Jeg liker hjernen min, Silver Lining Playbook og at det skjer mye interessant =D

Heisann! Det er onsdag, det er snakk om bare minutter før jeg må løpe av gårde i retning trening og jeg tenkte bare å blogge raskt og gæli først siden det jo er en fin ting å finne på. Fin ting: jeg hadde jobb-intervju på bokhandel i går og på den negative siden fant jeg nettopp ut at jeg ikke fikk jobben, men uansett. Det var intervju og når det først har dukket opp ét intervju så vil det sikkert komme flere med så alt ordner seg. Og i mellomtiden er det praksis på en annen bokhandel og gå til så jeg har det ikke så verst 🙂 Ellers koste jeg meg med semifinale 1 av MGP i går (yes, 7 av mine favoritter i går gikk videre) og gleder meg til neste i morgen og hovedfinalen på lørdag. Dessuten er jo fredag 17. mai! 

Ellers så er jeg åpenbart genial for tiden for i stad fikk jeg denne ideen på jobb:

Han holder en 17. mai-dings og så står det fakta om ham på planketten. Likte denne ideen veldig godt! Og ellers skrev jeg tre dikt før jobb i dag og finner på mye rart og nå tenkte jeg å poste dette diktet som jeg ble veldig fornøyd med forleden dag:

Innerst i bokhandelen

 

Innerst i bokhandelen

der få vandrer

sitter et spøkelse og leser

 

Ingen ser henne, 

de ser støvet i hyllene

og et svakt snev av kondens på krakken i hjørnet

(de vet ikke at det skyldes henne)

 

En sjelden gang går folk i gjennom henne,

de merker det ikke, 

men hun aner det som noe kilende og lett

 

et skjørt snev av vind, spor av regn

 

Sjefen på butikken hører tidvis summing,

noe udefinerbart og melodisk 

som sjefen regner med at er innbilning

 

men hun vet bedre

 

Innerst i bohandelen 

sitter hun og leser mens hun synger

“en dag vil du finne meg”

 

Og i mellomtiden spiser hun ord til frokost, lunsj og middag 

mens hun føler seg levende likevel

***

Men nå tenkte jeg først å poste traileren og deretter en anmeldelse av “Silver Lining Playbook” og deretter løpe av gårde i retning trening og så blogger jeg i neste omgang enten fredag eller lørdag. Vi bables!

 

Silver Lining Playbook

 

Det handler om kjærlighet og galskap og to som finner hverandre opp i alt sammen. Det handler om dans og sport og å forstå seg selv. Og aller mest handler det om følelser og hvor irrasjonelle og samtidig rasjonelle de kan være. Alt som jeg vet er at dette er en veldig fin film og man kan kalle det for romantikk eller drama-komedie og egentlig er det forbi klassifisering. Kall det hva som helst, det er uvesentlig. Det handler om mennesker og dette er en særdeles fin film.

Vi treffer nyskilte Pat som flytter hjem til foreldrene sine etter åtte måneder på institusjon, Pat som har noen psykiske problemer og bipolare tendenser og som føler veldig sterkt og intenst, men som samtidig er en flott fyr. Og det at han er så langt i fra perfekt som man kan komme er noe som gjør ham menneskelig og en av de mange grunnene til at han er interessant å følge.

Og vi møter Tiffany, en ung enke som også sliter med sitt og lengter etter forståelse og så møter hun Pat og greit nok, man trenger kanskje ingen medalje for å skjønne hvordan ting går, men det spiller ingen rolle. Det som gjør denne filmen så fin er ikke nødvendigvis originaliteten, men hvordan det fortelles. Og her skapes det hovedpersoner, så vel som bikarakterer som man engasjerer seg i, folk man vil vel. Så ja, dette er veldig fint.

Videre er filming og fotografi og musikk og alle disse elementene ypperlig løst og skuespillerne med Bradley Cooper og Jennifer Lawrence i spissen gjør en fenomenal innsats. For man glemmer at dette er skuespill. Det føles ekte.

Om noe så kan jeg kommentere på at noen scener er litt omstendelige og at filmen ikke er like engasjerende hele veien, men ellers er dette ganske så flott og en veldig fin, sår og interessant film som absolutt er verdt å se. Terningkast 5!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg