Oppsummeringsinnlegg for januar 2013

Heisann! Det er torsdag og jeg kunne sukket over teite ting som verdens generelle mangel på interesse uansett hvor jeg poster ting på nettet. Bloggen, Facebook, Twitter, ingenting interesserer visst andre enn meg. Men faen heller (og unnskyld bruken av F-ordet), det er så mye jeg heller vil bable om og det er ting som gjør meg lykkelig, ting som gjør meg SUPERHAPPY DELUXE EDITION!!! For eksempel leste jeg dette: http://www.aftenposten.no/kultur/Overskudd-for-Folketeateret-for-forste-gang-7106747.html og det i seg selv er jo flott. At teatre har overskudd er jo alene en nyhet som teaterelskeren i meg liker veldig godt og så blir jeg jo enda mer glad når jeg ser at Folketeateret skal sette opp “Annie” til høsten. Jeg ELSKER “Annie”, det er den musikalen jeg har vært fan av lengst (siden jeg har vært fan av den siden jeg var fem år) og selv om man kan innvende at det er litt tidlig siden “Annie” ble satt opp sist i 2004 er jeg likevel klar for et gjensyn, ikke minst fordi jeg ikke fikk sett den i 2004, men så den på teater i 1993 og dette sånn sett vil være tjueårsjubileum for “Karoline ser Annie på teater”-scenarioet 😉 Men om ikke det var nok så fant jeg også denne saken: http://www.aftenposten.no/kultur/–Shrek-blir-Norges-storste-oppsetning-noensinne-7106622.html og det er derfor jeg for øyeblikket er i himmelen. “Shrek”-musikalen har jeg jo på cd, men det er liksom en sånn musikal jeg aldri hadde trodd at jeg ville få sjansen til å se og i februar 2014 vil det skje. Og det vil bli den største oppsetningen i Norge ever bare for å gjøre ting enda kulere og det er jo Shrek og det er fantastiske sanger og ååå <3 Yay!

Ellers er jobb fint, jeg tenker at siden jeg burde skrive og ikke helt klarer å ta på meg digre romanprosjekter for tiden så kan jeg sette meg et sånt lite mål om å skrive en historie hver dag i februar. 28 dager, 28 historier i varierende lengde, det burde jo gå an 🙂 Og jeg koser meg med å endeligvis se Firefly via Netflix (tester den gratis måneden for å finne ut om det er verdt å ha eller ei), har ikke kommet inn i det før, men akkurat det har gått mye bedre etter at jeg bestemte meg for å hoppe over den første episoden. Ikke at jeg er overrasket, jeg tror jo at det generelt har seg sånn at med en gang Joss Whedon er involvert så blir resultatet fantastisk bortimot uansett 😉 Og jeg syns særlig Simon og Kaylee er herlige karakterer (dessuten er det de to peneste skuespillerne der, det er jo et lite pluss).

Men nå skal jeg først poste dette:

 

I disse Les Miserables-tider passer det fint å poste denne poppa medley-en som jeg har funnet på Youtube med Natalie Weiss (som har kjempeflott stemme og genial sans for humor åpenbart). Den passer liksom fint nå og er super underholdning 🙂

Og nå skal jeg ta for meg januar bok- og filmmessig sett, en måned da jeg har lest en hel masse og i tillegg fått sett en del film, noe som gjør det til en super måned. Tenk at det er februar i morgen alt, det er rart, tida flyr! Her er oppsummeringen altså:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for januar

BØKER

– Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold

En utrolig godt skrevet bok som jeg likte veldig godt. Interessant, engasjerende, sår og fin bok som flyter av gårde og som er lett å like. Terningkast 5!

– Who could it be at this hour (All the wrong questions 1) av Lemony Snicket

Jeg pleide (selv om jeg bare har lest de første ni bøkene) å like “A series of unfortunate events”-serien veldig godt siden jeg er en sucker for Lemony Snicket-fortellerstilen som er å ha en veldig tilstedeværende forteller som bruker motsatt psykologi for å få deg til å lese videre og dette er den første boka i den nye serien til Lemony Snicket (eller Daniel Handler som han egentlig heter). Men jeg likte ikke “Who could it be at this hour” like godt. Det er fengende skrevet og det er jo gøy med Crime Noir-stilen denne boka har, dessuten er det en bok med fine illustrasjoner og stilig cover. Men det manglet en hel del for å være virkelig fantastisk og ga meg ikke så mye. Terningkast 4!

– Evig Søndag av Linnea Myhre

Sår og velskrevet bok som går fryktelig fort å lese og som viser at Linnea Myhre definitivt har talent hva angår formidling. Terningkast 5!

– Seraphina av Rachel Hartman

Mens denne boka tok litt tid å lese så var den definitivt verdt det for denne boka er nemlig nydelig. Flott skrevet og svært fascinerende er dette i toppsjiktet hvis man skal lese engelske Fantasy-bøker om drager =D Terningkast 6!

– Northwood av Brian Falkner

Litt for barnslig (og hvis jeg kaller noe barnslig så sier det alt liksom) og for lett på en måte. Likevel både fin og eventyrlig og med koselige illustrasjoner og en søt stil. Terningkast 4!

– Ask the passengers av A.S. King

Hei bok, jeg sender deg kjærlighet siden du er såpass fin. A.S. Kings bøker har fortsatt til gode å skuffe meg og hun er en av mine definitive yndlingsforfattere. Og her handler det om passasjerer og kjærlighet og alt er veldig fint skrevet. Terningkast 5!

– Smaken av følelser av Aimee Bender

På den positive siden var denne boka svært fengende og fint skrevet og absolutt likbar lesning. Men på den annen side er det også den rareste boka jeg har lest på lenge og den er litt vel ut på viddene til tider (og det sier også en hel del, akkurat som meg barnslighet har jeg også en stor åpenhet overfor rarhet). Terningkast 4!

– Goodbye, Chunky Rice av Craig Thompson

Den første boka til Craig Thompson (mannen bak verdens kanskje fineste grafiske roman, dvs. “Blankets” som jeg har lest minst fire ganger) og en utrolig pen grafisk roman med en skjønn historie som er nydelig fortalt og formidlet og som inneholder kjærlighet mellom en mus og en skilpadde, noe som alene burde generere store mengder interesse. Det kan godt hende det dukker opp en anmeldelse av denne boka etter hvert siden den er såpass sår og nydelig. Terningkast 5!

– Kropp og sinn av Jan Grue

En novellesamling som går superfort å lese siden den bare er 120 sider lang, men som jeg ble lei ganske fort. Den er jo original og godt skrevet, men den var muligens litt for smart og ga meg ikke den store opplevelsen eller noe sånt. Jeg har likevel tenkt å få lest det neste Jan Grue gir ut for han er virkelig kreativ og har noen gode konsepter av og til. Terningkast 3!

FILMER

– Phineas & Ferb: Across the second dimention

Veldig fin og underholdende og søt og kul og sjarmerende animasjonsfilm som jeg likte ganske godt. Terningkast 5!

– Arthur Christmas

Svært søt julefilm om nisser og familie. Terningkast 5!

– The Avengers

Underholdende, smart skrevet, svært fengende og absolutt super superheltfilm som jeg likte veldig godt. Ikke overraskende var Joss Whedon involvert. Terningkast 5!

– Rock of Ages

Herlig musikal som var virkelig fengende selv om den antakelig dro klisjé til en ny level med å være så sabla gjennomskuelig at det nesten blir litt komisk. Fin musikk og skuespillere som har det kjempegøy på jobb redder filmen uansett og gjør at den ender opp med å være noe som er finfin underholdning. Terningkast 5!

– Les Miserables

Amazing! Jeg likte denne filmen utrolig godt, elsket den vel i grunnen og jeg håper den vinner masse Oscar-statuetter. Terningkast 6!

– School of Rock

Ganske rocka og awesome film med super musikk, fin story og en episk Jack Black i kjempeform. Terningkast 5!
***

Det var filmene og bøkene jeg koste meg med i januar og som dere ser var januar en måned med mange høydepunkter. Nå gleder jeg meg til å finne ut hva jeg vil digge i februar. Og nå skal jeg avslutte dette innlegget og i stedet prioritere andre ting, men jeg har tenkt å blogge i neste omgang på søndag og da skal temaet være “My Fair Lady” SOM JEG SKAL SE PÅ LØRDAG PÅ FOLKETEATERET, HURRA! 🙂 Jeg gleder meg! Vi bables!

4 kommentarer
  1. Enig med regndrope, det hørtes ganske lurt ut! Det som er så fint er at de kan være både korte og lange, alt ettersom hvordan dagsformen er 🙂

  2. Bare å låne ideen, Regndrope og ja, kommer sikkert til å poste noen av historiene på bloggen etter hvert 🙂 Så fint at det er en lur ide, jeg liker den selv også for det viktigste er ikke nødvendigvis å skrive masse, det viktigste er å skrive, å holde skrivingen ved like og sånn sett vil dette være en super plan =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg