Oppsummeringsinnlegg 3m

Ok, nå er jeg veldig i julemodus, jeg lytter til og med til Putti Plutti Pott på Spotify for øyeblikket 🙂 Men det må da være lov, det er nesten umulig å ikke kjenne i alle fall et ørlite snev av julestemning når det er så himla vinterlig ute med snøen (selv om den er mer av det småirriterende glatte og slapsete slaget for øyeblikket) og det er første november i morgen. Og himmelen var nydelig på mandag:

Ellers: hurra! I morgen er det første november, dvs. Nanowrimo =D Ååå, jeg gleder meg til å sette i gang <3 

Men nå skal jeg oppsummere oktober bok- og filmmessig sett for denne måneden har jeg fått lest og sett en hel del film og det er jo fint. Planen er å få sett en masse film og få lest en del bøker i november også selv om jeg har essensielle ting som skriveprosjekter å prioritere. Jeg har tenkt å bli gal i november, hurra! Nå skal resten av innlegget brukes til å oppsummere i vei og så kommer neste blogginnlegg enten fredag eller lørdag. God fornøyelse!

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for oktober

BØKER

– The last unicorn av Peter S. Beagle

Umulig å ikke i alle fall bli en smule betatt av for dette er en virkelig nydelig skrevet bok som både er eventyrlig og inspirerende. Dessuten handler det om enhjørninger, da må det jo være awesome, det sier seg selv. Terningkast 5!

– Athos i Amerika av Jason

Fin og fascinerende grafisk roman, jeg liker alltid Jasons bøker 🙂 Terningkast 5!

– The knife of never letting go av Patrick Ness

ARG! Frustrerende, men awesome bok som man vil kaste i veggen stadig vekk, men samtidig elsker fordi den er så sykt inni gusjegrønne granskauen spennende. I tillegg er Patrick Ness et ondt geni som jeg digger veldig nå. Terningkast 5!

– The ask and the answer av Patrick Ness

Oppfølger og andre bok i Chaos Walking og like dårlig for nervene som enern siden det også her er superengasjerende og så spennende at det umulig kan være sunt. Terningkast 5!

– Monsters of men av Patrick Ness

Tredje boka i Chaos Walking-triologien og den mest spennende og suggerende av dem alle. Awesome, kort oppsummert! Terningkast 6!

– You deserve nothing av Alexander Maksik

Fint skrevet, men den ga meg egentlig ikke så mye. Samtidig er jeg litt urettferdig for jeg hadde nok likt denne boka bedre om ikke jeg leste den rett etter noe superduperengasjerende. Dette var bare en bok, ikke en BOK med Caps Lock der man er helt i himmelen og da blir det litt letdown. Dette var fortsatt en absolutt fin leseropplevelse og som sagt så var den svært fint skrevet. Terningkast 4!

– A long way down av Nick Hornby

Jeg har for tiden litt dilla på Nick Hornby for han skriver så fint og har så gode setninger og det er liksom så naturlig lesning, flyter så fint og dette er intet unntak. Dessuten liker jeg at ting ikke løser seg perfekt på slutten og at han er ganske realistisk på en fin måte. Terningkast 5!

– Iskalde Grøss

Samling med Iskalde Grøss-historier som riktignok ikke er særlig skumle, men som tar det igjen med å være ypperlig underholdning i disse Halloween-tider. Terningkast 4!

FILMER

– Hello Dolly

Veldig super og herlig musikal med kule karakterer og flott musikk som fikk meg til å tenke at Wall-E har fryktelig god smak når det gjelder musikaler =D Terningkast 5!

– Snow White (ballett)

Filmet ballettversjon av Snøhvit med en awesome ond heks og virkelig imponerende dansing som ble litt kjedelig likevel. Terningkast 4!

– Alice in Wonderland (ballett)

Filmet ballettversjon av Alice i Eventyrland med fantastisk dans som sjarmerte, engasjerte og så absolutt var verdt å se. Terningkast 5!

– Tintin og Enhjørningens hemmelighet

Eventyrlig og spenningsfylt, flott animert og med masse humor på toppen av kransekaka. Terningkast 5!

– Hjem til jul 

Rørende, interessant norsk julefilm som minnet meg på at jeg bør se mer av Bent Hamer og som var svært menneskelig, sår og vakker. Terningkast 5!

– Saawariya

Ganske fortryllende Bollywood-musikal med pene mennesker og flott musikk som dryppet av romantikk og eventyrlighet. På den negative siden sovnet jeg av den flere ganger fordi den nesten er for drømmende, det er liksom en sånn film som svever så mye at man må være konsentrert for å ikke hypnotiseres. Uansett verdt å se og jeg har fått sett alt jeg sovnet fra i ny og ne. Terningkast 5!
***

Det var oversikten og nå skal jeg drikke te og så bables vi! Og neste gang jeg blogger har jeg forhåpentligvis minst 3000 ord 🙂 

4 kommentarer
  1. Superfint bilde. Ble litt utydelig, men det var en fin effekt. Pussig å tenke på at det var litt Halloween å det bildet du postet fikk meg i Halloween stemning.

  2. Måtte omsider google Chaos Walking etter alt snakket ditt om det, og jeg, som er inne i en science fiction-periode for øyeblikket, blei ganske fascinert av det lille handlingsreferatet jeg leste. Men, er det noe jeg ikke trenger etter å ha plukka med meg ti gratis titler som betaling for min opptreden på Bookstars her forleden, så er det nok nettopp bøker. Hvilket jeg forøvrig har lest en del av i det siste, noe som er en høyst positiv utvikling 🙂

  3. Jeg har kanskje nevnt Chaos Walking en del i det siste (ehm… fikk veldig dilla nemlig) og jeg håper du ender opp med å lese dem etter hvert for jeg tror du ville likt dem veldig godt =D Men jeg forstår at når man har fått tak i ti nye bøker gratis så trenger man kanskje ikke mer bøker med en gang i hvert fall, ser den! Uansett er bøker fint <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg