Oppsummeringsinnlegg for april 2013

Fin ting: jeg har nådd målet mitt på Camp Nanowrimo! Det var 40 000 og nå har jeg over 40 000 ord og er nesten ferdig med historien min. Og det er ikke det at det nødvendigvis er så bra skrevet eller noe sånt, men det var jo heller ikke målet. Jeg har hatt et stort problem med å fullføre lengre historier utenom Nanowrimo-november og nå har jeg fått bevist for meg selv at jeg kan få det til. Og det vil jo komme til nytte sikkert 😉 Ellers har jeg laget en storslagen personlighetstest som jeg har postet på Facebook og har tenkt å poste her på bloggen også, men ikke i dag (man kan finne ut hvilken forfattertype man er, det er jo artig) og på søndag bestilte jeg “Parade”-musikalcd på Amazon.co.uk siden jeg så “Parade” på fredag og trenger cd med den musikalen i cd-samlingen min (det kosta meg faktisk bare 107 kr medregnet porto og slikt og det er jo helt genialt). Ser vi bort i fra litt forkjølelse (noe jeg ikke har tenkt å klage noe særlig over siden det bare er litt snørr og rennende nese og jeg tross alt er opplagt og full av energi, dessuten pleier forkjølelser for min del aldri å vare særlig lenge) så er jeg ganske så tilfreds for øyeblikket for jeg har det jo veldig fint. Og på grunn av Netflix så føler jeg liksom hverken behov for å leie film eller dra på kino for tiden for det finnes så mange tv-serier og filmer der og det er jo praktisk rent økonomisk sett. 

Ellers gleder jeg meg. Denne uka og neste er det ikke så mye spennende som skjer utenom noen helligdager, men fra og med 11. mai vil livet de neste ti dagene være ren perfeksjon. Lørdag 11. mai er det spillkveld på Humanismens Hus, tirsdag 14. mai er det semifinale 1 av ESC, torsdag 16. mai er det semifinale 2, fredagen den uka er det 17. mai (og jeg vurderer å lete frem noen som får panikk av unorske flagg i 17. mai-tog og vifte med et sjørøverflagg eller noe bare for å terge dem siden jeg personlig ikke ser problemet eller faren ved et og annet internasjonalt flagg) og verdens beste unnskyldning til å ta ren og skjær usunnhet særdeles seriøst og lørdag 18. mai er det ESC-finalen (dvs. karolinsk julaften i mai)! I tillegg til dette er det pinse den uka og fri på mandagen og langhelg deluxe med andre ord og ja, i mai vil det være en hel del dager som er awesome! Og nå begynner straks den storslagne “Karoline skriver ekstremt lange blogginnlegg der hun gir terningkast og kommentarer til samtlige av årets bidrag i Eurovision Song Contest”-sesongen, jeg tenkte å begynne moroa førstkommende søndag. Yay!

Forøvrig, har jeg nevnt at Sheldon er episk, nyeste bevismateriale:

 

Dette er etter at Amy har gjort et forsøk på å lære Sheldon å takle at ting ikke avsluttes med ting som å starte på leker og ikke avslutte dem eller droppe slutten på en sang eller andre ting. Og så drar hun og da avslutter han alle tingene og jeg forstår behovet hans veldig godt. Sheldon er en av de kuleste tv-karakterene ever =D

Men nå skal jeg oppsummere april bok- og filmmessig sett, en måned da jeg har sett en del film og lest en hel masse bøker. Akkurat på bokfronten brukte jeg faktisk nærmere fire timer i stad til å lese de siste 240 sidene av en novellesamling som jeg insisterte på å lese ut innen mai. Tatt i betraktning at novellesamlingen var på 320 sider ca til sammen så er dette antakelig et lite tegn på galskap og fritidsproblemer, men det gikk. 

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for april

BØKER

– Mc Sweeney’s Enchanted Chamber of Astonishing Stories av diverse

Dette er en antologi med noveller som alle har noe mystisk eller fantasy-aktig ved seg. Problemet er jo at siden dette er en antologi med ulike forfattere så varierer det jo veldig, noen noveller her er utrolig fine og andre interesserte meg midt i ryggen. Men i det store og det hele er dette grei underholdning. Terningkast 4!

– Between the lines av Jodi Picoult & Samantha Van Leer

Et samarbeidsprosjekt mellom Jodi Picoult og tenåringsdatteren hennes som var eventyrlig og romantisk og som jeg egentlig føler jeg likte mer enn jeg burde. For på mange måter er denne boka ganske teit, den har en masse logiske brister, språket er ikke all verden og den har blant annet en misforstått ide om hva feminisme er (boka inneholder mannehatende havfruer og kaller disse skikkelig feminister av den grunn når sannheten jo er at feminisme ikke betyr å hate menn, det betyr bare at man vil ha de samme rettighetene) bare for å nevne noe. Samtidig så elsket jeg konseptet, karakterene og hvordan det hele egentlig er fullt av klisjéer uten at det gjør noe i det hele tatt. Terningkast 5!

– Howliday Inn av James Howe

Sjarmerende og underholdende bok som jeg kjøpte på loppemarked, leste i løpet av et døgn og fant sjarmerende på samme måten som jeg i min ungdom elsket Grøsserne-serien. Absolutt ikke en bok som gjør et sterkt inntrykk eller føles særlig viktig, men moro lell. Terningkast 4!

– Ready Player One av Ernest Clines

En bok jeg hadde hørt mye om på forhånd og som var vel så episk og awesome som jeg forventet. Herlig, nerdete, actionfylt og kjempefengende bok som er en ren nytelse å lese. Terningkast 5!

– The Propability of Miracles av Wendy Wunder

Jeg var veldig skeptisk til denne boka i begynnelsen og den tok en stund å komme inn i, men på slutten likte jeg den veldig godt og det er absolutt en ungdomsbok som er verdt å lese. På samme tid så har jeg lest langt bedre bøker om ungdommer med kreft, denne manglet de virkelig rørende elementene og var til tider veldig gjennomskuelig, men jeg liker stemningen og Wendy Wunder har en helt egen skrivestil som løfter fortellingen. Terningkast 4!

– Vareopptelling av Erlend Loe

Jeg likte denne boka veldig godt. Den blander det absurde, det naive, det såre og det humoristiske i en liten perle av en fortelling som etter min mening er lett å fascineres av. Terningkast 5!

– Interiorae av Gabriella Giandelli

En poetisk, ettertenksom og fascinerende grafisk roman som jeg ikke forsto meg helt på, men likevel likte. Dessuten er det litt praktisk hvordan det omtrent er umulig å bruke lang tid på en grafisk roman siden tegneserieformen gjør at ting leses raskere. Terningkast 4!

– Moonwalking med Einstein av Joshua Foer

Svært interessant om hukommelsens kunst. Terningkast 5!

– The Empire of Ice Cream av Jeffrey Ford

En novellesamling som var utrolig flott skrevet, men der det varierte veldig hvor mye novellene interesserte meg. Noen av novellene her er helt nydelige, utrolig fascinerende og givende, men det var også noveller her som jeg presset meg i gjennom mens jeg kjedet meg. Likevel er jeg mest positiv, Jeffrey Ford er absolutt en forfatter som er verdt å lese. Terningkast 4!

FILMER

– Konserten

Herlig fransk drama-komedie om musikk og en flott konsert. Terningkast 5!

– First Position 

Fascinerende ballettdokumentar som jeg fant særdeles interessant siden dans er veldig interessant. Å danse er gøy selv om jeg ikke har snev av talent i det hele tatt og å se folk som virkelig kan danse og har det som sin store lidenskap finner jeg meget givende. Terningkast 5!

– Loving lampposts

En film jeg så kun på grunn av tittelen som viste seg å være en dokumentar om autisme som absolutt var interessant. Jeg vet riktignok ikke helt om det burde bekymre meg at jeg tydeligvis deler min enorme entusiasme overfor lyktestolper med en autistisk treåring, men jeg velger å tenke at det går fint. Terningkast 4!

– Warm Bodies

Herlig zombie-kjærleik! Du milde melkespann så episk denne filmen var. Terningkast 5!

– Memphis

Musikal filmet fra scenen som viste seg å være superinteressant med enormt fengende musikk og en finfin historie. Dessuten er dette en god grunn til å tenke “omg, Chad Kimball er elsk” og det passer jo ganske fint 😉 Terningkast 5!

– Tingeling og Vingenes Hemmelighet

Jeg likte denne filmen, jeg. Jo da, det er ikke noe veldig avansert plott eller noen stor film på noen som helst måte, men jeg likte historien lell og jeg liker karakterene og stemningen og å, milde melankoliker så vakkert det er å se på. Tingeling-filmene har så nydelig animasjon at det alene er en god grunn til å se dem egentlig. Terningkast 5!

***

Så jeg har lest og sett mye interessant denne måneden og før folk blir for imponerte av at jeg leser veldig mye så skal det jo sies at det er tre bøker her som var på under 150 sider. Det er jo grenser for hvor lang tid man kan bruke på såpass korte bøker uansett. Uansett er bøker elsk! Men nå skal jeg drive med litt andre ting enn blogging, som å se enda en episode Angel for eksempel. Men vi bables og jeg regner med at neste innlegg dukker opp enten torsdag eller fredag. Ha det fint!

7 kommentarer
  1. Høres ut som April har vært en fin måned for deg! Jeg er ganske imponert over hvor mange bøker du har ukket og lest, og filmer du har rukket å se =) Jeg har veldig lyst til å lese hele skriveprosjektet ditt, kommer du til å legge ut flere utdrag?

  2. April har vært ganske finfin ja 🙂 Og jeg leser en del bøker og ser en del filmer, elsker sånt <3 Jeg syns teknisk sett ikke at historien min ble så veldig godt skrevet, men man er jo alltid mest kritisk selv og det kan godt hende det postes flere utdrag etter hvert. Vi får se hva som skjer!

  3. Gratulerer igjen med å vinne Nanowrimo 😀 Sheldon er herlig, har sett alle episodene av Big Bang Theory, absolutt min favorittkarakter i de serien! Har jo fått lest en del bøker og sett en del filmer samtidig som du har skrevet, så jeg synes du kan være stolt 🙂
   Jeg må få sett mer av Angel snart, har sett 2 sesonger men så stoppa jeg liksom opp..

  4. Takker! Sheldon er herlig ja og jepp, jeg har fått lest og sett mye film i tillegg til å skrive en del og det er jeg jo godt fornøyd med =D Og Angel er en veldig bra serie, elsker det aller meste der Joss Whedon er involvert 🙂

  5. Jeg vurderer nesten litt å bli Grand Prix-nerd i år sjøl, og se alle semifinalene og dermed ha noe vettugt å bidra med når du i kjent stil kommer til å sette karakter på de enkelte. Jeg veit for eksempel allerede at jeg liker sangen til Litauen veldig godt 🙂
   Ønsker meg forøvrig en anmeldelse av Moonwalking med Einstein. Syns den virker interessant, og hadde vært kult med et nærmere blikk på den.

  6. Jeg tror kanskje ikke det blir noen anmeldelse av “Moonwalking med Einstein” i og med at det var et lesereksemplar fra jobben som jeg valgte å returnere til lesereksemplarhylla på jobben da jeg var ferdig med den i stedet for å beholde den. Men det er en svært interessant bok som jeg anbefaler deg å lese. Og å være Grand Prix-nerd er orntli moro, det er som å oppleve mini-julaften i mai =D

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg