Det julesangfikserte innlegget :)

Utenom at brannalarmene fortsatt går irriterende ofte i blokka der jeg bor og at det er litt dumt at ingen kommenterte innlegget mitt om Evita (men jeg veit i hvert fall at det ble lest for hun som ekspediterte meg på matbutikken i går nevnte at hun hadde lest det og leste bloggen min og sånt kult nok, så det fine er at ting leses selv når det ikke kommer kommentarer, det er bra) så er livet veldig fint. Ikke minst fordi alt ordner seg. For eksempel var jeg litt bekymret i går siden jeg jo vant billetter til Hobbiten-premieren, men misforsto litt da jeg deltok på konkurransen og i går fant ut at det var midnattspremiere jeg hadde vunnet billetter til og den passer det av ymse grunner dårlig for meg å se (skal jobbe i morgen, det går ingen t-baner hjem fra sentrum til Stovner midt på natta, jeg blir skikkelig trøtt av å se film på kvelden, osv.) og da trodde jeg at jeg måtte gi bort billetter eller noe. Men det gikk i orden og nå har jeg i dag fått to Norgesbilletter til å se Hobbiten på en dag som passer for meg så da blir det kino enten fredag eller lørdag tenker jeg. Hurra! Det er så utrolig fint hvordan ting i ni av ti tilfeller ordner seg for meg og det kan jo hende det hjelper at jeg er grunnleggende optimistisk generelt sett, men uansett. Alt går bra, jeg må huske på det de gangene jeg er i tvil. Alt går fint! 

Og nå nyter jeg en helt herlig bok om bjørner og forfattere som jeg bare må få anmeldt når den er lest ut og sånt og jeg har pepperkaker (har ingen bilder for øyeblikket, men de er fine og jeg gjør mitt beste for å unngå å bare kaste meg over alt av det med en gang, det skal vare en liten stund væffal) og drikker masse te og herre jemini, det er så rart å tenke på at det er under to uker til jul. Å, jeg gleder meg til alt med det. Gaver, julemat og familiehygge og en annen sentral del av julen: se julefilmer jeg har sett titusen millioner ganger før, men som liksom vil føles helt nye bare fordi det er jul (for eksempel den filmen der Tim Allen blir Julenissen eller Alene Hjemme). Og siden vi nå er inne på temaet jul tenkte jeg her å kåre mine fem yndlingsjulesanger for øyeblikket, skrive litt om hvorfor og poste fine versjoner av sangene. Dette vil sikkert bli koselig underholdning satser jeg på:

Julesangkåring

I første omgang når tematikken er julemusikk kan jeg linke til julemusikkplaylista mi på Spotify (som etter min mening er veldig awesome og nå har den hele to subscribers, yay!) som har alt fra kjente norske klassikere til julesanger fra musikaler og sånn sett byr på en god miks av kjente og ikke så kjente sanger. Og nå kommer listen over topp fem.

1) I saw mommy kissing Santa Clause

Jeg har alltid elsket denne julesangen, jeg syns teksten er sjarmerende, jeg liker at den forteller en historie og jeg syns den har en utrolig fengende melodi på toppen av det hele. 

Yndlingsversjonen min av “I saw mommy kissing Santa Claus” er definitivt denne versjonen der Teresa Brewer synger og det skyldes nok at det var den første versjonen av “I saw mommy kissing Santa Claus” jeg hørte også, men utenom det så er det jo også generelt sett en veldig fin versjon av sangen og jeg liker den litt barnlige stemmen til Teresa Brewer, den kler sangen veldig godt. 

 

Ellers er “Jackson 5”-versjonen av denne sangen ganske fenomenal den også. Den er litt mer dancey liksom og svinger mer og er altså et ypperlig alternativ. 

Og jeg liker også denne sangen på norsk og ja, generelt sett. Dette er absolutt en julesang jeg har veldig sansen for =D

2) Last Christmas

I det siste har jeg hatt denne sangen på hjernen veldig mye. Jeg har det litt moro med å synge den for meg selv når jeg er alene på norsk, sånn

“Forrige julen så ga jeg deg mitt hjerte, men allerede neste år ga du det bort. I år, for å spare meg fra tårer, så sparer jeg det til noen spesiell” selv om det rytmisk sett fungerer dårlig til melodien og sikkert høres veldig lite pent ut. Men sånn sett er jeg litt glad for at jeg ikke har talent for å synge i det hele tatt for folk som synger pent tenker sikkert en del at de vet de kan synge fint og derfor går de inn for å synge pent uansett. Jeg derimot vet at jeg ikke er spesielt flink til å synge og kan dermed skråle i vei i leiligheten min så mye jeg vil uten tanke på at det skal lyde fint. Det eneste jeg trenger er å ikke synge for høyt, men det går bra. 

 

Min yndlingsversjon av Last Christmas er naturlig nok “Wham” sin originale versjon og jeg elsker også videoen rett og slett fordi den egentlig er himla teit. Hele musikkvideoen er jo bare George Michael og venner som er på fjellet sammen og har det gøy og har liksom ingenting med teksten å gjøre egentlig og det gjør hele videoen episk. Dessuten er denne sangen kul fordi den egentlig er ganske trist (han gir bort hjertet sitt, men allerede neste dag gir personen han har gitt det til det bort og derfor bestemmer han seg for å spare det til noen spesiell) og så lærer han jo aldri for denne sangen spilles jo hver jul og jeg vet det ikke er sånn, men jeg dikter det frem slik at han hver jul opplever akkurat det samme (å gi bort hjertet sitt, å oppleve at det gis bort til noen annen, å spare det til noen spesiell) og så bare gjentar det seg og gjentar seg som en slags ond sirkel han ikke kommer ut av. Man kan egentlig begynne å tolke denne sangen veldig hvis man er i det rette humøret. 

 

Ellers elsker jeg Crazy Frog-versjonen av denne sangen som er nok et tilfelle på en video som ikke har noe med teksten å gjøre i det hele tatt omtrent. Den er genial!

3) Let me be your Father Christmas tonight

En av de fine tingene med denne sangen er at både jeg og broren min syns den er fenomenal. Vi sang den en gang sammen for mamma til hennes store underholdning siden broren min kunne teksten bedre, mens jeg traff tonene og kunne melodien bedre og sånn sett ble det en opptreden som sikkert var veldig morsom, men ikke særlig vakker å lytte til. Anyway! Denne julesangen er genial. Melodien er faktisk virkelig pen, sånn “ordentlig seriøs julesang”-pen, sånn i tillegg til å være poppa og passe Boyband-ish. Og så har vi teksten som krasjer litt med melodien og er mer morsom og useriøs. Og dette gjør at denne sangen er fin på opp til flere måter!

 

I tillegg er det jo en ganske romantisk sang da 🙂

4) Sonjas sang til Julestjernen

I filmen “Reisen til Julestjernen” fra 70-tallet (som jeg pleier å se deler av hver julaften, ser sjelden hele, men de viktigste delene får jeg med meg) finnes denne sangen, en sang jeg absolutt tenker på som en julesang og som er veldig fin.

 

Og noe av det jeg liker med denne sangen er hvordan den synges. Det er så enkelt og rett frem sunget og det føler jeg gjør at sangen gir sterkere inntrykk enn om det hadde vært tonetrilling meg her og meg der og alt sånt. Dessuten liker jeg Hanne Kroghs stemme på akkurat denne sangen veldig godt, det er så rent og klart og fint 🙂

5) Christmas Lullaby

Denne sangen er fra en slags musikaldings signert Jason Robert Brown (mer spesifikt er det en sangsyklus, så det er flere sanger og de har hver for seg en handling, men det er ingen sammenhengende historie gjennom hele syklusen) og er litt mer ukjent enn de andre sangene på denne lista. Men det er definitivt en veldig julete sang og den har nydelig tekst og melodi og fortjener sånn sett så absolutt en plass på denne lista.

 

Mens det finnes flere covringer av denne sangen på Youtube som er fine er det originalversjonen som man kan høre her som jeg liker best. Uansett er dette en sang som er veldig passende i disse adventstider.

Ellers liker jeg mange andre julesanger, deriblant alle på juleplaylista som ikke er nevnt, og jeg har veeeldig hekta på denne Mad Tv-julesangen som man kan se her: http://www.youtube.com/watch?v=PBWJV3Qf464 (det virket ikke å poste dette klippet på bloggen så da linker vi til Youtube i stedet) og elsker denne:

 

Og denne er teknisk sett ikke en julesang, men den har julete handling og inneholder Max og Langbein og er utrolig fin så den må være med (selv om jeg har posta den før). Og Tom Leonard som synger her og har stemmen til Max synger veldig fint, det er jo også en bonus, dessuten er Max søt 🙂
***

 Men nå skal jeg skrive på ting og drikke te og finne på ymse andre ting som ikke har noe med blogging å gjøre, men jeg blogger nok i neste omgang enten torsdag eller fredag så da bables vi!

5 kommentarer
  1. Fint innlegg. Jeg har nok en litt annerledes liste. Du kan les mer om den på bloggen min. Last Christmas som du la ut har en sammenheng mellom melodien og film. Han ene er forelsket i ei han ikke kan få. Vis du følge med på filmen ser du det veldig godt. Ellers ser jeg også på Reisen til julestjernen, me jeg må få med meg både den og tre nøtter til askepott før det er jul.

  2. Så heldig at du vant billetter til Hobbiten 😀
   Mine yndligsanger til jul tror jeg må være “All I want for Christmas”, men alle de sangene du la ut er herlige julesanger. Ååå, kan ikke tro at det er mindre enn to uker igjen til jul!!

  3. Skal titte på bloggen din, Anne-Mari og Last Christmas-videoen har likevel lite med teksten til sangen å gjøre (den bihistorien tar jo særdeles liten plass i videoen og mesteparten er bare en vennegjeng som finner på ting sammen). Og ja, det er fint med Hobbiten-billetter (og enda finere at jeg kan bruke dem akkurat når det passer meg) og “All I want for Christmas” er kjempefin den og. Så rart at det er under to uker til jul, klarer ikke helt å forstå det selv, men det er kult! 🙂

  4. Å, nå føler jeg meg som Grinchen, men jeg kjenner det er mye julemusikk jeg ikke liker. I hvert fall ikke de poppa julesangene, jeg misliker f.eks. sterkt “All I Want for Christmas is You”. Jeg foretrekker det faktisk litt klassisk med orkester i bakgrunnen. Det synes jeg er stemningsfylt. ^^

  5. Julesanger er jo smak og behag da, det er ikke noe grinchete ved å mislike en del julemusikk. Og sånn musikk du nevnte som er mer klassisk er nydelig det og 🙂 Det er absolutt stemningsfullt ja =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg