Pitch Perfect =D

Heisann sveisann. Det er fredag. Jeg har så langt brukt påsken til å kose meg på ymse måter og det skal jeg i grunnen fortsette med de neste fire dagene også. Og det er ikke det at jeg gjør så mye fornuftig, men det trenger man da ikke heller. Påske er sånn jeg ser det en unnskyldning til å bruke mye tid på Nintendo, lesing, kryssord og å kaste bort tid på Youtube om man så vil. Og på mandag skal jeg sette i gang med Camp Nanowrimo og blogge i neste omgang (da kan jeg også godt komme med litt info om det så langt ganske lite planlagte konseptet mitt om så skulle være ønskelig). 

Og ellers så har jeg vært på kino! I går så jeg “Pitch Perfect” som nå skal anmeldes før jeg tar av og poster maaasse klipp fra den. Håper dette faller i smak og er av interesse:

 

Pitch Perfect

 

La oss møte Beca (det er faktisk det største problemet med filmen «Pitch Perfect», det at de staver det sånn i stedet for «Becca» som ville hørtes likt ut, men sett mye bedre ut). Hun er ny på college og ikke særlig gira siden hun heller vil være DJ og musikkprodusent i L.A. Men ja ja, tjo hei og fire kvister deler seg og hun er altså på college og etter en stund med oppriktige forsøk på å holde seg unna alt av grupper og fellesskap og slikt blir hun med i korgruppen Barden Bellas. De driver med acapella-korsynging der ingen instrumenter er med og alt skapes ved bruk av stemme og har sine store konkurrenter i guttegruppa Treblemakers (ha ha, diggbart pun) og så blir det konkurranser og ditt og datt og ja, det er basically plottet.

Og det høres kanskje ikke så episk ut, litt som Glee, men acapella og på college i stedet for High School, men det ER kjempekult og etter min mening mye bedre enn Glee. Mindre drama er det og. Her har vi en film som kanskje ikke slår noen rekorder på originalitetsfronten, men som tar igjen på sjarm, humor og det faktum at den er smart skrevet. Det er Buffy-bra skrevet for å si det sånn og fra meg er det stor skryt siden jeg er kjempefan av Buffy. Anyway. Hvis man liker musikk, er åpen for at acapella kan være tøft (selv hvis man ikke er åpen for det, men åpen for å bli overbevist om at det er det) og liker gode filmer der man går ut av kinosalen med lyst til å synge og danse (og være på nippet til å gjøre det, men klare å begrense seg til diskret dance moves på t-banen) så er dette en film man må få sett. Snarest! Definitivt et tilskudd til samlingen min når den kommer på dvd =D

Pitch Perfect har ellers strålende og interessante karakterer og selv de mer usympatiske karakterene har nyanser som gjør at man liker dem tross alt. Videre er det supert skuespill og greit nok, ingen får vel Oscar for innsatsen i denne filmen, men det tror jeg heller aldri har vært målet. I stedet gir folk alt og koser seg og man ender opp med å kose seg vel så mye som med en storslagen og mer høytidelig film som kaprer priser i hytt og gevær. Og til slutt må musikken nevnes for den er awesome og nå tenkte jeg å gi terningkast 5 (en sterk femmer for øvrig, men det mangler litt for å nå toppen av kransekaka) og bruke resten av denne anmeldelsen til å poste kule klipp fra filmen. God fornøyelse og takk for oppmerksomheten! 

 

AWESOME auditionsekvens som alle andre auditionsekvenser nå har den sure oppgaven å forsøke å leve opp til. Veldig underholdende og med mye god og ikke fullt så god synging 🙂

 

Hovedpersonen Becas audition. Veldig stilig og kreativt og Anna Kendrick synger kjempefint.

 

Hvis vi ser bort i fra det faktum at jeg ikke liker begrepet “guilty pleasure” fordi jeg ikke føler at man skal føle seg skyldig for å like noe, så er Disney Channel-ting min en av de tingene jeg liker, men ikke skryter så mye av at jeg liker. Jeg har sett omtrent alt av Hannah Montana, jeg syns noen av sangene til Jonas Brothers er oppriktig fine og jeg har selvfølgelig sett alle High School Musical-filmene bare for å nevne noe. Og jeg syns denne sangen i utganspunktet er veldig fengende og Pitch Perfect-versjonen gjør den bare enda bedre. Yay!

 

Her har vi ellers episkhet.

 

Og her! 

Ok, nå skal jeg gi meg før jeg poster hele filmen, dere skal jo fortsatt ha en grunn til å se den tross alt. Det er bare vanskelig å dy seg når en film er til de grader diggbar, ååå som jeg gleder meg til jeg har “Pitch Perfect” på dvd og den kan være min jam og jeg kan se den kjempeofte 🙂 Men da bables vi på mandag og fortsatt god påske alle sammen!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg