Oppsummeringsinnlegg for juni 2013

Først av alt så vil jeg bare si meg særdeles fornøyd med den nye headeren min. Lagde den i går med å sette sammen litt bilder og slikt og så bruke Paint MS og ja, jeg lagde meg jo ny header for bare noen dager siden, men denne syns jeg ble finere og ja, av og til føler jeg meg flink 🙂

Jeg har egentlig ikke skjønt det helt, men teknisk sett har jeg jo på en måte ferie nå. Og jeg har ikke kommet inn i feriemodus enda, i dag har jeg egentlig bare tenkt at tiden ville gått himla mye fortere om jeg var på Ark-butikken der jeg hadde praksis i stedet for å liksom greie å få tiden til å gå uten noe program for dagen, men ja ja. En del av meg håper fortsatt veldig at det plutselig skal dukke opp en ledig stilling der jeg hadde praksis eller at de skal savne meg så intenst at de ringer meg for å spørre om jeg kan jobbe for jeg likte meg så himla godt der, før har jeg hatt lyst til å bli teaterfantom og nå vil jeg i grunnen bli bokhandelfantom i tillegg og hvem vet hva fremtiden bringer. Uansett burde jeg akkurat nå nyte friheten, leve i nuet, tenke på at det bare er seks dager til jeg drar på hytta og så er det hyttekos i to uker før jeg kommer hjem og da er det snakk om tre dager hjemme før jeg fra 25. til 28. juli skal til København så det skjer jo masse fint fremover. Det er bare noen få dager som kan bli litt kjedelig først og det holder jeg nok ut. Dessuten har jeg “dessverre” glemt ting på Ark-butikken som innebærer at jeg vel så “dessverre” må dra innom på besøk væffal en gang i løpet av denne uka. Å så trist 😉

Nok om det, se: 

Jeg hadde jo som kjent bursdag på fredag og fikk veldig mye fint, deriblant en hel del penger å shoppe for. Og så hadde jeg lite familieselskap i går og plutselig hadde jeg enda mer penger og enden på visa er at jeg har kost meg med herlige ting som penger i butikker både på lørdag og i dag og i dag resulterte dette i denne nye veska. Ikke det klareste bildet, men den er fiiin og ganske så romslig praktisk nok og ja, jeg skal bruke den maaaasse. Dessuten har jeg ny kjole, ny genserjakke, jeg har kjøpt fine bøker denne helgen og jeg har engelsk Annie-musikalcd og “Perks of being a wallflower”-film og ja, livet er fint sånn sett. 

Men nå tenkte jeg å oppsummere juni bok- og filmmessig sett og da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juni

BØKER

– Billedhuggerens datter av Tove Jansson

En veldig fin bok, mest fordi det var så godt formidlet og med en barnlig og sprudlende skrivestil. Terningkast 5!

– The Sonnets av Shakespeare

Jeg følte meg fryktelig kultivert og intellektuell siden det var snakk om Shakespeare og jeg skjønner enda bedre nå hvorfor han hylles opp i skyene, fyren var jo temmelig genial! Dessuten er det så god rytme i disse sonettene og så elegant og det likte jeg. Terningkast 5!

– Parfymen av Patrick Süskind

Morbid, vakker og original bok. Syns Patrick Süskind burde skrive flere bøker siden alt jeg har lest av ham har vært fascinerende, vakker, interessant og særdeles givende lesning. Terningkast 5!

– Ikke fordi den har et svar, men fordi den har en sang av Tor Åge Bringsværd

Komfortabel og fantasirik. En bok jeg ikke husker så mye av i ettertid, men som var veldig behagelig å lese da den ble lest, dessuten liker jeg særheten og hvor merkfundig, men fint det var. Terningkast 5!

– Berättelser från Engelfors av Strandberg & Elfgren (og flere med)

Basert på universet i Fantasy-serien “Sirkelen” og en samling med noveller i tegneserieform som alle handler om og tar plass i dette universet. Fint tegnet og interessant nok, selv om bøkene gir mer, og den går jo megaraskt å lese. Terningkast 4!

– The Hero’s Guide to storming the castle av Christopher Healy

Oppfølger til en episk bok og vel så episk selv. Brilliant og underholdende, eventyrlig og morsom og en typisk sånn bok jeg blir veldig glad i. Terningkast 6!

– The Tiny Wife av Andrew Kaufman

Litt for tynn og beskjeden bok som likevel rakk å være både fortryllende og fin. Terningkast 4!

– Better Nate than ever av Tim Federle

Ikke så fantastisk som jeg håpet på (men blurben fra Alan Menken på baksiden og det meget musikalpregede temaet gjorde at jeg kanskje hadde litt for høye forventninger på forhånd), men fortsatt en svært fin bok med kul tittel og episk cover som alle musikalelskere nok vil sette pris på. Terningkast 5!

– Winger av Andrew Smith

Det vil dukke opp en lang og ekstatisk anmeldelse onsdag kveld regner jeg med, men kort oppsummert så “ååå <3”! En bok jeg ble veldig glad i og som ga all the feels og vel så det. Terningkast 6!

FILMER

– The last unicorn

Vakkertrist og nydelig animasjonsfilm. Terningkast 6!

– A cat in Paris

Spennende, stemningsfull og herlig animert. Terningkast 5!

– Strictly Ballroom

Strictly awesome! Smart og underholdende og med flott dansing i tillegg. Terningkast 5!

– Ernest & Celestine

Fransk animert perle som var fint dubbet og nydelig animert. En helt skjønn liten film med interessante karakterer, flott musikk og super stemning. Litt for lett og forutsigbat til å nå virkelig episke høyder, men uansett veldig herlig. Terningkast 5!

– Company

Musikal filmet fra scenen og et av flerfoldige bevis på at Sondheim er et geni! Kjempeflinke utøvere, geniale tekster og supre melodier gjorde dette til en absolutt finfin affære. Terningkast 5!

***
Så med andre ord var juni en måned med høye terningkast på det meste og det er jo bra. Og nå tenkte jeg å blogge på engelsk om “Winger” på onsdag og bruke resten av denne dagen på ymse fine ting som jeg fortsatt ikke helt vet hva er. Så da bables vi og så tenkte jeg å avslutte dette innlegget med en sang fra “Company”-musikalen fordi denne sangen er episk! På gjensyn!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg