“Wreck-it-Ralph” og annen babbel :)

Heisann! Har i dag kjøpt meg en ny bok:

Den virka så awesome og så inneholder den onde bibliotekarer og Brandon Sanderson er i følge det jeg har hørt en veldig flink Fantasy-forfatter så den blir sikkert super lesning. Jeg har riktignok ikke tid til å lese den før i mars sannsynligvis siden biblioteksbøker må prioriteres i første omgang, men nå har jeg virkelig noe å glede meg til. 

Forøvrig har jeg laget Donald Duck i Lego:

Jeg har et lite “trekke lapper fra en skål i ny og ne og lage det i Lego”-prosjekt og så langt har bare prosjektet blitt brukt til å lage Donald, men det er jo en begynnelse 😉 Og det likner jo litt =D 

Utenom bibliofile innkjøp og lagde Lego-figurer har det ikke skjedd så mye spennende siden sist. Jeg har jo sett Margaret Berger vinne norsk MGP (noe jeg er svært fornøyd med, dessuten er en barnslig del av meg litt skadefro siden jeg fortsatt husker hvor himla misfornøyd jeg var da Kjartan vant Idol i 2004) og sett på Hver gang vi møtes som en del av meg syns er veldig koselig og en annen del av meg syns er ganske teit. I fjor vant “det er teit”-delen og alle var i himmelen over Vinnie mens jeg ga blaffen. I år har “det er koselig”-delen vunnet og jeg har fulgt halvveis med mens sympatiske artister har tolket sangene til andre sympatiske artister. Ja ja 😉 Ellers er livet fint, jeg drikker cola for øyeblikket og boka jeg leser akkurat nå er kjempefin.

Men nå skal jeg poste vakkerhet: 

Åååå <3 Den kortfilmen er så himla nydelig fortalt og animert og jeg elsker at det er svart-hvitt og musikken og stemningen og alt. Og denne kortfilmen sendes før “Wreck-it-Ralph” som jeg i dag så på kino og som jeg herved skal bruke resten av dette innlegget på å anmelde. Deretter skal dette innlegget avsluttes og så skal jeg blogge i neste omgang enten mandag eller tirsdag så vi bables!

 

«Ooooreo, ooooreo» = EPISKHET! (dette gir mening hvis man har sett «Wreck-it-Ralph»)

 

Det var en gang en skurk i et tv-spill på en spillehall som ble lei av å bo på en søppelhaug og være fryktet og hatet så han rømte. Skurken het Wreck-it-Ralph og drømte om en medalje, noe han så på som det som ville forandre livet hans og gjøre ham respektert og anerkjent, men hans jakt på denne medaljen satte flere spillverdener i fare og skapte storslagen problematikk. Underveis møtte Ralph på Vannelope (som jeg trodde het Penelope frem til det ble klart at denne antakelsen var feil) og andre spillfigurer og det store spørsmålet var hvordan alt skulle gå?

 

Sånn, der har jeg basically fortalt alt jeg har tenkt å fortelle om plottet i den herlige filmen «Wreck-it-Ralph» som jeg i dag har sett på Ringen Kino på originalspråket og herved er stor fan av. For denne filmen er innmari fin og kul. Den har et kreativt plott som henter litt inspirasjon fra Toy Story (bare at leker her byttes ut med spillfigurer), samtidig som den er noe helt for seg selv og byr på rørende øyeblikk så vel som spenning, humor og fin musikk.

 

For alle som noen gang har elsket et tv-spill er denne filmen himmelsk siden den er proppfull av referanser og byr på nerdete humor av ypperste klasse. Sånn sett er dette en film som passer for langt flere enn barn og generelt sett tror jeg det nok er mange som kan få mye ut av denne filmen (som jeg definitivt skal ha når den kommer på dvd). Ellers er denne filmen awesome på grunn av super animasjon (selv om jeg nok en gang ikke syntes man fikk så mye ekstra ut av å ha på 3D-briller, men så er jeg generelt litt 3D-brilleskeptiker og da), flott musikk og masse sjarm og da jeg gikk ut av salen var jeg sabla fornøyd.

 

Man kan innvende at filmen er best i begynnelsen. Den første halvtimen er nærmest perfeksjon, men etter hvert så glir ting litt mer over i heseblese-land og ting er fortsatt fint, men noe av modenheten forsvinner. Likevel blir filmen aldri for masete og siden dette tross alt er en Disney-film er det noe rørende og magisk som gjør at ting forblir fortryllende. Og jeg elsket karakterene. Ralph for eksempel blir man glad i siden han er en typisk misforstått outsider-karakter og de er noen av de mest elskbare når alt kommer til alt. Vannelope er sjarmerende og skjønn til tross for at hun tidvis kan være fryktelig masete. Hun er sånn som Jessie i Toy Story 2 og 3, en sånn karakter som man kunne fått hodepine av i store doser, men som man samtidig føler et stort behov for å gi en klem i spesielle øyeblikk. Jeg liker den egentlige bad guy-karakteren (selv om jeg gjennomskuet en twist der veldig fort) og hun som Jane Lynch hadde stemmen til og Fix-it-Felix og ja. Karakterene i denne filmen er finfine, noe som passer seg siden dette generelt sett er en virkelig episk film.

 

Og i tillegg er altså forfilmen før Wreck-it-Ralph så himla fantastisk og nydelig animert at den alene i grunnen er verdt kinobilletten. Jeg gir forfilmen terningkast 6 faktisk selv om jeg ikke har for vane å gi terningkast på forfilmer. Og Wreck-it-Ralph i seg selv er super nok til en sterk femmer. Anbefales veldig!

5 kommentarer
  1. Jeg ble litt sjokert når du ikke sø helt å fult på MGP. Jeg så stortsett ikke på tv. Driver å planlegger hubel i bestemor sin kjeller. Da kan jeg flytte for meg selv og likevel ha gratis mat. Med tiden vil jeg flytte litt lengre da. Stortsett er jo livet mitt likt som det har vert det sidte året. Å jeg har en blogg, stikk gjerne innom.

  2. Takk for tipset, skal se om jeg kanskje kan få hilset på bloggen din i løpet av neste uke. Og når det gjelder MGP så er greia det at internasjonal finale er SUPERVIKTIG, det er liv og død-nødvendig å få med seg. Norsk MGP-finale derimot føles ganske uviktig.

  3. Jeg digga Wreck-it-Ralph så sinnsykt mye!! Men så den hjemme, så jeg fikk ikke med meg den fine kortfilmen som ble vist på kino; tusen takk for at du linket til den!! Den var kjempesøt 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg