Oppsummeringsinnlegg for mai 2013

Det eneste dumme med i morgen er at jeg ikke har tid til å dra på Linedance (som de har en gang i måneden på Condis fordi det blir for stress om jeg gjør det i forhold til alle de andre planene mine). Siden det er det eneste som kan betegnes som litt synd viser jo det til gangs at i morgen blir herlig. I morgen er det nemlig Musikkfest Oslo OG jeg skal på teater (gratis teaterting til og med som virker awesome og som jeg sikkert vil ha litt kommentarer til neste gang jeg blogger) og spise på yndlingsrestauranten min som ligger på Majorstuen og generelt sett kose meg. Det blir herlig. Dessuten er det juni i morgen og det syns jeg er helt vidunderlig siden juni er og blir yndlingsmåneden min (det er jo første sommermåneden og måneden jeg har bursdag og om to uker skal jeg på familietur til Stockholm og ja, det er mye fint som skjer). Så ja, i morgen blir fin!

Ellers så har jeg endelig skaffet meg Instagram (er akimamontgomery der, slik som  her i min magiske bloggverden) og det er bare å følge meg om det skulle være av interesse og jeg følger gjerne folk tilbake også. Og selvsagt så har jeg allerede blitt hekta for det er jo kjempegøy. Jeg syns verden er ganske vakker fra før og så har man Instagram-filtere som kan forskjønne ting enda mer og dessuten burde jeg uansett leke fotograf mye mer for jeg har jo tegnedilla og diktdilla og man trenger jo en hel haug med kreative diller. Det gjør livet mye morsommere i lengden <3

Men nå tenkte jeg først å illustrere dette innlegget med en tegning jeg tegnet forleden dag:

Jeg fikk en ide om å personifisere et løvetannfrø og dette ble resultatet. Venner av meg på Facebook kan muligens ha sett denne tegningen før, men ja ja. Uansett er å tegne dansende løvetannfrø en av de rare tingene jeg finner på for tiden fordi jeg antakelig er et ytterst merkfundig individ. Det som er bra er at jeg også er ganske flink for jeg har et diktprosjekt der målet mitt er å skrive 60 dikt minst om Konrad Krokodille og vennene hans (dette skal bli en diktsamling som så skal redigeres nøye med mål om å få sendt det til forlag fordi jeg har tro på meg selv og jeg føler at rimedikt uansett er det som er aller mest meg å skrive) innen jeg fyller 28 (noe som skjer den 28. juni) og jeg begynte for to uker siden. Nå har jeg 22 dikt (og jeg har skrevet en hel masse andre dikt som ikke er relatert til prosjektet i tillegg). Det lover jo godt når jeg er såpass produktiv da 😉

Men nå skal jeg oppsummere mai bok- og filmmessig sett, en måned der jeg har sett lite film, mye Angel og lest masse bøker selvfølgelig. Da setter jeg i gang!

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for mai

BØKER

– Doppler av Erlend Loe

Ja, jeg hadde ikke lest Doppler, ja jeg er treig, men nå har jeg det da og å, jeg liker Erlend Loe. Og denne boka var herlig og underfundig og en liten roman som det var lett å like. Terningkast 5!

– The Wickedest Witch av Martin Howard

En veldig siterbar og underholdende bok med herlige illustrasjoner som hadde et litt tynt plott nå og da, men tok igjen det den manglet av dybde med å være veldig sjarmerende. Terningkast 5!

– The Bloody Chamber av Angela Carter

En bok som viste meg at Angela Carter er sinnssykt flink til å skrive. Dette er fortryllende, sensuelle og intenst velskrevne noveller som gjør at jeg sannelig må få lest mer av Angela Carter etter hvert. Terningkast 5!

– Bluebeard’s Egg av Margaret Atwood

En annen samling med interessante noveller. Ikke like engasjerende hele veien, men jeg liker Atwoods fortellerstil og det er jo praktisk siden hun har skrevet en hel masse. Terningkast 4!

– The Lost Hero av Rick Riordan

Mens jeg brukte litt mer tid på denne boka enn ventet og den ikke fenget like mye som Percy Jackson-serien av samme forfatter, så var dette likevel en spennende og flott Fantasy-roman som var underholdende skrevet og definitivt temmelig kul sånn med tanke på min fascinasjon for gresk mytologi. Jeg tror egentlig jeg bare ikke var helt i den riktige modusen da jeg leste den. Likevel er dette såpass bra at en høy karakter er på sin plass. Terningkast 5!

– En mann ved navn Ove av Fredrik Backman

Hei bok, jeg elsker deg! Jeg har tidligere anmeldt denne boka og jeg har egentlig ganske lite å si nå utenom at ååå, jeg ble veldig glad i denne boka, å denne boka er en skatt <3 Terningkast 6!

– Tell the wolves I’m home av Carol Rifka Brunt

En nydelig, sår og vakker bok med himla presise beskrivelser der jeg syns omtrent hver eneste setning var kongen av vakkerhet. Vil bli anmeldt ved en senere anledning og er nå blant mine yndlingsbøker helt klart. Terningkast 6!

– Kunstgleder av Herman Wildenvey og Hans Normann Dahl

Ganske tynn liten perle av en bok der man har malerier av Hans Normann Dahl (som strengt tatt ikke interesserte meg så veldig, men de var fine lell) og dikt av Wildenvey. Wildenveys dikt var lekende lette og skjønne og inspirerende lesning når man elsker å skrive dikt med rim og bare vil bli så god på det som overhodet mulig. Terningkast 5!

– Epileptisk av David B

Grafisk roman som var flott tegnet og alt det der og hadde mye fint for seg, men likevel ikke engasjerte meg så veldig. Jeg syns likevel at det var en absolutt flott bok og David B skal ha at han er utrolig god på å formidling, noe som jo er viktig. Terningkast 4!

FILMER

– Secret of Kells

En animasjonsfilm som var så nydelig tegnet og så vakker og stemningsfull at jeg ble litt betatt selv om handlingen egentlig ikke engasjerte meg så mye. Flott musikk og veldig inspirerende og en film som flere burde se. Terningkast 5!

– Secret of NIMH 

Helskjønn animasjonsfilm med masse fint ved seg, spenning og interessante karakterer og alt man trenger for å kose seg. Terningkast 5!

– Camp

En film som jeg syns var veldig rotete fortalt med lite gjennomarbeidede karakterer, noe som ikke stoppet meg fra å like den mer enn jeg mislikte den. På ingen måte noe underverk, men det faktum at de faktisk hadde Stephen Sondheim med i en scene som seg selv og det handlet om en sommerleir med masse musikalelskende ungdommer hjalp en hel del. Og denne filmen har dessuten noen musikalske øyeblikk som er helt episke så ja, det var litt moro likevel. Terningkast 4!

– Silver Lining Playbook

En film som gjør det meste riktig og som var morsom, sår, romantisk og generelt fin. Dessuten så elsker jeg den litt for dansescenen på slutten og hvordan de to danserne klokelig nok ikke hadde blitt fantastiske dansere på bare noen uker og i stedet bare var sånn midt på treet. Det er så mye mer realistisk enn i de fleste andre filmer som inneholder folk som lærer seg å danse og så ender opp som brillianthet på null komma niks. Terningkast 5!

***

Så jeg har igjen hatt en fin måned bok- og filmmessig sett og nå tenkte jeg å finne på andre ting enn blogging. Som å skrive dikt, sjekke Netflix, spise potetgull, annen moro. Men planen er å blogge i neste omgang på mandag og da vil det sikkert dreie seg om ting jeg finner på i morgen så da bables vi! Ha en strålende kveld alle sammen og god helg!

4 kommentarer
  1. Høres ut som du har hatt en magisk Mai =D Tegningen din var utrolig søt, og jeg fikk virkelig lyst til å lese bøkene og se filmene. Håper Juni blir minst like Episk! =D

  2. Jeg har vært litt usikker på hvilke bøker jeg skal lese i det siste, men så kom jeg på at det alltid ligger mange anbefalinger/anmeldelser her inne! Underlig nok har jeg en tendens til å begi meg ut på kjempetykke bøker selv om jeg er leser sakte og/eller sjelden, men nå tror jeg kanskje at jeg skal holde meg til bøker som er på rundt 300 sider.

  3. Jeg pleier egentlig å lese mest bøker på mellom 200 og 400 sider og ikke så mange mursteiner og det hjelper meg jo å få lest en del, men det er fint med en miks, noen skikkelig tykke bøker og noen mer spinkle og beskjedne 🙂 Og bra at bloggen min kan være en kilde til boktips!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg