Der jeg blant annet poster Oscar-nominerte animerte kortfilmer som jeg har funnet på Youtube :)

La meg se. Siden sist har jeg vært i himmelen før jeg har ramlet litt nærmere jorda grunnet plutselige oppdagelser som igjen røper hvor himla distré jeg kan være av og til. Ærlig talt altså, Karoline, jeg skjønner meg virkelig ikke helt på meg selv. Altså, fredag, fine og koselige fredag oppdaget jeg at Oslo Nye Teater hadde en prøveforestilling av musikalen “Det bare er sånn” på lørdag 2. mars klokka 12:00 og ble himla happy. MUSIKAL! GRATIS! Vakre ord som får meg til å bli fra meg av lykke 🙂 Dessuten ville det innebære to musikaler på en dag siden jeg også har billetter til “Oliver!” som jeg av uante grunner har tenkt at starter 19:30 på kvelden. I dag sjekket jeg tilfeldigvis billetten min til “Oliver!” og oppdaget at jeg har tenkt helt feil. Den går 14:00 på lørdag, noe som er noe helt annet igjen. Hvis jeg er veldig heldig går det akkurat og ender opp med at jeg rekker begge deler. Hvis ikke så må jeg finne noen andre som kan bruke billetten til “Det bare er sånn” klokka 12:00 og for øyeblikket heller jeg litt mot å se etter noen andre som kan bruke den billetten uansett (hvis du er i Oslo og har innmari lyst til å se en rap-musikal klokka 12:00 på en lørdag er det bare å sende mail til [email protected]) for en ting er å se to teaterstykker på en dag. En annen ting er å se et teaterstykke og så ile av gårde og se et annet rett etterpå. Det tror jeg faktisk kan bli litt musikaloverdose selv for meg. Og dette er en typisk sånn problemstilling jeg ender opp med siden jeg av og til er den mest vimsete personen tenkelig. Det som derimot er veldig fint er det faktum at siden “Oliver!” altså går på ettermiddagen fremfor kvelden så kan jeg få med meg spillkveld på Humanismens Hus (yay!) og sparer plutselig en masse penger hva angår middag på lørdag og snacks og brus og alt det der siden alt slikt finnes på spillkvelder, sånn i tillegg til brettspill selvfølgelig! Med andre ord er det svært mye som løser seg veldig fint for meg og jeg er egentlig heldigere enn jeg fortjener siden jeg i går var fæl og grusom og prioriterte egen lykke fremfor å dra hjem til moren min for å gå gjennom ting. Hun skal flytte til en leilighet (som er rundt fem minutter unna der hun bor) om litt over en måned og jeg må innrømme at jeg ikke har vært så mye hjelp siden jeg finner på ting som frister mer hele tiden. Og riktignok tror jeg at jeg alt har blitt straffet for gårsdagens selvsentrerthet i form av at skoene mine og mobilen min i dag ikke har spilt på samme lag i det hele tatt, men likevel. Men jeg skal være veldig flink og i alle fall se gjennom bøkene jeg har i leiligheten til mamma i morgen etter trening. Det er da noe.

Ellers er livet fint. Jeg leser grafiske romaner for tiden, spiser middager som krever så liten innsats fra min side som mulig og drar en hel del på kafé. Og en del av meg syns riktignok det er litt synd at jeg ikke har vunnet noen av konkurransene jeg i det siste har hatt særdeles lyst til å vinne (av og til har jeg så sykt lyst til å vinne noe at jeg blir superskuffet når det ikke går selv om det er tullete av meg å bry meg, oddsen for å vinne noe i det hele tatt er jo ganske liten), men det går greit.

For øvrig skrev jeg en krim-tekst på Twitter i stad da Dagbladet søkte krim-twitteratur som jeg ble veldig fornøyd med og den ble sånn her:

“Dette er en sak for Agent 160” sa Agent 160 før hun spiste sjokoladebollen. Den var saken.

Der har vi et klassisk eksempel på min særegne karolinsk humor og nok et tegn på at sjokoladeboller, som lyktestolper, er noe som inspirerer meg nesten bekymrende mye. Men nå skal jeg komme til poenget for dette innlegget. For jeg hadde egentlig tenkt å anmelde en bok, men siden det var Oscar natt til i går og siden jeg i år ypperlig nok har funnet fire av de fem nominerte i kategorien beste animerte kortfilm på Youtube (yay!) tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget til å poste disse animerte kortfilmene med mine kommentarer til dem her. Jeg er nemlig veldig glad i animasjonsfilm bortimot uansett lengde og de animerte kortfilmene som jeg har fått sett er alle episkhet deluxe. Da setter jeg i gang:

 

– Paperman

En vakker og romantisk historie fortalt i svart-hvitt med nydelig musikk, stemning og finfine papirfly. Ikke uten grunn har jeg postet denne på bloggen før og det er helt naturlig at jeg likte denne enda mer enn “Wreck-it-Ralph” som i seg selv var en film jeg hadde veldig sansen for og gleder meg til å ha på dvd. “Paperman” er en historie som virkelig er classy laget og ser helt fantastisk ut og det er en så himla skjønn historie, søt og poetisk og en sånn historie man dikter videre på, noe som også er et pluss og viser at dette altså er en særdeles inspirerende kortfilm. 

 

– Maggie Simpson in “The Longest Daycare” 

Jeg har omtrent det samme forholdet til “The Simpsons” som jeg har til ostepop. I perioder syns jeg ostepop er ekstremt godt og kjøper det bortimot hver helg mens jeg nyter det til fulle. Og så er det perioder der jeg ikke har noen interesse av det i det hele tatt. Omtrent på samme måte er det med “The Simpsons”. Det som alltid er fakta er likevel at Lisa Simpsons er en av mine yndlingskarakterer blant tv-figurer og at Maggie Simpsons har stort potensiale til å være awesome og det potensialet lever hun virkelig opp til i denne søte og spennende kortfilmen. Den forteller en enkel, men samtidig smart og kreativ historie, har masse sjarm og har i tillegg fin musikk. Dessuten er babyen med unibrow en ganske super bad guy 😉 Det er med andre ord mye å like her.

 

– Adam and dog 

Adam and dog handler om verdens første mann i følge Bibelen og hans forhold til en hund. Det jeg liker her er at fortellingen er såpass almenngyldig at man ikke trenger hverken tro eller særlig kjennskap til Bibelen for å få glede av denne kortfilmen. Den kunne ha handlet om en hvilken som helst mann som går rundt naken og er glad i en hund liksom 😉 Og det er en nydelig film. Vakkert animert og med lyd mer enn musikk som er med på å skape stemning. På den negative siden er dette den minst umiddelbare av de animerte kortfilmene jeg skal poste her og det er en mer tenksom kortfilm som krever mer tålmodighet. Tar man seg tid så er likevel dette en kortfilm som er særdeles verdt å se og som er så himla nydelig animert at man blir helt betatt.

 

– Head over heels 

Av de Oscar-nominerte animerte kortfilmene jeg skal poste i dette innlegget er dette definitivt den mest originale. Ikke bare på grunn av dokkefilmteknikken som gir den en helt unik look, men også fordi den forteller en særdeles original historie om et forhold mellom to personer. Hva angår teknikk, perspektiv og kreativitet er denne filmen helt konge, men det som gjør det til en så fin kortfilm er hvor dyp den er og hvordan den skaper to karakterer man virkelig blir glad i på kun ti minutters tid. Og det er virkelig en kortfilm som fortjener å sees, virkelig!

***

Den femte av de nominerte har jeg ikke funnet på nettet, men å ha funnet fire av fem nominerte kortfilmer er i seg selv supert og viser hvor mye fantastisk som finnes av animerte kortfilmer. Og jeg er veldig happy med hvem som vant, men syns alle hadde fortjent seieren siden alle disse filmene har både sjarm og magi ved seg. 

Men nå skal jeg spise polarbrød, skrive, lese, finne på andre ting enn blogging. Neste innlegg dukker nok opp på fredag så da bables vi. Ha det fint alle sammen 🙂

5 kommentarer
  1. Åh, jeg elsker animasjonsfilmer, lange og korte! Den paperman ser ut til å være fjerna? Har sett den før, supernydelig <3 Har ikke sett de andre, men skal gjøre det en gang jeg har tid 🙂
   Hvilke konkurranser har du meldt deg på og ikke vunnet? Bare nysgjerrig...
   Jeg har også masse håp hver gang jeg melder meg på konkurranser, men hvorfor ikke? Noen må jo vinne, og det kan hende vi har det som trengs akkurat denne gangen. Bedre å være positiv enn negativ uansett (:
   Og forresten, digger headeren! Elsker det du gjorde med bøkene/forfatterne, kreativt!

  2. Bra at du sa fra om at “Paperman” var fjerna. Det er andre videoen med “Paperman” som jeg har funnet og som siden har blitt fjerna. Synd, men ja ja 🙂 Den er nydelig ja og det er de andre og <3 Og konkurransene jeg var med på var VGs skrivekonkurranse der man skulle skrive om umulig kjærlighet og en konkurranse der man kunne vinne billett til Cirque du Soleil. Men man vinner jo væffal ikke om man ikke deltar så det er alltids verdt et forsøk. Og så bra at du digger headern. Yay!

  3. Det går fint. Mobilen min finner på mye rart, men funker til det viktigste og sko-greia er bare at brodder og litt sånt faller av så det er sånn sett veldig praktisk for min del om snøen snart smelter og erstattes av vår. Uansett går begge deler fint 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg