Et innlegg om “The Avengers” som forøvrig viser at jeg har veldig stor interesse for animasjonsfilmer :)

Heisann! Siden sist har jeg spilt en del Pokemon Black, sett litt film (selv om jeg har funnet ut at det å se filmer etter klokka 22:00 på kvelden egentlig funker ganske dårlig for meg for da blir jeg for trøtt til å følge helt med og så må jeg se ting på nytt og slikt) og funnet på andre finheter. Dessuten har jeg sett Idol-jubileumsshowet (som ikke imponerte særlig mye, men fortsatt var grei underholdning) og Idrettsgallaen (der jeg irriterte meg over grammatikken til folk som tok i mot eller ga priser, de sa veldig mye rart som ikke fikk dem til å høres særlig smarte ut). Det merkelige er at jeg liker musikk og film mye bedre enn sport, men av slike prisutdelingsgreier på tv syns jeg likevel Idrettsgallaen generelt er bedre enn både Amanda og Spellemannsprisen. Den er mindre tullete rett og slett og virker mer organisert. 

Ellers så kom det frem hvem som er Oscar-nominert for noen dager siden og det er jo interessant. Jeg ble personlig mest skuffet over at “De Urørlige” ikke var nominert blant beste utenlandske filmer i og med at det var en av de aller fineste filmene jeg så i 2012, men liker at “Les Miserables” (som jeg forhåpentligvis vil få sett neste helg!) var nominert til massevis. Jeg har forøvrig lite tro på Kon-Tiki når det gjelder utenlandske filmer for ja, den var fin og jeg likte den, men den er utrolig klassisk. Det er en sånn film som er både underholdende og interessant, men heller aldri utfordrer eller overrasker. Det er likevel kult at den er nominert. Ellers må det vel sies at den kategorien der jeg er mest nysgjerrig på hvordan det går er Animerte Filmer siden jeg elsker animasjonsfilmer og alltid har elsket det. Jeg har tenkt litt over saken og mens det bare er “Brave” og “Piratene” jeg har sett av de nominerte animasjonsfilmene så langt (“Paranorman” ville jeg ha sett for lengst om det ikke var for at kinoer tydeligvis har store problemer med å sette opp animasjonsfilmer på originalspråket og de siste to har jo ikke en gang kommet på kino i Norge enda og om de bare settes opp på norsk vil jeg i grunnen bli litt trist, “Frankenweenie” særlig MÅ jeg se på engelsk) tror jeg ingen av de vil vinne. “Brave” har jo en sjanse i og med at det er Pixar og det er en veldig fin film, men den er likevel nede på syvende plass eller noe sånt i min uskrevne mentale ranking av Pixar-filmer og langt i fra like fantastisk som for eksempel “Wall-E”, “Up”, “Ratatouille” og “Toy Story”-triologien. “Piratene” derimot er blant de aller mest underholdende filmene jeg så i 2012, men den er en typisk sånn film som er flott underholdning og flott laget, men likevel ikke blir tatt på alvor av de som bestemmer hvem som vinner priser. Egentlig håper jeg mest at “Frankenweenie” vinner for der “Wreck-it Ralph” høres ut som en utrolig kul Disney-film som vil appellere veldig til den delen av meg som digger tv-spill og “ParaNorman” antakelig er super den og, så tror jeg nok “Frankenweenie” er den filmen som har mest for seg rent kunstnerisk sett. Dessuten vil det her være snakk om stop-motion, Tim Burton, den er i svart-hvit (slik som fjorårets “The Artist”) og alt dette gjør at den føles mer ambisiøs enn de andre nominerte og det fortjener den å få noe igjen for. Men vi får se hvordan det går 😉

For øvrig er boka jeg leser på (“Seraphina” av Rachel Hartman) fortsatt fantastisk og jeg har ikke kommet så langt på den riktignok, men noen ganger er det litt fint å lese bøker i mer rolig tempo, la dem vare for man har jo ikke dårlig tid. Og ja, livet er fint. Men nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på å anmelde “The Avengers” og så blogge igjen enten tirsdag eller onsdag. Så da bables vi!

 

The Avengers

 

I enkelte tilfeller hører man mye positivt i en film, men så er det noe som stopper en fra å se dem på kino eller leie dem likevel. Sånn var det litt med «The Avengers» og jeg aner ikke hva det var, men så spiller det jo heller ingen rolle for nå har jeg hvert fall sett den og det var veldig fint.

 

Plottet er ikke det viktige. Her har vi skurk som vil ta fra folk friheten, bruke rare og farlige greier for å ta over verden og superhelter som må stå sammen om å redde situasjonen. Osv. Med noen særdeles få unntak ser man ikke superheltfilmer først og fremst for plottets skyld. I mitt tilfelle er plottet faktisk veldig viktig i bøker og grafiske romaner om superhelter (der jeg har en litt alternativ smak og liker ting som mange andre ikke en gang har hørt om), men i filmer gir jeg som regel blaffen og det er like greit. Det som er essensielt er karakterene, spenningen, alt det supre og der er «The Avengers» helt rå.

 

Som Buffy-fan deluxe så jeg denne filmen først og fremst fordi Joss Whedon både har regien og er medforfatter av manus og man merker innflytelsen hans. Her er det like godt skrevet, like geniale replikkvekslinger og like mye sjarm som i det meste annet jeg har sett med Joss Whedon involvert og akkurat det er veldig kult. Ellers har «The Avengers» interessante karakterer og som ensemblefilm er den fenomenal. En del av meg syns det er litt synd at Loke (fra norrøn mytologi, som mytologi-fan har jeg lest mye om ham) er som Hades og følgelig alltid er bad guy når Hollywood er involvert, noe som blir feil i og med at de mytologisk sett males frem med bredere pensel og ikke er ren ondskap, men har mer ved seg enn bare det. Men selv om Loke (eller Loki da som han kalles på engelsk) er rett frem-ond i denne filmen så er han akkurat det på en særdeles underholdende måte. Han er veldig awesome egentlig. Videre er jeg nødt til å få sett «Ironman»-filmene siden Robert Downey Jr. tydeligvis er dritkul som Ironman og jeg liker Bruce Banner/The Hulk rett og slett fordi han er søt og snill som menneske og så er det kult med den Dr. Jekyll og Mr. Hyde-greia som innebærer at han som Hulken derimot er skikkelig sinna og ute av kontroll. Dessuten er han spilt av Mark Ruffalo som egentlig er ganske kjekk.

 

Nok om det. Jeg merker at jeg her glir ut i en sånn anmeldelse som blir veldig bablete og kanskje ikke henger helt på greip, men jeg satser på at den er fin lesning likevel. I alle fall syns jeg altså denne filmen har mange styrker. Den har interessante karakterer, kul bad guy, er smart skrevet og fenger fra a til å. Videre er det godt filmet, gode spesialeffekter og fin musikk og hvis man liker superhelter i alle fall litt så er man jo skikkelig i himmelen her. Dessuten er det herlig lite fokus på romantikk og det er jeg veldig glad for siden kjærlighetshistorien var det som interesserte meg definitivt minst i Spiderman-filmene med Tobey Maguire for eksempel.


På den negative siden merker jeg at det er en del filmer jeg burde ha sett før jeg så denne (noen karakterers story hadde gitt mer mening om jeg for eksempel hadde sett film med deres story spesifikt som tema før jeg så denne for eksempel) og jeg må innrømme at jeg mister interessen når det blir for mye action. Det siste høres kanskje rart ut, men det er faktisk på slutten av superheltfilmer da man har blitt kjent med karakterene og det er den store episke kampen med det onde at jeg slutter å engasjere meg. Det kan ha med at jeg fascineres mer av karakterene og deres indre reise og utvikling, men mest er det nok fordi jeg interesserer meg veldig lite for action. På samme tid er det at det er mye action også ganske kult og jeg føler ikke at jeg kan trekke filmen for mye for å være veldig full av action og spenning i de siste tre kvarterene, særlig ikke siden dette er noe jeg regner med at de aller fleste vil sette pris på. Jeg er bare rar.


Som konklusjon syns jeg «The Avengers» er super underholdning og om det ikke er den beste superhelt-filmen jeg har sett så er det blant høydepunktene på grunn av nettopp karakterene og at det er så smart skrevet og godt gjennomført. Og mens Batman-filmene til Nolan for eksempel ga meg mer når det gjelder story og hjerneføde så er denne filmen Underholdning med stor U og sånn sett episk deluxe. Terningkast 5 og en klar anbefaling med andre ord. Yay!   

3 kommentarer
  1. Okei, jeg leste hele innlegget ditt, men det eneste jeg klarer å kommentere på er: ER DU OGSÅ BUFFY-FAN???!?? ÅåååÅÅÅåå, det er den beste serien som finnes i heeele verden, jeg har sett hver episode femti ganger, jeg DIGGER Joss Whedon! Alle karakterene i Buffy er fantastiske, mest er jeg Spike-fan, Spike er så råå at det ikke skulle vært lov.
   Æææææ, unnskyld for fangirling 🙁 Jeg kjenner nesten ingen som liker Buffy :O De sier det er jenteserie, men de aner ikke noe om den smarte humoren og alt det andre :O
   Hahaha, jeg er en freak når det gjelder Buffy!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg