdener)

Hva skjer i deg (kort oppsummert)?:

Hvordan vil du beskrive deg selv?:

Hvilken sang forbinder du med deg selv?:

Hvorfor er denne sangen så passende for deg:

Hvorfor burde vi stemme på deg:

Ideen er at det skal brukes en side der for eksempel Del 1 og senere Del 2 og så videre introduserer seg selv og svarer på disse spørsmålene før de tar til og så skal jeg på slutten av boka ha et stemmeskjema sånn at man kan stemme på den delen av boka man likte best. Jeg tenkte at dette kunne være litt kreativt og originalt og i tillegg vil det jo bli litt ord ut av dette aspektet også og det blir en fin variasjon og slikt. Og så er det kjekt å vite litt om hva som venter en i delen man skal til å lese kanskje. 

En annen ting er at jeg har laget en playlist der man kan høre 13 sanger, en for hver del og hver passer til sin del på sitt eget selsomme vis og jeg skal bruke et senere innlegg på å forklare sangvalgene nøyere, men for nå er det bare fin musikk som akkompagnerer historien.

Så jeg skal altså skrive nærmere 80 000 ord hvis alt går etter planen og alt sammen har jeg attpåtil mål om å skrive i november siden jeg har andre skriveprosjekter i desember (julekalender på Facebook igjen selv om fjorårets julekalenderhistorie så vidt meg bekjent bare hadde én leser). Det fine er jo at det er masse tid til å skrive før jobb hvis man står opp for eksempel to og en halv time før man må dra i retning jobb (noe jeg har tenkt å drive med i november siden jeg tross alt er litt sprø) og man kan skrive på kafé og på kvelden og jeg tror egentlig dette skal gå helt fint selv om jeg har ekstremt ambisiøse mål i år 🙂

Premier og motivasjon

Hovedmotivasjonen for Nanowrimo er jo at jeg ønsker å bli forfatter og er veldig glad i å skrive (uansett om jeg ikke skriver nok ellers), men jeg blir også veldig motivert av peptalks-ene man blir sendt på mail av ymse forfattere (deriblant Nick Hornby i år, noe som er råkult siden jeg i det siste har blitt veldig fan av ham), diplomen man kan skrive ut når man vinner, stoltheten og hvor himla kult det er når man har fått skrevet ut et eksemplar av Nanowrimo som man tilfeldigvis kan ha med i veska og bla i og så være sånn “å nei dette er bare romanen jeg skreiv i november” hvis noen skulle spørre hva det var, det faktum at Nanowrimo-historier kan være ypperlige gaver til folk og at det imponerer folk jeg kjenner veldig mye.I tillegg pleier jeg å premiere meg selv hvis jeg vinner med å bestille en liten pakke fra Amazon med noen ting jeg har UTROLIG lyst på og som jeg ikke får lov til å bestille meg før tidligst februar om jeg ikke vinner. Noe som betyr at jeg MÅ vinne siden tingene er såpass viktige. Og premiene om (når) jeg vinner Nanowrimo i år skal være:

– Ask the Passengers av A.S. King fordi hun er yndlingsforfatteren min og en jeg er nødt til å lese alt av og den høres forøvrig ut som en bok jeg vil elske. Noen bøker bare vet man at vil falle i smak, vet man at vil gi en noe helt spesielt og dette er en sånn bok for meg. I tillegg liker jeg coveret og den har et interessant tema og ja, jeg vil lese!

– The Girl who fell beneath Wonderland and led the revels there av Catherynne M. Valente fordi det er oppfølgeren til en av de aller beste bøkene jeg leste i fjor og fordi jeg elsker skrivestilen til Catherynne M. Valente, dessuten virker den så himla inspirerende at jeg får vann i munnen bare av å tenke på den 🙂

– Tunneling to the center of the earth av Kevin Wilson fordi det er en novellesamling der jeg ha fått lest et kort utdrag via internett og det ga veldig mersmak. 

– Bring it on Cast Albumet fordi det er en cd jeg trenger i musikalcdsamlinga mi. Dessuten kan jeg jo lytte til musikken på Spotify, men i enkelte tilfeller er ikke Spotify nok, noen cder trenger man fysisk å eie og dette er en sånn cd. 

Det kan også hende at jeg bruker penger på Nintendo-spill eller teater etter Nanowrimo, men det tar jeg som det kommer. Og jeg vurderer å skaffe meg Netflix, men det skal jeg være fornuftig nok til å vente med til etter november siden det hadde vært farlig med slike fristelser når man liksom skal prioritere skriving og ikke alt mulig annet. 

Annet

Så jeg har altså storslagne mål og ambisjoner for i år og samtidig har jeg veldig tro på meg selv for jeg har vunnet Nanowrimo fem ganger før og det er sånn sett mye grunn til å tro at i år ikke skulle være noe unntak uansett om jeg altså har større mål enn før dette året. Det hjelper jo at jeg også har alt planlagt og kjenner figurene mine veldig godt (dvs. har laget dem på dollmakers og vet hvilke personlighestyper de er og alt mulig sånt), samtidig som jeg ikke kjenner dem for godt heller. Jeg har fortsatt en del ting jeg ikke vet om karakterene mine som jeg vil finne ut når jeg skriver om dem og dermed er det fortsatt rom for overraskelser. Og jeg har allerede noen geniale ideer til folk som vil få Nanowrimo etter hvert uansett om de vil eller ei så det er fint og jeg gleder meg dødsmye til 1. november da jeg kan sette i gang med skrivinga for alt jeg vil skrive på for øyeblikket er nettopp Nanowrimo, ingenting annet føles like viktig og essensielt nå. 

Jeg kommer forøvrig ikke til å ta pause fra lesing eller film eller andre ting på grunn av Nanowrimo. Bøker går det ikke an for meg å la være å ta pauser fra, jeg er for glad i dem til det og jeg kommer kanskje ikke til å lese de mest tykke og intellektuelle bøkene i november (men de dropper jeg jo resten av året også så det er jo ingen forandring), men jeg kommer til å lese og det blir nok like mye som resten av året. Og jeg har minst to filmer jeg MÅ se på kino i november (selv om jeg ikke lenger har fribilletter, men hallo, jeg kan ta meg råd til kino, jeg har mer enn nok til sånt) og kommer til å bruke biblioteket eller leie film i ny og ne sånn som ellers for man må ha noe variasjon også. Ideen min er å få skrevet minst 2000 ord hver dag (og gjerne mer, men væffal det) og så satse på å ha det skrevet før jeg eventuelt ser film og sånt på kveldene. Og det eneste jeg kommer til å nedprioritere er Nintendo fordi det er veldig lett å spille lenger enn man tenkte, dessuten skal jeg prøve å få skrevet dagens kvota minst før jeg titter innom Youtube. Litt praktisk er jeg jo 😉

I alle fall gleder jeg meg fryktelig til å skrive i vei og jeg vil nok bable masse om Nanowrimo på bloggen min fremover (så veit dere det) for jeg elsker det. Nanowrimo er et av årets definitive høydepunkt og det er riktignok litt synd at det i år ser ut til at jeg vil ha ganske liten mulighet til å dra på skrivemøter (noe jeg dro på av og til i fjor og syntes var veldig koselig, ikke minst fordi jeg hele tiden var den på skrivemøtene som hadde skrevet mest og kommet lengst hele tiden, bwahaha), men jeg kan dra massevis på kafé så det er jo kult! Og jeg elsker konseptet mitt og karakterene og alt i grunnen så dette blir fenomenalt! Yay!
***

Så det var litt fascinerende informasjon om Nanowrimo 2012 og nå skal jeg bare få postet dette innlegget og så er jeg i grunnen nødt til å legge meg siden det tross alt er mandag og arbeidsdag meget snart. Men jeg har tenkt å blogge igjen på onsdag tenker jeg og så håper jeg dette innlegget er av interesse og at folk vil være interesserte i utdrag og annen Nanowrimo-fiksert babling i november 🙂 Hurra! 

 

11 kommentarer
  1. Synes historien din virker både original og spennende ut! Håper du legger ut noen utdrag i løpet av November 😉 Tenker du at du har tenkt til å sende inn utkastet til et forlag? 🙂
   Og for et mål! Jeg satser på å få akkurat 50 000 ord sånn at jeg kan kalle meg for vinner, hehe. Og ja, det er viktig med premier som motivasjon, selv om man elsker å skrive så kan det være litt slitsomt innimellom og da trenger man en ekstra dytt. Gleder meg!

  2. Så bra at historien min lyder original og spennende, det er fine ord 🙂 Jeg tror ikke utkastet vil sendes til forlag, men målet er å lese gjennom det på nyåret og så få redigert det (og det faktum at jeg har akkurat det målet hvert år uten at det gjennomføres er uvesentlig sikkert) og etter det eventuelt prøve å sende det til forlag.
   Og ja, jeg er skikkelig ambisiøs i år og premier er en super motivasjon. Gleder meg fryktelig selv!
   Takk for en fin og koselig kommentar =D

  3. Syns fortsatt du er kjempetøff som begir deg ut på Nanowrimo år etter år. Skjønner helt ærlig ikke åssen du får tid til det, men det er vel kanskje et talent, det og. Gleder meg uansett til å lese utdrag, dette høres jo veldig eventyrlig og karolinsk ut!

  4. Jeg er flink til å finne tid til ting jeg virkelig har lyst til å finne tid til egentlig og så bra at det høres karolinsk og eventyrlig ut, det er ypperlig =D Tusen takk for fin kommentar!

  5. Høyrest så kjekt ut å vere med, og ikkje minst å greie det. Eigentleg tenkte eg at eg skulle prøve i år, men så har eg to eksamenar i slutten av månaden og då verkar det ikkje heilt smart å legge i veg med eit slikt prosjekt…
   Lykke til!

  6. I morgen er “Sirkuset” i gang dessverre. Man det varer takk å pris bare en måned. Du ser på å slippe å trene som en godt. Jeg har aldri trenet jeg. Ha en fin dag!

  7. Ser den med eksamenene, regndrope, det er smartest å prioritere, dessuten vil du sikkert ha mulighet til å delta senere. Takk for lykke til-ønsket 🙂
   Og ja, sirkuset er straks i gang, Anne-Mari! Bwahahaha! =D Ha en fin dag selv (og det var først og fremst å ikke ha tid til å vaske og støvsuge som jeg var happy over)!

  8. Det er rett og slett beundringsverdig! Jeg har aldri likt å skrive, spesielt ikke lange tekster, så det faktum at du alt har vunnet fem ganger imponerer meg voldsomt! Høres ut som motivasjonen og skrivelysten er på topp, skulle ønske jeg var like flink til å gi meg en boost før krevende prosjekter. Lykke til! : )

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg