Warm Bodies =D

Heisann! Camp Nanowrimo går ikke sånn kjempefantastisk, men det går og selv de mest håpløse dagene ender jeg i det minste opp med 1000 ord ca og dette bidrar til at jeg for øyeblikket har over 75 sider. Det kunne med andre ord vært langt verre. Ellers leser jeg “Ready Player One” og den er fantastisk (synd at jeg er nesten ferdig med den), jeg har tenkt å ikke legge andre planer enn å få lest aviser og kanskje dra på kino til helgen siden moren min nok vil trenge litt flyttehjelp på lørdag og jeg har funnet ut at jeg er alt for glad i å planlegge generelt sett. Ja ja 🙂

Ellers er det bare å komme med tips til hva dere vil lese om på denne bloggen, jeg kan ikke love at jeg blogger om det, men tips har jeg lyst på uansett siden jeg er veldig glad i kommentarer, men ikke føler at det er så mange av dem nødvendigvis. Og uansett er det kjekt med ideer 🙂

Men jeg var altså på kino på lørdag og så “Warm Bodies” og nå tenkte jeg å poste traileren før jeg deretter poster min anmeldelse og deretter igjen blogger i neste omgang på torsdag. Vi bables og god fornøyelse!

 

Warm Bodies ? the movie

 

Året var 2011 da jeg leste «Warm Bodies» av Isaac Marion og med det den fineste og mest filmatiske boka som finnes om temaet zombie-kjærleik. Jeg falt pladask for historien, hadde boka på oversikten over klare litterære favoritter for 2011 og har gledet meg lenge etter at jeg fant ut at «Warm Bodies» skulle bli film. Og nå har jeg sett filmen og den er awesome!

Vi følger R som stønner og spiser hjerner og er ganske så dau når alt kommer til alt. R er nemlig en zombie. Så treffer han Julie, blir forelsket og dette starter en zombie-revolusjon og slikt. Og det er kanskje litt i stil med Twilight, samtidig som dette er ti tusen millioner ganger kulere. Dessuten zombier. De er ganske tøffe!

Uansett da, denne filmen gjør det meste riktig. For det første elsker jeg hvordan det fortelles. R er fortelleren (men ta det med ro voice over-skeptikere, denne filmen tar det ikke for langt og når det benyttes så er det virkelig nødvendig siden R ikke akkurat har de beste mulighetene hva angår uttrykksfullhet) og han er en virkelig interessant karakter som er særdeles menneskelig til zombie å være. Og det som gjør at denne filmen sånn jeg ser det kan bli en skikkelig kult-film og ti tusen ganger kulere enn Twilight er at filmen «Warm Bodies» aldri tar seg selv for seriøst. I stedet er den kul og inneholder langt mer humor enn drama uten at det helt kan kalles en komedie av den grunn. Og det er som om filmskaperne har innsett at greit nok, en film om kjærlighet og zombier vil aldri være vinneren av massevis av Oscar-statuetter og derfor har de heller kost seg og laget en film de ville likt å se selv. Resultatet er en film som er annerledes og etter min mening virkelig herlig. Dessuten er det spennende også takket være bonies (skjelettvesener som er ordentlig ukoselige) og ja, denne filmen har både action og spenning, sånn i tillegg til en fenomenal historie.

Jeg syns historien er super, jeg liker klipping og fotografi og alt mulig slikt. Musikken er ypperlig og stemningen med og jeg digger karakterene. Særlig R, men zombie-bestevennen hans M, Julie og Julies bestevenninne Nora er også virkelig fine karakterer. Også er skuespillet finfint. Analeigh Tipton (som var med på ANTM (Americas Next Top Model) for noen sesonger siden viser seg faktisk å være en ganske god skuespiller og Teresa Palmer som spiller Julie ser ut som en blond Kristen Stewart, men er en langt bedre skuespiller. Hovedattraksjonen på skuespillersiden er likevel Nicholas Hoult som har hovedrollen som R og bærer filmen fantastisk. Han er søt, creepy, lett å relatere seg til og helt perfekt i rollen sin fra ende til annen. Seriøst en skuespiller som er verdt å følge med på, yay!

Så hvis man vil se en film som er søt, morsom, spennende, romantisk og original så er «Warm Bodies» filmen for deg. Og nettopp det at dette er en film som både er keitete og uperfekt og at den antakelig ikke vil elskes av alle er nettopp mye av grunnen til at dette falt veldig i smak hos meg.

Heia denne filmen og terningkast (sterk) 5! Yay!

6 kommentarer
  1. Det har så mye å si at filmen ikke tar seg selv seriøst! At det er plass til å trekke på smilebåndet og synes at ting er litt sprøtt og rart. Jeg blir så stressa av filmer som er seriøse og overdramatiske – de prøver så hardt å få meg til å føle noe, men de mister meg som regel.
   Kanskje jeg skal se Warm Bodies – er litt inne i en zombie-periode nå. ^^
   Apropos blogg-ideer – jeg synes det er spennende å lære nye ting gjennom guider. Du kunne f.eks. laget en guide av typen musikal for dummies elns – hvordan man går frem, hva man bør ha i tankene / hva slags innstilling man bør ha – samt gode tips til musikaler som er kjekke å begynne med. Jeg drar alt for lite på teater og slikt, og føler det er litt tiltak fordi jeg ikke har noe rutine på det. Glemmer ofte at det er en mulighet!

  2. Guider er en god ide og jeg liker litt å skrive sånt også så takk for tipset 🙂 Og ja, det hjelper veldig at Warm Bodies ikke tar seg selv så seriøst, det er mye derfor at jeg likte den så godt, den anbefales på det sterkeste =D

  3. Jeg likte også den filmen veldig godt. Synes ikke de forandret på noe viktig og slutten var jo faktisk skikkelig fin. Men hadde veldig lyst til å se at han fikk kone og barn da 😛 Menmen skjønner at man ikke kan ta med alt. Alt i alt var den en av de bedre enn jeg hadde forventet.

  4. Jeg hadde glemt slutten på boka da jeg så filmen så jeg tenkte ikke over forskjeller sånn sett, men syns filmen var en god adapsjon av boka og generelt en innmari kul film =D Takk for kommentaren!

  5. Det med haka til Nicholas Hoult har jeg ikke tenkt over, men når du sier det. Hm… Og ja, det er veldig fin film og du bør i grunnen lese boka og =D Takk for kommentar!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg