Ting og tang og andre ting :)

Heisann! Siden sist jeg blogget har det ikke skjedd så mye spennende. Jeg har kjøpt billett til å se “Reisen til Julestjernen” på lørdag (tenkte å anmelde den på søndag), jeg har julebrus og noen godteting som jeg koser meg med nå og jeg har over 75 sider på Nanowrimo. Når det gjelder sistnevnte så føler jeg at ting går veldig bra i år og i år så jeg på som den store testen hva Nanowrimo angår siden jeg i år har så mye annet jeg driver med utenom Nanowrimo som syv timer jobb hver hverdag, trening to ganger i uka og ymse andre ting jeg finner på som kafébesøk og kino og så videre og så videre. Det viser seg at med alt annet jeg finner på i tillegg så klarer jeg likevel å få skrevet ca 3000 ord hver dag. Det er jo temmelig awesome! 

Ellers så er jeg veldig happy for jeg har praksis i en bokhandel, jeg kan faktisk være omgitt av bøker, notatbøker og tegnesaker hver eneste dag, det er helt vidunderlig å tenke på <3 Og jeg er også veldig glad for at jeg startet med kule ting som praksis i bokhandel nå og ikke tidligere for hadde jeg begynt å jobbe i en bokhandel for bare et år siden hadde jeg forventet noe perfekt og og hatt alt for høye forventninger. Nå derimot kom jeg jo rett fra praksisen på Fretex-butikken der jeg også likte meg veldig godt og var mer derfor mer ambivalent (å, jeg elsker det ordet) på forhånd og det har vært praktisk. For bokhandel er jobb som alt annet og av og til er det lite å gjøre og da er det litt kjedelig, mens det andre ganger er hektisk. Men jeg liker det veldig godt for det er fin stemning der, det er koselig, jeg er omgitt av ting jeg elsker hele tiden og ukene flyr av gårde. Og det fine er at dette krever mer av meg enn oppgavene jeg hadde på Fretex. Det er ikke vanskeligere nødvendigvis, men jeg føler at jeg får mer ansvar og at jeg i større grad kan dra hjem fra jobb og føle at jeg har brukt dagen til noe reelt og det er en veldig fin følelse. Og uten at det har så mye å si så er det jo en hel del fordeler med å jobbe på bokhandelen i form av kortere arbeidsdager, kortere vei til jobb eller til kaféen på Hasle, kafé i nærheten der kakao er skikkelig billig og slike ting. Dessuten er det superpraktisk om morgenen for jeg står liksom opp halv syv og har over to timer til skriving og internett før jeg drar hjemmefra ti over ni og så er jeg likevel på jobb et kvarter før butikken åpner. Jeg føler at jeg virkelig får en hel masse ut av dagene for tiden og det elsker jeg. Så ting er fint jobbmessig sett også 🙂

Og jeg leser på en utrolig fin bok for øyeblikket som definitivt må anmeldes når den er lest ut og hvis jeg skal kommentere på noe som helst så er det kanskje at jeg er fundamentalt uenig med værgudene. Jeg vil ikke at det skal være så vinterlig allerede. Ok, så er jeg i utgangspunktet ikke noe veldig vintermenneske, men det er helt greit med snø i desember for da er det så koselig og julete. Problemet med vinter er mest at den føles så himla lang. Snøen begynner gjerne å dukke opp alt i november og så blir man liksom ikke kvitt den før i april og jeg vet vi bor i Norge og alt det der men likevel. Dessuten ELSKER jeg høsten med fargerike trær og det at det begynner å bli kaldere, men ikke er superkaldt, heller kaldt på en litt deilig og frisk måte der man puster inn høstlufta og kjenner at man lever og blir derfor alltid litt deppa når den første snøen kommer rett og slett fordi det medfører at løvene faller ned i stedet for å bli værende på trærne og så blir trærne bare og jeg liker trær best med løv på. Og så er vinteren egentlig helt perfekt for meg siden jeg er innemenneske uansett årstid og elsker varme drikker og å kose meg og om vinteren kan man på en måte gjøre det med mye bedre samvittighet enn resten av året, men jeg glemmer magien med snøen i lyset fra lyktestolpene og husker glatthet og kulde og slaps og det er dumt av meg. Så det mest perfekte hadde i grunnen vært en kombinasjon av høst og vinter der det var snø og ordentlig snø, ikke glatt og slapsete sørpe som gjør skoene gjennombløte, men kram, skikkelig snø som man kunne lage snømenn av, men så lot bladene bare være å falle ned fra trærne og var i stedet røde og oransje og tilstedeværende hele vinteren i gjennom siden fargerike løv er det beste med høsten og så kunne gradene vært rundt seks, syv plussgrader og følgelig nok til at skjerf og lue og strømpebukse blir nødvendig, men ikke så kaldt at man virkelig fryser. Og så kunne det ikke regnet noe i det hele tatt mellom fra november til februar for regn om vinteren føles mer feil enn snø og regn er bedre om våren uansett for da fører det hen mot blomsterspill. Jeg kan se det helt for meg hvordan ting kunne vært.

Egentlig har jeg veldig lite mer å bable om nå for jeg kunne skrevet et langt innlegg om Stjernekamp eller Nanowrimo-playlister eller noe annet fascinerende, men egentlig føles det litt teit å skrive på lange ting som ikke er Nanowrimo så derfor skal jeg gi meg nå. Men neste innlegg dukker altså opp på søndag sannsynligvis og i mellomtiden kan dere jo kose dere med dette: 

 

I alle filmer der handlingen tar plass på 1800-tallet eller tidlig på 1900-tallet betyr hoste at personen har fått tuberkolose og kommer til å dø, akkurat det er like sikkert som det jeg fant ut på Videregående om at hvis en kvinne i en bok eller novelle som tar plass på samme tid blir kvalm eller har gått litt opp i vekt så betyr det automatisk graviditet. Og denne filmen gjør litt narr av hoste-fenomenet og det er kjempemorsomt og derfor skal jeg dele den. Fine Youtube og Tv Tropes som introduserte meg for denne filmen.

Og nå må jeg straks skrive mer!

3 kommentarer
  1. Wow, må si jeg er imponert over at du har skrevet 75 sider og 3000 ord hver dag! D: Misunnlig! Bra at du fortsatt er fornøyd med praksisen på bokhandleren (:

  2. Vel 3000 ord er jo litt med forbehold, noen dager blir det bare 2000 ord, men likevel, det blir en del hver dag og jeg er veldig fornøyd med det. Og ja, jeg stortrives! Takk for kommentaren =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg