Oppsummeringsinnlegg for juli 2013

Heisann! Jeg vet bloggen min interesserer ganske få tydeligvis, men det får så være. Blogge gjør jeg lell og så går det som det går. Og nå for tiden er det en del av meg som ønsker å miste evnen til å se alle de irriterende statusene, bildene og InstaWeather-oppdateringene på Facebook om folk som drar til Syden og er i Syden eller er på andre ferier. Å lese om ferieplaner var mye morsommere for en måned siden da jeg hadde ferieplaner selv enn nå og jeg mener ikke å klage for jeg har hatt en veldig fin sommer og jeg har jo fortsatt litt fri som jeg kan nyte i Oslo, det hadde bare vært skikkelig praktisk om jeg ikke la så godt merke til all bablingen om ferier og slikt på Facebook. 

For øvrig er mitt største problem for tiden at jeg ikke har Nintendo 3DS og har veldig lyst til å spille enkelte spill til den konsollen som jeg forøvrig heller ikke har (mamma snakket meg fra å kjøpe det med å komme med mange fornuftige grunner til at det var best å la det være) og det herlige luksusproblemet med at jeg har for mye å velge mellom når det gjelder hva jeg skal lese for tiden, et problem som heldigvis vokste seg enda større i dag siden jeg lånte intet mindre enn åtte bøker på Hovedfilialen. Dette er for øvrig nok en god grunn til å ikke skaffe seg Nintendo 3DS med det første, man har jo ikke tid til å spille tv-spill når det finnes så mye å lese på. Og bøker er uansett viktigst 🙂 (Med det sagt, om noen leser dette bor i Oslo og tilfeldigvis eier en Nintendo 3DS som de har lyst til å gi bort er det bare å ta kontakt altså, tji hi)

Nok om det, her er noe veldig fint:

Siden jeg kjenner sangen “I morgen” både på norsk og engelsk ekstremt godt har det slettes ikke gått meg hus forbi at de har forandret på teksten siden de forrige gangene musikalen “Annie” har blitt satt opp i Norge og jeg er delvis litt skeptisk til dette (siden jeg antakelig kommer til å synge med inni meg når jeg på Folketeateret senere i høst ser “Annie”, selvfølgelig skal jeg se den, og så bli forvirret siden de synger noe annet enn jeg er vant med), samtidig som jeg ved rask sammenlikning har funnet ut at den nye teksten er nærmere opp til den engelske originalen og det jo er positivt. Ja, jeg tenker for mye over rare musikalnerdete ting, uansett er det veldig fint. Å, fine musikalen <3

Ok, da skal jeg gjøre det som egentlig er målet for dette innlegget og det er å oppsummere juli (herregud, det er august i morgen, hvordan kan dette stemme, tiden går så fort) bok- og filmmessig sett og da setter jeg i gang:

Oppsummering av nye litterære og filmatiske opplevelser for juli

BØKER

– Will & Whit av Laura Lee Gulledge

En utrolig fin og tilfredstillende grafisk roman. Terningkast 5!

– Suddenly a knock on the door av Etgar Keret

Fin og interessant novellesamling. Ikke alle novellene falt like mye i smak, men Keret er definitivt original og det er jo bra. Terningkast 4!

– Vi är inte sådana som i slutet får varandra av Katarina Sandberg

Det er imponerende at forfatteren er debutant og født i 1992 og like fullt har skrevet en veldig klok og velskrevet ungdomsbok om kjærlighet. Og boka er ingen ny favoritt eller noe sånt, men den er sår og vakker og absolutt verdt å lese. Terningkast 5!

– The shock of the fall av Nathan Filer

En unik og fascinerende roman som sikkert vil anmeldes på et eller annet tidspunkt siden denne boka var utrolig interessant. Terningkast 6!

– The Ocean at the end of the Lane av Neil Gaiman

Den beste av bøkene jeg har lest av Neil Gaiman og en fortryllende, stemningsfull og virkelig magisk bok som jeg elsket. Terningkast 6!

– Eleanor & Park av Rainbow Rowell

En annen bok som sikkert vil anmeldes etter hvert og som var himla søt og romantisk, samtidig som den også var realistisk og langt i fra å være bare regnbuer og sukkerspinn. Terningkast 5!

– Dreams and shadows av C. Robert Cargill

Denne boka brukte jeg til meg å være ganske lang tid på siden jeg mista interessen for den ganske fort, et faktum som også er litt synd siden jeg har vært nysgjerrig på denne boka i flere måneder og tittet på den stadig vekk på Outland før jeg omsider kjøpte den. Tidvis er det veldig fint skrevet, men det er litt for mange karakterer, introduksjoner av karakterer og det tar litt for lang tid før ting gir mening. Med det sagt har den et veldig fint cover og det er grei underholdning av det fantasirike slaget. Terningkast 3!

– A face like glass av Frances Hardinge 

En annen bok jeg brukte en stund på, men i dette tilfellet fordi det var en bok som måtte leses i små porsjoner og virkelig nytes. Denne boka var gjennomtenkt, original og utrolig herlig skrevet og Frances Hardinge er åpenbart et geni, sånn i tillegg til å være helt konge på atmosfære, stemning og geniale skildringer. Det vil nok dukke opp en anmeldelse av denne boka etter hvert også. Terningkast 6!

FILMER

– Who framed Roger Rabbit

Jeg har vært nysgjerrig på denne filmen lenge og nå har jeg sett den og kan konkludere med at dette er en særdeles underholdende og genial film som blander levende mennesker og animasjon sammen til en blanding som virkelig engasjerer. Terningkast 5!

– Ice Castles

Fin og interessant film om kunstløp og kjærlighet som riktignok er både veldig amerikansk og ganske så forutsigbar, uten at det stoppet meg fra å like den veldig godt. Det hjelper også at hovedpersonen er spilt av en ekte kunstløper (dette var faktisk hennes første film). Terningkast 5!

– Askepott 2 

Jo da, det er en ganske teit oppfølger av en Disney-film som i utgangspunktet aldri har vært blant mine favoritter, men jeg syns den var søt likevel og det er noe med Disney-filmer som gjør at jeg alltid blir litt rørt på slutten, kanskje fordi det er så mange slutter som er mer ambivalente og med Disney er slutten ofte mer happy-happy og det liker jeg. Terningkast 4!

***

Som man kan se leste jeg åtte bøker og jeg så tre nye filmer denne måneden og det er et greit nok resultat. Og da er det vel i grunnen ikke så mye mer å bable om nå, men jeg tenkte å blogge i neste omgang enten fredag eller lørdag så da bables vi. God fornøyelse!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg