Monsters University og fine kulturelle planer =D

Heisann! Det er mandag og jeg har en uke til uten noen store planer før jeg hvis alt går som jeg håper vil ha praksisdings å fylle hverdagen med og denne uken skal brukes til å lese, skrive, obsesse over SYTYCD og for øvrig kose meg. Mens jeg riktignok skulle ønske denne bloggen interesserte flere så tar jeg det som det kommer og generelt sett så er livet mitt i grunnen veldig fint. Ikke minst fordi jeg nå har finfine kulturelle planer. På lørdag skal jeg igjen på kino og denne gangen skal jeg se den nye “Mormor og de åtte ungene”-filmen. Det er barnas dag på Saga Kino og førpremiere på “Mormor og de åtte ungene” og nitti prosent av publikum vil sikkert være småbarnsfamilier, men jeg har gledet meg til denne filmen selv i flere måneder rett og slett fordi det skal være en musikal. Jeg elsker jo musikaler og når det kommer ny norsk musikalfilm på kino er det jo selvsagt at jeg skal dra. I tillegg fikk jeg et gavekort på Billettservice til bursdagen min og et minor setback i den sammenheng var at man ikke kan bestille billetter til Det Norske Teater og Nasjonaltheateret på Billettservice, noe som innebar at jeg ikke kunne bruke gavekortet på de stykkene jeg har aller mest lyst til å se denne høsten utenom “Annie” (som jeg skal se sammen med moren min mest sannsynlig). Men da bruker man jo bare gavekortet på noe annet og dette andre viser seg i første omgang å være “Pippi Langstrømpe” på Christiania Teater som skal sees alt lørdag 17. august (det er under to uker til jeg endelig skal få oppleve magien ved å dra på teater igjen, hurra). Kulturelle planer gjør meg veldig lykkelig <3 

Ellers er mitt største problem for tiden at jeg ikke har Nintendo 3DS og sånn sett så har jeg i grunnen få problemer. Det er også litt dumt at brannalarmen igjen går alt for ofte og at de bråker i vei utenfor blokka mi siden de driver med bygging på en blokk like ved, men det går bra. Dessuten har de fått sånne supergode cherrytomatbegre på Meny og det i seg selv er en god grunn til å smile. Små gleder og alt det der =D 

Men nå tenkte jeg å bruke resten av dette innlegget på å anmelde “Monster University” og så blogge i neste omgang på torsdag. Så da bables vi og så håper jeg anmeldelsen faller i smak:

Monster University

 

Jeg har alltid og vil alltid være fan av Pixar. For selv de «dårligste» (anførselstegn siden ingen Pixar-filmer noen gang har vært dårlige, jeg likte kanskje ikke «A Bug?s Life» så godt, men det var fortsatt en grei og underholdende nok film) Pixar-filmene er terningkast 4-filmer og de er så himla gode på å skape en ypperlig kombinasjon av stemningsfull musikk, flott animasjon og en god story at man blir veldig fornøyd av det hele. Og greit nok, jeg innrømmer at jeg personlig var litt uenig i at de fikk Oscar for beste animasjonsfilm 2012 med «Brave» (jeg heiet på «Wreck-it-Ralph») og at det er noen år siden sist de ga ut en virkelig fantastisk film («Toy Story 3» i 2010), men likevel. Pixar er kule og med «Monster University» har de nok en gang kommet med en veldig fin film.

«Monster University» er visstnok Pixars første prequel og handler om når Mike og Sully gikk på college for å bli skremmere og deres opplevelser der. Det handler om skremming, om å finne seg selv og har en overraskende realistisk moral som jeg ikke har tenkt å røpe, men som jeg personlig likte. Og mens det er en interessant historie og en kul college-film så var det ikke først og fremst storyen som gjorde at jeg likte denne filmen så godt.

Det som gjør denne filmen så kul er karakterene, sjarmen og hvor underholdende det er. Her handler det mest om Mike og hvordan han har drømt om å bli skremmer siden barndommen og så får problemer fordi han naturlig ikke er spesielt skremmende. Det vises hvordan Mike er den beleste og smarte som kan alt om skremming, men mangler naturlig talent for å være skummel, mens Sully er lat og avslappet og dårlig til å gjøre lekser, men skremming kommer naturlig for ham, en situasjon som er ganske så realistisk siden man ser den stadig vekk. De fleste har nok opplevd det å ha noe de er kjempeglad i og liker godt å gjøre, men så er andre naturlig flinkere til det og så har man igjen noen ting man ikke vurderer å drive med i det hele tatt som det viser seg at egentlig er det man er ment for å drive med. Noen ganger hjelper det ikke å kunne alt om noe for å lykkes med det og andre ganger har man naturlige anlegg for noe, men så innser man at man også må jobbe med det for virkelig å nå opp. Jeg liker dette temaet denne filmen bringer for dagen og jeg liker altså å følge Mike og Sully. I tillegg til Mike og Sully er det mange flere karakterer og de er ganske så realistiske og gjenkjennelige og interessante de og. Videre er det altså en veldig underholdende film; morsom, søt, sår og engasjerende og man koser seg i kinosalen mens man ser på. Det er også fin musikk, flott animasjon og fin stemning.

Og det er dessuten smart, gjennomtenkt, kreativt og fargerikt og jeg liker monster-universet veldig godt, dessuten syns jeg både begynnelsen og slutten på denne filmen var flotters.

Det største problemet med å se filmen var den frustrerende personen i salen ett eller annet sted som hadde verdens mest høye og irriterende latter (noe som ikke er filmens sin skyld for så vidt, men som uansett ødela litt av opplevelsen siden jeg tenkte i mitt stille sinn «ja, det er gøy, men det er ikke såå gøy, kan ikke du bare la være å le så jeg kan slutte å lete med blikket etter hvem jeg skal sende drepende blikk pga. irriterende latter»). Det som irriterer meg mer enn den irriterende latteren var at jeg ikke klarte å overse den irriterende latteren, men satt og irriterte meg over den.

De største problemene med filmen i seg selv var at det rett og slett blir litt for lett. Det er en fin film, men den er ikke som «Up!» eller «Wall-E» eller «Toy Story 3» for den saks skyld der man blir helt betatt og i himmelen over det man ser (og om man ikke blir i himmelen så er de tre filmene uansett gode eksempler på filmer man føler noe for og som man husker). Jeg koste meg og jeg kommer definitivt til å skaffe «Monster University» på dvd, men den er ingen virkelig klassiker sånn jeg ser det. Et annet litt mindre luksusproblem er at Pixar lager så sinnssykt fantastiske kortfilmer før filmene sine at jeg de siste årene har endt opp med å like kortfilmene bedre enn hovedfilmene når jeg ser Pixar-filmer på kino. Det er jo et kompliment til Pixar på en måte, men det er likevel en litt bekymrende utvikling.

Med det sagt så setter jeg veldig pris på at «Monster University» ikke tok noen vendinger jeg forventet meg. Selv om man vet noen ting om hvordan ting vil ende opp om man har sett «Monsters Inc.» så tar «Monsters University» likevel en del vrier som overrasket meg og gledet meg. Dessuten er det en sånn film jeg tror jeg vil like bedre og bedre og den fortjener kanskje ikke Oscar for beste animasjonsfilm under neste utdeling, men den fortjener definitivt å bli nominert hvis ikke de neste animasjonsfilmene som kommer ut i år er eksepsjonelt fantastiske.

 

Og jeg var veldig usikker på terningkast, men lander på en veldig sterk firer og det er jo slett ikke dårlig det. 

5 kommentarer
  1. Jeg falt ikke helt for Småkryp, nei, men det er jo smak og behag og det er fortsatt en fin film. Kult at anmeldelsen falt i smak og anbefaler deg absolutt å se “Monsters University”, det er en veldig underholdende film 🙂

  2. Jeg likte ikke Monsters Inc. sånn spesielt godt, egentlig. Det vil si, jeg mislikte den ikke, men jeg syntes bare den var sånn passe underholdende. Trur med andre ord jeg kommer til å drøye med å se denne, hvis jeg ser den i det hele tatt, men uansett fint å høre at du koste deg på kino 🙂

  3. Jammen jeg syns jo “Monsters Inc.” er helt sånn midt på treet den og, men det stoppet meg ikke fra å like denne filmen godt. Men det er ingen sånn film som MÅ sees om man ikke er superfan av Pixar sånn som meg da så om du drøyer den så er det helt forståelig. Uansett koste jeg meg på kino ja og det er jo fint 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg