Strictly Ballroom og ymse annet =D

Jeg tok dette bildet for nesten to uker siden på buss for tog i Sverige bare fordi jeg syntes det var en fin lyktestolpe og jeg likte at det hang plante fra den. Dessuten het restauranten på bildet “Mulan” og det fikk meg til å tenke på Disney-filmen så det var flere Epic Win med det hele. 

Anyway, livet er fint! Til tross for at buss for t-bane irriterer vettet av meg og gjorde at jeg brukte 20 minutter mer enn jeg pleier på å komme meg fra Hasle til Stovner. Til tross for at jeg nettopp fant ut at jeg ikke fikk jobben jeg var på intervju om for to uker siden (noe som ikke egentlig gjør meg så mye, det ville bare blitt noen vakter i ny og ne og jeg er egentlig mer interessert i å jobbe i vanlig bokhandel enn studentbokhandel siden jeg ikke er student, dessuten hadde jeg en følelse av at akkurat det intervjuet gikk ganske dårlig uansett). Til tross for at boka jeg nå er nesten ferdig med bare er veldig fin og ikke elskepåfantastisk (noe en del av meg forventet grunnet det særdeles karolinske musikaltemaet). Til tross for at jeg snart ikke lenger har praksis på verdens koseligste bokhandel. Til tross for at det fortsatt er spådd regn på bursdagen min.

Alle småtingene som kan frustrere er tross alt bare småting og i den store sammenheng er verden finfin. Og en av grunnene er at jeg føler meg flink. Nå har jeg 60 dikt på Konrad Krokodille-skriveprosjektet mitt (som jeg begynte på i midten av mai så jeg er produktiv) og da kan jeg begynne med ting som å redigere det og slikt og så skal jeg etter hvert sende det til forlag så yay! Når vi er inne på dette temaet så har jeg nå fått en på Facebook til å være supergrei og lese gjennom prosjektet og deretter komme med kommentarer, men all hjelp er til nytte så om noen leser dette innlegget og har lyst til å lese gjennom diktene mine og så sende meg litt kommentarer til det som jeg kan ta i betraktning når jeg redigerer så er det bare å si fra. Alt som er konstruktivt er jo til hjelp og målet mitt er at dette skal være diktsamlingen som får folka i forlagene til å gni seg i hendene og tenke “ååå, dette er episk!” Det er i alle fall lov å håpe 😉

Ellers er jeg for tiden bekymrende opptatt av So you think you can dance (noe som ikke burde overraske noen siden akkurat det skjer hver sesong), jeg tenker masse på musikaler og har nå oppdaget dette og det gjør meg jo veldig tilfreds, ikke minst pga. Frank Kjosås, musikalfilm med Frank Kjosås. Det er jo mange andre med, men jeg fokuserer mest på det 😉 Dessuten kommer jo “Mormor og de åtte ungene”-musikal på kino i august så det er mye å se frem til om man er musikaloman, noe jeg jo er =D

Men nå skal jeg først poste dette:

Jeg har også sett den mest smarte og velskrevne dansefilmen jeg har vært borte i nå i det siste og det var “Strictly Ballroom” og jeg har nå tenkt å bruke resten av dette innlegge på en relativt kort anmeldelse av denne finfine filmen. Dette håper jeg faller i smak og så skal jeg blogge i neste omgang på fredag så da bables vi. God fornøyelse!

 

Strictly Ballroom

 

Det er noen filmer som tar seg selv veldig seriøst samtidig som de gjør narr av seg selv fra ende til annen. Det er en skjør balansegang, men Baz Luhrmann har et eget talent for å skape filmer som får det til å funke. For vi har jo «Moulin Rouge» som tidvis er så melodramatisk at det er litt fristende å himle med øynene, samtidig som nettopp dette er grunnen til at man også koser seg ratt. Og «Strictly Ballroom» er en film som også klarer balansegangen perfekt.

I denne filmen er dans, nærmere bestemt Ballroom-dans dypt alvorlig. Dans er på liv og død og alt av små problemer blir store tårn av byggeklosser som ramler i hodet på publikum og virkelig slår det inn i skallen hvor mucho importante det hele er (sånn i tillegg til å gi en metaforisk hodepine). Og en del av alt dette her er unge Scott, en svært talentfull danser som alle elsker og som blir pushet deluxe av foreldrene sine som er høyst ambisiøse på hans vegne. Men så skjer det. Under en dansekonkurranse blir Scott og partneren hans trengt opp i et hjørne og Scott løser dette med, å grøss og gru, danse sine egne trinn. Det blir selvsagt skandale og Scotts partner forlater ham og akk og ve og så har vi Fran som foreslår at hun kan danse med Scott for hun har så lyst og da kan de danse egne steg i vilden sky. Og så begynner de å danse sammen og ja? Det er noe forutsigbart hvordan dette går.

Jeg har ikke tenkt å si så veldig mye mer om plottet, det som er sikkert er at jeg likte denne filmen veldig godt. På mange måter så er dette antakelig en av de smarteste dansefilmene jeg har sett og det er så mye humor, drama og episkhet at man koser seg ratt bortimot uansett. I tillegg er skuespillet godt, dansesekvensene er awesome og man involverer seg virkelig i historien og vil at ting skal gå bra.

Og greit nok så er det ikke den beste filmen jeg har sett ever eller noe og det er tider der man ikke holder på interessen like godt, men likevel. Jeg likte denne filmen veldig godt og så lenge man har det minste snev av interesse for dans så er denne filmen et opplagt valg.

 

Terningkast 5! 

 

6 kommentarer
  1. Jeg er ganske dårlig til å gi tilbakemelding på dikt, nettopp fordi poesi kanskje er den aller mest subjektive sjangeren, ellers skulle jeg gjerne gjort det. Jeg gratulerer uansett med så mange dikt på så kort tid! Håper du får den antatt hos et forlag, det fortjener du veldig.

  2. Ah, herlig bilde! Og jeg elsker Mulan filmen! (bare den første…)
   Jeg blir veldig glad av å lese innleggene dine som er så full av positivitet, du ser på livet gjennom noen veldig fine briller og det smitter 🙂
   Jeg kan gjerne lese gjennom diktene for deg, jeg kan ikke love en skikkelig utbedring med konstruktiv kritikk, men jeg kan sikkert komme med noen kommentarer 🙂 Hvis du vil da.
   Jeg liker ideen din, er diktene myntet på barn? Uansett, prosjektet virker veldig kult.

  3. Oppfølgere når det gjelder Disney tegnefilmer er jo tull nesten alltid (Askepott 3, Løvenes Konge 2 og Aladdin 2 er hederlige unntak) og ja, Mulan er en elskbar film =D Så bra at innleggene mine gjør deg glad og det er dikt ment for barn ja (barn og barnlige voksne). Så fint at du vil lese og jeg trenger ikke noen skikkelig utbedring, alt jeg ønsker meg er bare litt kommentarer. Og ja, jeg vil! Kan sende deg dem på mail 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg